kolesarka na mostu ob poti Salzburg Bled

Od Mozartovih kroglic do blejskih kremšnit - najlažje prečenje Alp s kolesom!

Presežniki ture:

  • mogočni Salzburg, kjer se je rodil slavni Wolfgang Amadeus Mozart
  • baročna arhitektura
  • alpska pokrajina, jezera, slapovi in doline
  • lepe kolesarske steze in mirne stranske ceste
  • nostalgični Gastein in dolina Molltal

Salzburg - Bled

Helia potovanja
od 785 €
Odhod
ob sobotah, nedeljah in torkih od 30.4. do 28.4.2022
Trajanje
7 noči / 8 dni
Država
Slovenija, Italija, Avstrija
Začetna točka
Salzburg
Dolžina
320 km
Težavnost
2

Čez Alpe s severa na jug po najlažji poti

Iz Mozartovega rojstnega mesta, med mogočnimi južno-vzhodnimi Alpami in vse do bleščečega alpskega jezera; to je kolesarsko potovanje, ki ga ne boste pozabili. Začne se v baročnem mestu Salzburg, uvrščenem na Unescov seznam svetovne dediščine. Kolesarske etape so speljane po ulicah, kjer občudujete osupljivo baročno arhitekturo, nadaljujete po čudoviti alpski pokrajini polni zasanjanih rek, slikovitih dolin, slapov in visokih gorskih vrhov. Pedala boste vrteli skozi mikavne vasice, kjer boste lahko okušali odlično lokalno hrano, preden prispete na Bled. Mreža kolesarskih stez in mirnih podeželskih cest vas bo popeljala skozi čudovite kraje kot so Salzach, Gastein in dolino Mölltal. Južno od Beljaka boste na kratko vstopili še v Italijo preden prispete v Slovenijo in skozi osrčje Julijskih Alp dospete na cilj; čarobno, pravljično okolje Blejskega jezera, s svojim edinstvenim otočkom s cerkvijo in prelepim gradom na vrhu hriba.

Narava poti: kombinacija kolesarskih poti in mirnih stranskih lokalnih cest.

Program

1. dan: Individualni prihod v Salzburg.

Svetujemo vam, da v mesto pridete kakšen dan prej, da si ga lahko ogledate, sploh njegov stari del, ki je pod zaščito Unesca. (Z, N)

2. dan: Salzburg - Bischoffshofen / St. Johann in Pongau (↔ 55 km, ↑ 460 m, ↓ 340 m ).

Prvi dan kolesarjenja bo potekal skozi dolino Salzach do enega izmed najstareših in najbolje ohranjenih gradov v Evropi, 900 let starega gradu Hohenwerfen, ki  ponosno stoji na vrhu 113 m visoke pečine nad vasjo Werfen. Ozadje tvorijo gorske skupine Tennengebirge in Hagengebirge  ter gosrka veriga Hochkönig. Če dopušča čas, se zapeljite po dodatni trasi nad dolino v ledeniške jame Eisriesenwelt. Nočitev v popularnem alpskem športnem središču Bischoffshofen. (Z, N)

3. dan: Bischoffshofen / St. Johann in Pongau - Mallnitz (↔ 55 km, ↑ 910 m, ↓ 240 m).

Današnja trasa vas vodi skozi čudovito dolino Gastein in mimo soteske Liechtenstein do lepega zdraviliškega mesta in zimsko-športnega centra Bad Gastein. Od tu se boste usmerili proti tunelu Tauern in nadaljevali pot proti Mallnitzu, ki leži sredi Narodnega parka Visoke Ture. Nočitev v Mallnitzu. (Z, N)

4. dan: Mallnitz - Mölbrücke / Sachsenburg (↔ 47 km, ↑ 290 m , ↓ 940 m).

Kolesarili boste skozi deželo Koroško, se spustili do doline Molltal, nad katero se dvigajo mogočni tritisočaki. Z zobato železnico se boste lahko zapeljali visoko nad Dravsko dolino, od koder se vam bodo ponujali čudoviti pogledi. (Z, N)

5. dan: Mölbrücke / Sachsenburg - Beljak (↔ 55 km, ↑ 120 m, ↓ 180 m).

Dan bo relativno lahek, saj se boste postopoma spuščali vzdolž reke Drave proti Špitalu ob Dravi in do starega rimljanskega mesta Teurnia. Nato pa naprej do Beljaka, kjer boste prenočili. Mesto ima prelep stari del mesta, zanimiv za ogled je muzej starih avtomobilov, lahko se tudi zapeljete z ladjo po Dravi. (Z, N)

6. dan: Beljak - Kranjska Gora (↔ 55 km, ↑ 620 m, ↓ 300 m).

Kolesarjenje proti Italiji - Trbižu, kjer se lahko sprostite od dobrem kapučinu, nato pa nadaljujete pot po kolesarski progi, urejeni po trasi nekdanje železniške proge, do Zgornjesavske doline, mimo Planice do Kranjske Gore. (Z, N)

7. dan: Kranjska Gora - Bled (↔ 35 km, ↑ 310 m, ↓ 620 m).

Kranjska Gora je priljubljen zimskošportni center in gostitelj številnih smučarskih prireditev svetovnega pokala. Pot se bo nadaljevala proti Mojstrani in skozi dolino Krme z gostimi gozdovi do vašega današnjega cilja, Bleda. Bled velja za enega najbolj prepoznavnih in najlepših turističnih krajev Slovenije, poznan po svojem gradu in cerkvi na otočku sredi jezera. Zapeljite se s čolnom na otok, sprostite se ob kavi in blejski kremni rezini. (Z, N)

8. dan: Odhod in zaključek potovanja. (Z)

Cena

Cena na osebo:
785 € (30.4. - 21.6. in 10.9. - 24.9.2022)
815 € (25.6. - 30.8.2022)

Odhodi samo na sobote, nedelje in torke! Če se vnaprej zbere skupina najmanj šestih oseb je odhod mogoč na katerikoli dan.

Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 4* TWC, prevoz prtljage med hoteli, informacijski paket (opis poti z zemljevidi) - en paket na sobo. Vozovnico za vlak iz Böcksteina v Mallnitz (vključeno kolo), telefonska pomoč med potovanjem, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 100 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj). Električno kolo 160 €. Enoposteljna soba 165 €. Dodatna noč v Salzburgu na vprašanje.

Cena ne vključuje: individualnega prihoda/odhoda, vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 15 € (na prijavo), turistična taksa v hotelih v Avstriji (plačilo na licu mesta).

Popust: brez zadnje nočitve (Bled) 45 €.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša 57 € na osebo.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021.

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Avstrija

Ciclo taxi

Mozart Ciclo Express: nudimo vam prevoz do osem oseb s kolesi do izhodišča v Salzburgu. Datum odhoda po vaši izbiri, za cenovno ponudbo nam pošljite e-pošto z navedbo datuma in velikostjo skupine.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Salzburg)?

  • Z vlakom: neposredna povezava iz Ljubljane. Skupni čas potovanja okoli đest ur, po ceni okrog 40 €.
  • Z avtobusom: odhodi večkrat dnevno. Ljubljana - Beljak - Salzburg, čas potovanja štiri ure, po ceni okrog 20 €.
  • Z avtomobilom: iz Ljubljane je približno 280 km do Salzburga, tri ure vožnje, približni strošek goriva in cestnin v eno smer 40 €.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.