S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

kolesarjenje po emiliji romagni

Emilia Romagna - zakladnica umetnosti in gastronomije

kolesarjenje Helia Emilia Romagna
Po svoje
Cena:
Od 875 €
Odhodi
Nedelje, od 1.3. do 21.6. in od 6.9. do 8.11.2020
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
300 - 360 km
Država
  • Italija
Začetna točka
Parma
Težavnost
  • 1
Prijava Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Emilia Romagna je regija, ki definira raj za ljubitelje kulture in umetnosti in za vse tiste, ki radi razvajajo svoje brbončice in odkrivajo nove okuse. Za prekolesarjene kilometre vas čaka gurmanska nagrada v obliki parmezana Reggiano, avtentičnega Modeninega balzamičnega kisa, Parmine šunke, klasificiranih vin in tradicionalnih polnjenih testenin, seveda ročno izdelanih.

Presežki ture:

  • Raziskovanje mest Parma, Reggio Emilia, Modena, Carpi in Bologne.
  • Lahkotno kolesarjenje z degustacijami sira, šunke, testenin in vina.  
  • Kuharska delavnica.
  • Obisk doma pevca Luciana Pavarottija.
  • Kolesarjenje po poteh starih gradov in mogočnih trdnjav z veličastnimi razgledi, na prelepo pokrajino Emilio Romagno.

Narava in težavnost poti: Enostavna do zmerno težka kolesarska tura.

Program

1. dan: Individualni prihod v ParmoObisk mestnega centra, ki slovi po svoji krasni arhitekturi. Vsaka stavba je umetnina in so pravi zaklad, ki vas v mislih popelje v davni čas. Ob 18.00h sledi info srečanje s predstavnikom, predaja koles in predstavitev ture. (N)

2. dan: Parma - Fontanellato - Parma (57 km). V jutranjih urah info srečanje s predstavnikom, predaja koles in predstavitev ture. Kolesarili boste proti prvemu gurmanskemu užitku - v San Secondu boste obiskali pridelovalnico slovitega parmezana Reggiano, ki velja za enega najstarodavnejših sirov. Pot boste nadaljevali do mesta Fontanellato, znano po mogočni trdnjavi San Vitale, dan boste zaključili z odlično tradicionalno večerjo v Parmi. (Z, V, N)

3. dan: Parma - Langhirano - Reggio Emilia (68 km). Nov dan, nova specialiteta in nov arhitekturni presežek. Danes vas čaka degustacija slavne Parmine šunke. Ta specialiteta je rezultat posebnih klimatskih pogojev, ki dajo šunki prav poseben, rahlo slan okus. Ne zamudite obiska gradu Torrechiara, zgrajenega v 15. stoletju. Pot boste nadaljevali proti naslednji mogočni trdnjavi Montechiarugola, s katere je osupljiv razgled na reko Enzo in na grad Montecchio. Zadnje kilometre boste premagali z vožnjo skozi slikovito mesto Reggio Emilio, kjer je vaš naslednji hotel. (Z, N)

4.dan: Reggio Emilia - Carpi - Modena (57 km). Današnja trasa je speljana tako, da omogoča presežke, tako kulinarične kot arhitekturne. Prvi postanek bo v Coreggiu, mestu, ki nosi ime po slavnem slikarju in je znano po renesančnem sodišču, nato vas bo pot vodila skozi vinograde, kjer pridelujejo slavno vino Lambrusco di santa Croce in pot boste nadaljevali do mesta Carpi, biseru renesančne umetnosti in starodavnem domovanju Pio lordov. Od tam pa vas čaka zadnjih 18 km do mesta Modene. Mesto je prava zgodovinska zakladnica, čudovite zgradbe so skoncentrirane v starem mestnem jedru. Na Unescov seznam svetovne dediščine pa spadajo katedrala, Piazza Grande stolp Ghirlandia. V tradicionalni restavraciji boste imeli priložnost okusiti lokalno zelo priljubljeno jed- "Gnocco e Tigelle". (Z, V, N)

5. dan: Modena - Vignola - Castelvetro - Modena (63 km). Po zajtrku boste krenili proti Spilambertu, kjer proizvajajo avtentični balzamični kis, ki ima zaščiteno poreklo. Po tradicionalnem kislem pa sledi tradicionalno sladko, v Vignoli boste lahko poskusili slavno Barozzi torto, h kateri odlično paše lokalni šeri. Obiščete lahko tudi grad Rocca, še eno mogočno graščino iz 15. stoletja. Pot boste po majhnih cestah nadaljevali do mesta Castelvetro, kjer boste degustirali vino Lambrusco. Zadnji postanek pred večerjo bo v hiši pokojnega pevca Luciana Pavarotija. (Z, N)

6. dan: Modena - Nonantola - Bologna (55 km). Po kolesarski poti in po bregovih reke Secchie, skozi čudovito pokrajino, polno vinogradov vas bo pot pripeljala do mesta Nonantola, kjer boste obiskali romanski samostan. Pot boste nadaljevali skozi mesto Sala Bolognese do vašega cilja, Bologne. Vprašanje za milijon dolarjev, katera tradicionalna jed bo danes na krožniku? (Z, V, N)

7. dan: Bologna (20 km). Današnji dan bo v celoti posvečen raziskovanju tega prečudovitega mesta, najprej zjutraj po zajtrku s kolesom, kasneje popoldne pa še s sprehodom do številnih mestnih znamenitosti. Center mesta je poznan po največjem številu obokov na svetu, saj skupaj merijo kar 40 km. Bologna ima upravičeno dva vzdevka: "Učena", po stari univerzi in "Debela", po tradicionalni hrani. Mestno jedro je eno izmed najbolje ohranjenih zgodovinskih arhitekturnih znamenitosti, v katerem je ogromno restavracij, tavern, gledališč in priložnosti za nakupovanje. Tu si lahko privoščite rezino mortadele in kozarec vina Sangiovese - najboljši konec tega potovanja. Danes ne boste mogli kritizirati kuharja, saj si boste večerjo skuhali sami, seveda z napotki vrhunskega šefa kuhinje, če se odločite za kuharsko delavnico. (Z, N)

8. dan: Po zajtrku se program zaključi. (Z)

Cena

Cena na osebo:

  Standard 3*  Deluxe 4*
dvoposteljna soba 875 € 1.205 €
enoposteljna soba 1.165 € 1.750 €

 
Cena vključuje: nastanitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*, trikrat večerja v lokalnih restavracijah, prevoz prtljage, mobilno aplikacijo partnerja z zemljevidi in opisom poti v tujem jeziku ter GPS sledmi, pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 100 € (s 24 prestavami), najem električnega kolesa 220 €, kuharska delavnica 180 € (min. 2 osebi) ali 98 € (min. 4 osebe)

Cena ne vključuje: potovalno knjižico 15 € (na sobo in ne na osebo, naročiti ob rezervaciji), potovanja do Parme in od Bologne (povratek nazaj do Parme z vlakom, vožnja do 1,5 ure, cena 8 € po osebi), vozovnic za lokalne avtobusne prevoze, pijač, vstopnin in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa, štirih večerij, turistične takse (cca 12 €- 17 € glede na kategorijo hotela, plačilo na licu mesta), parkirnega prostora pri hotelu v Parmi (v bližini je privatna parkirna garaža, 12 €/dan), dodatne noči v Parmi v htl 3* 51 € v dvoposteljni sobi in 98 € v enoposteljni sobi; v Bologni v htl 3* 64 € v dvoposteljni sobi in 107 € v enoposteljni sobi, v htl 4* v Parmi 66 € v dvoposteljni sobi in 124 € v enoposteljni sobi; v Bologni v htl 4* 119 € v dvoposteljni sobi in 221 € v enoposteljni sobi

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Potovanje organizira naš italijanski partner.
Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 3.9.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.  

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Vsi ostali predpisi iz SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Parma)?
Z vlakom: odhod iz Trsta za Parmo, izbirate lahko med dnevnim odhodom ali nočno vožnjo.  Vožnja traja približno pet ur, cena se giblje med 17 €- 175 €.
Z avtobusom: odhod iz Ljubljane, izbirate lahko med dnevnim odhodom ali nočno vožnjo. Vožnja traja od deset do trinajst ur, cena od 31 € - 93 €. 
Z avtom: okoli 470 km v eno smer (Ljubljana-Padova-Bologna-Parma), vožnja traja približno do pet ur, približni strošek goriva in cestnin iz Ljubljane v eno smer 90 €. 

Kolesarjenje po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Udeleženci kolesarite samostojno, brez vodnika. Že pred odhodom na potovanje dobite popolno potovalno dokumentacijo, z opisi krajev in poti, natančnimi navodili o dnevnih etapah in smeri kolesarjenja ter zemljevidi. Prenočišča na poti so vnaprej rezervirana, poskrbljeno je za prevoz prtljage med hoteli. Med težjimi vzponi vam pri nekaterih potovanjih lahko na pomoč priskoči spremljevalno vozilo.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.