Individualna kolesarska potovanja

Udeleženci kolesarite samostojno, brez vodnika. Že pred odhodom na potovanje dobite popolno potovalno dokumentacijo z opisi krajev in poti, natančnimi navodili o dnevnih etapah in smeri kolesarjenja ter zemljevidi. Prenočišča na poti so vnaprej rezervirana, poskrbljeno je za prevoz prtljage med hoteli. Vašo veliko prtljago zjutraj pustite pred vrati sobe v kateri ste prespali zvečer vas čaka v naslednjem hotelu. Če potujete do izhodišča s svojim avtom je povsod urejeno parkiranje in tudi, če je potrebno, povratek s cilja do vašega avtomobila. Tako vam osten več časa za raziskovanje izbrane dežele s sedla kolesa in v svojem ritmu!

Kolesarska tura Canal du Midi

Canal du Midi s kolesi

s kolesi ob Canal du Midi  Helia Bled
s kolesi in Helio ob Canalu du Midi
Cena:
Od 750 €
Odhodi
Nedelje, od 15.3. do 30.10.2022
Trajanje
6 noči / 7 dni
Dolžina
230 km
Država
  • Francija
Začetna točka
Montpellier
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

Francoski Canal du Midi je nedvomno najlepši kanal v Evropi. Zgrajen je bil že v sedemnajstem stoletju, da bi povezal Atlantik in Sredozemlje. O tej zamisli so sanjali že Rimljani, vendar je bila izvedena šele šestnajst stoletij pozneje in takrat je bila to velik tehnološki dosežek. Pokrajina vzdolž 260 km dolgega kanala na jugu Francije je očarljiva in raznolika. Mirni, še vedno plovni kanal na obeh straneh obdaja na stotisoče 100-letnih dreves. Od leta 1996 dalje je Canal du Midi na seznamu Unescove svetovne dediščine. Danes po njem plujejo le še turistične jahte, nekdanja vlečna pot pa je bila preurejena v romantično kolesarsko stezo.

Presežki ture:
- srednjeveško in z obzidjem zaščiteno mesto Carcassone
- romanska katedrala v Agdu, zgrajena iz črnih bazaltnih kamnin
- 2.000 let stari rimski most, katedrala in kanalski most v Beziersu
- znamenitosti Narbonna

Narava poti: stranske poti in vlečna steza ob kanalu, delno asfaltirana, sicer makadam.

Program

1. dan: Individualni prihod v Montpellier. Ob sprejemu v hotel boste prejeli dokumentacijo potovanja. (N)

2. dan: Montpellier - Sete (45 km). Ob 9.30 uri predaja koles in ostalih podrobnih informacij o vašem potovanju. Kolesarjenje ob kanalu Du Midi se lahko začne Od elegantnega mesta Montpellier se boste ob reki Lez po kolesarski stezi peljali skozi zavetišče ptic do Palavas in Sredozemskega morja. Pot bo nadalje vodila ob kanalu Rhone-Sète skozi osrednji del čudovitega jezerskega območja in nazadnje do Frontignan-Plage in Sete. (Z, N)

3. dan: Sete – Beziers (60 km). Tokrat ne pozabite vzeti s seboj kopalk. Zjutraj se namreč lahko osvežite v morju med vožnjo po plaži na odlični kolesarski stezi do Agdeja, kjer si velja ogledati staro mestno jedro in katedralo Sv. Štefana iz 12.stoletja, zgrajeno iz črnih bazaltnih kamnin iz bližnjega kamnoloma. Od tu sledite kanalu du Midi do Beziersa. (Z, N)

4. dan: Beziers-Narbonne (45 km). Preko kanalskega mostu čez reko Orb prispete do sedmih stopničastih zapornic v Fonseranesu. Zgrajene so bile v 17. stoletju, so pod spomeniškim varstvom in so najbolj obiskana turistična atrakcija mesta. Kolesarjenje ob kanalu se nadaljuje vzdolž kanala, mimo keltskega prazgodovinskega naselja na hribu, Ensérune in impozantne gotske kolegiatske cerkve Sv. Štefana iz 13. stoletja v Capestangu. Lokalne ceste in poti skozi vinograde vas pripeljejo do današnjega cilja, mesta Narbonne. (Z, N)

5. dan: Narbonne - Homps / La Redorte (40-45 km). Pred odhodom na kolesarjenje si oglejte staro mestno jedro in njegove znane starodavne spomenike, kot so nadškofijska palača in gotska katedrala Sv.Justa iz 13.stoletja. Prijetna vožnja ob kanalu Canal de la Robine, ki je tudi na seznamu Unescove svetovne dediščine, se nadaljuje po lokalnih cestah do kanala Canal du Midi in vašega današnjega hotela v vasici Homps (ali La Redorte nedaleč od tu). (Z, N)

6. dan: Homps / La Redorte – Carcassonne (40-35 km). Če ste nastanjeni v La Redorte, bo vaša današnja trasa 5 km krajša. Ponovno vas tudi danes kolesarska pot vodi ob kanalu Canal du Midi do fascinantnega srednjeveškega trdnjavskega mesta Carcassonne, ki ga obdaja obsežno dvojno obzidje. Stari del mesta je največja in najbolje ohranjena trdnjava v Evropi. V prostem času se sprehodite po mestu, oglejte si katedralo Sv. Mihaela iz 13. stoletja in baziliko Sv. Nazarija s čudovitimi gotskimi slikanimi okni ter veličastni Grofovski grad, pravo trdnjavo v trdnjavi. (Z, N)

7. dan: Zaključek potovanja, po zajtrku odhod iz Carcassonna. (Z)

Cena

Cena na osebo:
Odhodi ob nedeljah: 13.3. - 30.10.2022

Sezona I: 13.3. - 16.4. in 25.9. - 30.10.2022 750 €
Sezona II: 17.4. - 25.6. in 4.9. - 24.9.2022 840 €
Sezona III: 26.6. - 3.9.2022 870 €

Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah TWC, štirikrat v skrbno izbranih hotelih *** in dvakrat v hotelu ****, turistično takso, prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo, pozdravno srečanje na začetku potovanja, obsežno knjižico (ena na sobo) z zemljevidi in opisom poti v tujem jeziku, pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: polpenzion (šest večerij s tremi hodi) 210 €, najem kolesa 100 € (z 21- ali 7- prestavami), najem električnega kolesa 200 €, najem čelade 5 €, enoposteljna soba 345 € (velja za vse sezone).

Cena ne vključuje: šest večerij, pijač, vstopnin in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno aranžmaja

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Možnost priključitve vodeni mednarodni skupini, za ceno in datume odhodov nas pokličite. Pri 4 osebah ali več za doplačilo možni tudi odhodi na različne druge dni v tednu.

Potovanje organizira naš francoski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi, v delu, ki se nanaša na lestivico odpovednih stroškov.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 4.11.2021.

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Montpellier, južna Francija)?
Z vlakom: povezava iz Trsta preko Milana,Torina, vožnja traja okoli trinajst ur, cena med 145 € - 200 €.
Z avtobusom: odhod iz Ljubljane, izbirate lahko med dnevnim odhodom ali nočno vožnjo. Vožnja traja od 19 – 20 ur, cena od 60 € - 85 €.
Z avtom: okoli 1120 km v eno smer čez severno Italijo in na Azurno obalo (Ljubljana-Benetke-Brescia-Monako-Montpellier), vožnja traja približno do enajst ur, približni strošek goriva in cestnin iz Ljubljane v eno smer: 280 €.

Video

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.