S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Kantabrija

Ob reki Ebro

Helia kolesarjenje Španija - Ebro
Helia kolesarjenje španska tura
Cena:
Od 1.025 €
Odhodi
Nedelje, od 5.4. do 25.10.2020
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
290 - 380 km
Država
  • Španija
Začetna točka
Campoo
Težavnost
  • 2

Reka Ebro izvira visoko v kantabrijskih gorah, v bližini smučišča na Alto Campóo, sredi zelenih pašnikov in obširnih gozdov. Ob spuščanju se podnebje in rastje počasi spreminja in postaja bolj sredozemsko. Reka je na svoji poti proti dolini izdolbla velike kanjone, ki jim sledijo široke doline z majhnimi vasi, cerkvami in gradovi. V tej neokrnjeni in dokaj odmaknjeni pokrajini lahko vidite jastrebe in orle, leteče nad vašimi glavami.

Narava poti: v glavnem lahko do zmerno kolesarjenje, saj trasa sledi toku reke Ebro iz hribovitih predelov proti dolini. Na nekatere dneve je nekaj krajših vzponov, ko se pot odmakne od reke.

Program

1. dan: individualni prihod v Campoo. Prevoz iz letališča Santander ali Bilbao do hotela. Prevzem in preizkušnja koles. (V, N)

2. dan: Campoo – Polientes (66 km ali 103 km). Prvi dan kolesarjenja poteka skozi neokrnjeno pokrajino. Od zelenih gorskih pašnikov kantabrijskih gora, vzdolž obal zaščitenega izvira Ebra, mimo z gozdovi obdanega samostana Montesclaros, se boste pripeljali ponovno do reke v dolini Valderredible in vašega današnjega cilja, Polientes. Krajša pot vodi vzdolž reke direktno do Polientes, daljša različica pa skozi zaščiteno območje reke Ebro. (Z, V, N)

3. dan: Polientes – Pesquera de Ebro (43 km). Dan pričnete s kolesarjenjem skozi prostrano dolino Valderredible. Izkoristite priložnost za obisk romanske cerkve Sv. Martína v Elines in tudi drugih cerkva vklesanih v živo skalo, kar je značilno za to regijo. Ob nadaljevanju poti se strani doline pričnejo zapirati, dokler se ne znajdete v nenavadni soteski velikih dimenzij, nad vašimi glavami pa letijo jastrebi in orli. Postanka vreden je obisk pravljične vasice Orbaneja del Castillo, skozi katero tečejo rečne brzice. Na poti do kraja prenočevanja, prijetne vasice Pesquera, soteska Ebra doseže neverjetno dimenzije. (Z, V, N)

4. dan: Pesquera de Ebro – Medina de Pomar (36 km ali 63 km s podaljšanjem poti do Puentedey). Lepa pot sledi velikem zavoju reke skozi pozabljene vasi. Možno je podaljšati traso, ta vodi do vasi Puentedey, zgrajeni na naravnem kamnitem mostu čez reko Nela. Nočitev v kastiljskem mestu Medina de Pomar s staro judovsko četrtjo in gradom, ki dominira nad mestom in okoliško pokrajino. (Z, V, N)

5. dan: Medina de Pomar – Frias (56 km). Od Medine se peljete nazaj do reke Ebro in po mirni podeželski cesti vzdolž reke do točke, kjer se dolina ponovno prične širiti. Obiščite romansko cerkev San Pedro de Tejada. Še en kanjon boste prečkali in prispeli v rodovitno dolino okoli Fríasa. Zanimiva vas je zgrajena okoli gradu, s katerega se odpirajo razgledi na reko. (Z, V, N)

6. dan: Frias – Haro (62 km). Tudi današnji dan ne bo minil brez prečkanja še enega izjemnega kanjona. Dosegli ga boste po odhodu iz Friasa, cesta se vije vzdolž obal reke, pod visokimi gorami in skozi kratke predore, vklesane v skalo. Peljali se boste skozi mesto Miranda del Ebro, ki se nahaja pred mogočnimi gorami, te se na drugi strani odpirajo proti obsežni odprti dolini La Rioja. V vasi Haro, ki velja za center pridelave vina Rioja, si pred spanjem privoščite kozarček ali dva te žlahtne kapljice. (Z, N)

7. dan: Haro – Laguardia (25 km ali 50 km). Kolesarjenje skozi neskončne vinograde in številne slikovite vasi pokrajine La Rioja, v zaledju vas spremljajo mogočne kantabrijske gore in reka Ebro v bližini. V lepi obzidani srednjeveški vasi Laguardia si vzemite čas in privoščite kak kozarček rujnega vinca, Tudi tu je vino in vse povezano z njim postalo način življenja. (Z, N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja. Ob 9.uri zjutraj prevoz s taksijem iz hotela do letališča Bilbao ali Santander. (Z)

Cena

Cena na osebo:
1.025 € v dvoposteljni sobi
1.309 € v enoposteljni sobi

Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah TWC v podeželskih gostiščih in hotelih *** / ****, pet večerij (razen na šesti in sedmi dan), prevoz prtljage med hoteli. Potovalno dokumentacijo - obsežno knjižico (ena na sobo) z zemljevidi in opisom poti v tujem jeziku in GPS dokumenti, prevoz s taksijem do / iz hotela prvi in zadnji dan potovanja, pomoč po telefonu. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa (vključena čelada, komplet za popravila, ključavnica in črpalka) – standardno hibridno kolo 105 € ali cestno karbonsko kolo 150 €, najem električnega kolesa 169 €. Enoposteljna soba 255 €, doplačilo za prihod na drugi dan kot nedelja: 99 € po osebi v dvoposteljni sobi, dodatne noči v Bilbao ali Santander (na vprašaj).

Cena ne vključuje: dveh večerij, pijač, vstopnin in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno aranžmaja.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Potovanje organizira naš španski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi.
Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 22.10.2019.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le, če so na voljo proste sobe. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne / naravne/ politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja - Campoo?
Z letalom: Povezave iz letališča Ljubljana z vmesnimi prestopanji v Munchnu ali Frankfurtu do izhodiščne točke (letalski prevoznik Adria Airways), cena se giblje od 320 € dalje.
Pri rezervaciji letalskih kart do Bilbaa je potrebno vedeti, da prevoz na relaciji Laguardia-Bilbao traja 90 minut, odhod iz hotela je ob 9.uri zjutraj oz. tri ure in pol pred poletom (polet nazaj domov v zgodnejših popoldanskih urah in ne preje).

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.