S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Lanzarote

Lanzarote - dežela vulkanov

Helia s kolesom po kanarskem Lanzarotu
kolesarjenje po Lanzarotu s Helio
Cena:
Od 926 €
Odhodi
Celoletno
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
204 - 266 km
Država
  • Španija
Začetna točka
Costa Teguise - Lanzarote
Težavnost
  • 2

Otok Lanzarote je eden sedmih Kanarskih otokov. Majhen otok v velikosti 600 km2 je dobil ime po pomorščaku Malloccellu Lancerottiju, ki ga je odkril v štirinajstem stoletju. Do osemnajstega stoletja je doživel nekaj vulkanski izbruhov, rezultat je fascinantna vulkanska pokrajina z nekaj sto kraterji. Otok kar kipi od vplivov vizionarskega umetnika, arhitekta in okoljevarstvenika Cesarja Manriqueja, ki je otok rešil pred naglim vdorom množičnega turizma. Njegove nenavadne umetniške stvaritve poudarjajo edinstveno geološko podobo otoka in so glavne turistične atrakcije za vse obiskovalce.

Narava poti: delno razgibano območje, občasno ravninski predeli. Sedmi dan en strm, a kratek vzpon. Razdalje niso pretirane, na oba prosta dneva se lahko odločite, kako bi preživeli dan (na kolesu ali drugače).

Presežki ture:
- edinstvena vulkanska pokrajina
- nenavadna umetniška dela arhitekta Cesarja Manriqueja
- podnebje omogoča kopanje in sončanje vse dni v letu

Program

1. dan: Individualni prihod na Lanzarote. Prevoz iz letališča Arrecife do hotela na Costa Teguise. Prost dan za uživanje v obmorskem letovišču s plažami. (V, N)

2. dan: Haria - Costa Teguise (33 km ali 51 km). Po prevozu proti notranjosti otoka, proti mestu Haria začnete s prvim dnem kolesarjenja. Izbirate med različno dolgimi trasami, od 25 km, 33 km, 46 km do 51 km. Haria je oaza v severnoafriškem slogu, polna palm, ki je postala zatočišče za premožnejše prebivalce in obiskovalce Kanarskih otokov. Imate možnost obiska slavnih umetniških stvaritev arhitekta Cesarja Manrique, kot so La Cueva de Los Verdes, Los Jameos del Agua, El Mirador del Río, ki se odlično stapljajo z vulkansko pokrajino. Vožnja skozi ribiške vasi, v ozadju se dviguje veličastni Monte Corona. Prenočitev v obmorskem letovišču Costa Teguise. (Z, N)

3. dan: Haria – San Bartolome (27 km ali 47 km). Po zajtrku prevoz do Harie in od tam s kolesi do nekdanjega glavnega mesta otoka - Teguise. Med potjo se pred vami odpirajo širni razgledi proti obali. Teguise je čudovito mestece s tipično lokalno arhitekturo in številnimi bari, kjer se lahko osvežite. Od tu nadaljujete proti San Bartolomeu in vinorodnem območju La Geria, kjer bo treba poskusiti lokalno malvazijo. V San Bartolome ostanete dve noči. (Z, N)

4. dan: San Bartolome (krožna vožnja 50 km ali prosti dan). Prosti dan, ki ga lahko preživite na sproščujoč način ali pa se podate na krožno vožnjo proti lepi plaži Famara, z izjemnim ozadjem vulkanskih čeri. Pot vas vzdolž obale nadalje vodi čez obsežna polja lave in lunarno pokrajino nazaj do San Bartolome. (Z, N)

5. dan: San Bartolome – Playa Blanca (48 km ali 57 km). Spoznali boste glavno zanimivost otoka, narodni park Timanfaya. Vulkanski izbruhi med leti 1730 - 1736 so pokopali četrtino otoka in nastala je impresivna vulkanska pokrajina, kot jo vidimo danes. Še danes na območju parka le deset metrov pod zemljo temperatura dosega do 600 stopinj. Pokrajina s kraterji ter črno rdečim skalovjem z zelo malo rastlin spoimnja na lunarno pokrajino (... tu so snemali Vojno zvezd). Od tam se peljete navzdol proti južnemu delu otoka, se ustavite za ogled ob morju ležečega vulkanskega kraterja El Golfo in nadaljujete proti obalnem naselju Playa Blanca s peščeno plažo, kjer ostanete dve noči. (Z, V, N)

6. dan: Playa Blanca (vožnja z ladjo do otoka Fuerteventura ali prosti dan). Playa Blanca se nahaja na jugu otoka in od tam se odpirajo pogledi do bližnjega Kanarskega otoka Fuerteventura. Danes imate na izbiro obiskati otok Fuerteventura, kamor vas pripeljejo z ladjo (do vasi Corralejo) ali pa ostanete v Playa Blanci in se spoznate z bližnjo okolico, obiščete bližnje zalive in plaže Papagayo, najboljše na otoku in še edine nedotaknjene s strani turistov. (Z, V, N)

7. dan: Playa Blanca - Arrecife (46 km). Iz Playe Blance se preko gričevnate pokrajine Femes pripeljete v vinorodno La Gerio. Tukaj so domačini s posebnim načinom suhega poljedelstva uspeli razviti uspešno pridelavo zelenjave in vina. Najbolj znana vrsta je malvazija. Vinogradi so zaradi svoje nenavadnosti prava atrakcija. Izgledajo kot nekakšen lijak v zemlji, katerega namen je črpanje vlage okoli pa so naloženi kamni, ki ščitijo rastlino pred močnim vetrom. Od tu se spustite do morja in sledite obalni promenadi od Puerto del Carmen do Arrecifa. (Z, N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja. Prevoz s taksijem do letališča Arrecife. (Z)

Cena

Cena na osebo:

  7.1.-31.3., 19.4.-22.6. in 1.9.-12.12.2020 1.4.-18.4., 23.6.-31.8.2020 in 13.12.2020-6.1.2021
dvoposteljna soba 926 € 1.100 €
enoposteljna soba 1.138 € 1.310 €


Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah TWC v dveh podeželskih gostiščih in hotelih 4* / 5*, prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo, obsežno knjižico (ena na sobo) z zemljevidi in opisom poti v tujem jeziku in GPS sledmi, pomoč po telefonu, prevoz s taksijem do / iz hotela prvi in zadnji dan potovanja (letališče Arrecife-Costa Teguise in Arrecife-letališče Arrecife), organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa (vključena čelada, komplet za popravila, ključavnica in črpalka) – standardno hibridno kolo 110 € ali cestno karbonsko kolo 140 €, najem električnega kolesa 140 €, dodatne noči v Lanzarote (na vprašanje), solo popotnik 150 €.

Cena ne vključuje: večerje, pijače, vstopnine (v park Timanfaya) in ostali izdatki, ki niso vključeni v ceno aranžmaja, prevoz z ladjo do Fuerteventura (opcijsko izlet šesti dan potovanja).

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Potovanje organizira naš španski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 22.10.2019. Pridržujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin, kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja - Costa Teguise?
Z letalom: povezave iz letališča Ljubljana z vmesnimi prestopanji do Lanzarote, cena se giblje od 330 € dalje. Možen je taksi prevoz z letališča do hotela, razdalja 14 km (cena med 15 € – 30 € na avto). Prav tako zadnji dan, razdalja le 4 km (cena 10 €).

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.