S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Poljska

Pilica - Poljska

s kolesi ob Pilici po Poljskem
kolesarjenje ob rečici Pilica na Poljskem
Cena:
Od 580 €
Odhodi
Sobote, od 25.4. do 19.9.2020
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
290 km
Država
  • Poljska
Začetna točka
Krakow
Težavnost
  • 1

Še neodkrito kolesarjenje po bujno zelenem osrčju Poljske, med Krakowom in Varšavo. Reka Pilica je še posebej priljubljena med kanuisti. 300 km dolga reka, ki izvira nedaleč od mesta Krakow in se izliva v reko Vislo, malo pred Varšavo. Slikovita, bujna, idilična - očarala vas bo! Podobno kot Weser v Nemčiji ali Loire v Franciji, Pilica teče po sredini Poljske, daleč stran od velikih mest in industrijskih središč. Divja, s številnimi otoki, peščenimi pobočji in ovinki, reka vije svojo pot skozi gozdove, obrečne travnike, majhna polja in sadovnjake. Podeželje je večinoma ravno. Več kot deset let je po vstopu Poljske v EU, pa vendar je to področje še vedno skoraj neodkrit zaklad, čakajoč, da ga odkrijejo kolesarski turisti. Mreža v preteklosti še malih peščenih in kamnitih poti, je danes na novo tlakovanih in asfaltiranih cest z zelo malo prometa in idealna za kolesarski turizem. Po kolesarjenju pa lahko doživite reko še iz druge perspektive - na kanuju.

Narava poti: zelo lahka tura! Skoraj v celoti (70 %) poti poteka po asfaltiranih cestah, ostalo po kolovozih in makadamu. Pokrajina je ravna oziroma zelo nežno valovita.

Program

1. dan: Individualni prihod v Krakow. Prihod in namestitev v hotelu v središču mesta. Če vam čas dopušča, si vsekakor oglejte to impresivno zgodovinsko mesto, poznano tudi po odličnem "nočnem življenju". (N)

2. dan: Pilica izvir - Zawada (30-40 km). Po zajtrku sledi vožnja z avtobusom do kraja Smolen (vožnja traja slabo uro). Kolesariti začnete na hribčku, kjer so še ostanki srednjeveškega gradu. Prve kilometre premagujete navzdol, skozi pokrajino Jura, proti izviru reke. Trasa se nadaljuje mimo ribnikov, skozi lepo mesto imenovano po reki Pilica, vse do vaše naslednje namestitve v Zawadi. (Z, V, N)

3. dan: Zawada - Przedborz (65 km). Ravne in mirne ceste vodijo skozi senčne gozdove, pot je nezahtevna in skoraj ne boste opazili kako se kilometri kar nabirajo. Trasa se zaključi v kraju Przedborz, poleg pokrajinskega parka z istim imenom. (Z, V, N)

4. dan: Przedborz - Sulejow (40 km). Še en prelep dan kolesarjenja skozi drevesne aleje, čez širna polja in dišeče travnike, celo vrtove v polnem razcvetu preden prispete do prav posebne namestitve. Vaš hotel je bil včasih cisterijanska opatija, zgrajen na obsežni pristavi, ki je pripadala bližnjemu srednjeveškemu gradu. (Z, V, N)

5. dan: Sulejow - Spala (45 km). Kolesarska trasa najprej skozi naravni skozi rezervat, ki med drugim nudi številne možnosti za skok v vodo. Priporočamo tudi ogled muzeja na prostem. Največje mesto na trasi je Tomaszów s 30.000 prebivalci. Pot je speljana po kolesarskih poteh vse do Spale, priljubljenega gozdnega zdravilišča. (Z, V, N)

6. dan: Spala - Nowe Miasto (45 km). Spala leži v gozdnem območju, ki je bilo zelo priljubljeno lovsko in rekreacijsko središče vse od 19. stoletja naprej - najprej za ruske carje, nato tudi za poljske predsednike. Mesto ima tudi ostanke novejše zgodovine - ogromen železniški bunker v Konewkiju, ki je bil zgrajen za nemške poveljnike med drugo svetovno vojno. Namestitev je v majhnem mestu Nowe Miasto, v hotelu ob reki. (Z, V, N)

7. dan: Nowe Miasto - Warka (55 km). Zadnja trasa je speljana skozi kraj Wysmierzyce. Mesto s 858 prebivalci in starimi lesenimi hišami velja za najmanjše na Poljskem. Sledi kolesarjenje skozi zelenjavna polja in sadovnjake. Današnji cilj in namestitev sta idilična farma konj in hotel s 4* v Warki. (Z, V, N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja (Z). Možnost podaljšanja potovanja / rezervacija dodatnih noči.
Varšava je samo 60 km oddaljena od Warke, zelo lahko dostopna tudi z lokalnim vlakom. Vožnja traja približno uro in 20 minut. Za vse, ki želite podaljšati bivanje in kolesarjenje, pa lahko naredite krog do doline Visle in ustja Pilice.
Cena

Cena na osebo:
580 € v dvoposteljni sobi 
680 € v enoposteljni sobi

Cena vključuje: sedem nočitev s polpenzionom (zajtrk in večerja) v dvoposteljni sobi v hotelih in gostiščih - enkrat gostišče 2* (Przedborz), petkrat hotel 3* in enkrat hotel 4* (Warka), prevoz prtljage med hoteli, transferje kot opisano v programu (Krakow-izvir Pilice), opis poti z zemljevidi v tujem jeziku (angleščina ali nemščina), organizacijo potovanja in DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 60 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), najem električnega kolesa 130 €. Dodatna noč v Krakowu, Warki ali Varšavi (hotel 3*) 44 € na osebo v dvoposteljni sobi in 69 € v enoposteljni sobi, nočitev z zajtrkom.

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Potovanje organizira naš poljski partner.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 30.9.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Krakow)?

Z avtobusom: avtobusni prevoznik Sindbad (odhodi trikrat na teden). Čas potovanja okrog 12 ur, cena od 30 € - 50 €.
Z vlakom: najprej do Dunaja in naprej proti Krakowu. Čas potovanja okrog 16 ur, cena od 84 € - 130 €.
Z avtom: približno 840 km v eno smer (iz Ljubljane), približni strošek goriva in cestnin iz Ljubljane v obe smeri: 270 €.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.