S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Mozart

Po Mozartovih poteh

Mozartova pot s kolesom agencije Helia
kolesarjenje po Bavarski Helie
Cena:
Od 549 €
Odhodi
Vsak dan, od 1.5. do 5.10.2020
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
337 km
Država
  • Avstrija
Začetna točka
Salzburg
Težavnost
  • 2

Poleg Mozartovega rojstnega kraja - Salzburga, na tem potovanju obiščemo tudi številne mesta, ki jih je mojster obiskal na svojih mnogih potovanjih. Pot vodi ob jezeru Chiemsee v dolino reke Inn. Od tam pa čez severno Tirolsko in nemški kot nazaj v Mozartovo mesto.

Narava poti: tura poteka po kolesarskih stezah in stranskih poteh, gričevnat teren. Nekaj klancev šesti in sedmi dan.

Program

1. dan: Salzburg. Individualni prihod v Mozartovo rojstno mesto, Salzburg, in nočitev. (N)

2. dan: Salzburg – okolica jezera Chiemsee / Traunstein (64 km). Naša prva etapa nas vodi ob reki Salzach do kraja Oberndorf, kjer je znamenita kapelica Svete noči. Ogledamo si tipični bavarski Laufen na obali reke Salzach, spotoma pa se lahko okopamo v najtoplejšem bavarskem jezercu Waginger See. Skozi Nussdorf prispemo do jezera Chiemsee. Nočitev v okolici Chieminga ali Traunsteina. (Z, N)

3. dan: Okolica jezera Chiemsee / Traunstein – Wasserburg (65 km). Kolesarjenje skozi Seebruck do Seeona, kjer je samostan, ki ga je Mozart večkrat obiskal in tam tudi skladal. Nato se vrnemo nazaj proti jezeru Chiemsee do kraja Breitbrunn in nadaljujemo pot skozi Amerang do Wasserburga (tu si je umetnik pogosto privoščil počitek, kadar je bil na potovanju). (Z, N)

4. dan: Wasserburg – Kufstein (67 km). Wasserburga, majhnega mesta, skoraj v celoti obdanega z reko Inn, ne smemo zapustiti, ne da bi se sprehodili po starem mestnem jedru. Lahka etapa – kolesarjenje nizvodno reke Inn do avstrijskega mesta Kufstein – bisera Tirolske. Nad mestom stoji mogočna trdnjava z orglami junakov. (Z, N)

5. dan: Kufstein – Kirchdorf / St. Johann in Tirol (45 km). Bolj razgiban dan. Prve kilometre današnje etape bomo kolesarili ob reki Inn, nato pa skozi mesto Ebbs v hribovito Tirolsko. Peljali se bomo mimo kraja Walchsee, skozi Waidach, ves čas pa bo na naši desni gorska pokrajina Tirolske, do cilja dnevne etape – Kirchdorfa ali St. Johanna na Tirolskem. (Z, N)

6. dan: Kirchdorf / St. Johann in Tirol – Bad Reichenhall (48 km). Današnja etapa nas najprej vodi do Waidringa in nato do kraja Lofer. V obeh krajih se je Mozart ustavljal na svojih potovanjih proti jugu. Nato nas pot vodi ob reki Salzach po divje romantični kolesarski stezi skozi Unken in Schneizlreuth do Bad Reichenhalla. Ob Mozartovem zadnjem bivanju v Salzburgu leta 1780 je obiskal tudi ta znani solnozdraviliški kraj. Nočitev v Bad Reichenhallu ali Bayerisch Gmainu. (Z, N)

7. dan: Bad Reichenhall – Salzburg (48 km). Kratko kolesarjenje do kraja Berchtesgaden, ki leži ob vznožju gore Watzmann. Bavarski kralji so tu preživljali počitnice in uživali v tem znanem zdraviliškem kraju. Vsi, ki se želite spočiti, lahko v mestnih toplicah pozabite na napore zadnjih dni. Ostalim priporočamo izlet do bližnjega jezera Königssee, malce podobnega Bohinju. Kolo lahko zamenjate za čoln in odveslate romantičen krog po gorskem jezeru. Še malo na kolo in v čudovit Salzburg, s svojimi številnimi znamenitostmi Mozartovega mesta: rojstno hišo na Getreidegasse, kjer je bil Mozart rojen 27. januarja 1756 (zdaj muzej), trdnjavo Hohensalzburg, gradova Mirabell in Hellbrunn itd. Ne pozabite na kak spominček, mogoče Mozartove kroglice? (Z, N)

8. dan: Salzburg. Zaključek potovanja in odhod domov. Možnost rezervacije dodatnih noči. (Z)


Cena

Cena na osebo:

  1.5.-9.5.2020 10.5.-31.5.2020 1.6.-3.9.2020 4.9.-5.10.2020
dvoposteljna soba 549 € 669 € 699 € 669 €
enoposteljna soba 729 € 849 € 879 € 849 €

                            
Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v skrbno izbranih hotelih in penzionih ***/****, vse sobe imajo TWC, prevoz prtljage med hoteli (vsak dan med 9.00 in 16.00 uro), potovalno knjižico v tujem jeziku z zemljevidi (ena na sobo), GPS datoteke (na vprašaj), pomoč po telefonu, DDV in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji: polpenzion 160 €, najem touring kolesa 75 € (dve stranski kolesarski torbi/kolo in ena sprednja torba/sobo), najem električnega kolesa 180 € (ena stranska kolesarska torba/kolo in ena sprednja torba/sobo), dodatna nočitev z zajtrkom v Salzburgu v dvoposteljni sobi v hotelu 4* 75 € na osebo oz. 94 € v enoposteljni sobi, v terminu od 11.7. do 1.9.2020 94 € na osebo v dvoposteljni in 134 € v enoposteljni sobi.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Potovanje organizira naš avstrijski partner, veljajo drugačni pogoji odpovedi!

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 24.10.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Ciclo taxi

Mozart Ciclo Express: nudimo vam prevoz do osem oseb s kolesi do izhodišča v Salzburgu in nazaj. Datum odhoda po vaši izbiri, za cenovno ponudbo nam pošljite e-pošto z navedbo datuma in velikostjo skupine.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Salzburg)?

Z avtom: prek turske avotceste do Salzburga, okoli 285 km. Strošek potovanja približno 75 EUR, zajema gorivo, cestnino in davke (planer potovanja).
Z vlakom: trikrat dnevno povezava z vlakom iz Ljubljane (planer potovanja).

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.