S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura ob Muri

Ob Muri

Spust s kolesom ob Muri
Kolesarjenje ob Muri od izvira do Radgone
Cena:
Od 579 €
Odhodi
Vsak dan, od 2.5. do 19.9.2020
Trajanje
6 noči / 7 dni
Dolžina
cca 330 km
Država
  • Avstrija
Začetna točka
St. Michael
Težavnost
  • 2

Le nekaj kilometrov od izvira Mure na Solnograškem se začne kolesarska pot, ki sodi med najlepše v Evropi. Vodi iz Alp v Panonsko nižino; od encijanov do vinske trte. V šestih etapah se v hladu ob reki spustite od gorskih kmetij do slovenske meje. In videti je veliko: gradove, njihove ostanke, alpske vasice, nenavadne muzeje, pivovarne, kjer boste pogasili žejo, do baročnega Gradca…

Narava poti: tura poteka po kolesarski stezi in mirnih stranskih poteh, nekaj gričev okrog Judenburga, sicer raven teren ob reki.

V naši spletni trgovini lahko kupite odlični kolesarski vodnik založbe Esterbauer Bikeline za pot ob Muri.

Program

1. dan: Individualni prihod v St. Michael im Lungau, rudarsko mesto iz 12. stoletja. Srečanje s predstavnikom agencije in predaja dokumentov. (N)

2. dan: St. Michael – Murau (55 km). Jutranja etapa vodi do Tamswega, ki slovi po odlično ohranjenem starem mestnem jedru. Tema dneva je raznovrstnost lesa – občudujete ga v lepo tesanih balkonih kmetij, mostovih, rezljanih znamenjih ob cesti ali v posebnem muzeju v Sv. Ruprehtu. Ogledali si boste tudi največji leseni most na svetu. Večerni sprehod po mestu Murau. (Z, N)

3. dan: Murau -Judenburg/okolica (65 km). Razgiban dan z več krajšimi vzponi. Dopoldne kolesarjenje skozi soteske reke v Nizkih Turah. Mimo ruševin starih gradov do Judenburga. Mesto, ki ga Slovenci poznamo po uporu vojakov ob koncu prve svetovne vojne, si ogledate med popoldanskim sprehodom. Na poti do hotela se zapeljete mimo vojaškega letališča, kjer lahko preverite, kaj je ostalo od avtomobilskega dirkališča v Zeltwegu. (Z, N)

4. dan: Judenburg / okolica – Bruck an der Mur/Oberaich (60 km). Ta dan se dolina reke Mure zoži. Ogled muzeja pivovarne Gösser in degustacija različnih vrst piva. Ogled univerzitetnega mesta Leobna. Večerni sprehod na mogočni grad, ki stoji nad Bruckom. (Z, N)

5. dan: Bruck an der Mur / Oberaich – Graz/okolica (60 km). Etapa med hribi in soteskami. Lepa narava, številne kmetije, sadovnjaki. Ogled muzeja na prostem, s stavbami in kulturno dediščino iz vse Avstrije. Kolesarjenje do Gradca, evropskega mesta kulture leta 2003. Sprehod po mestu s številnimi ostanki iz zgodovine in modernimi stavbami, ki razburjajo domačo in tujo javnost, kot sta 'prijazni vesoljček' in otok na Muri. Potem še vzpon z edinstvenim dvigalom na mestni grad, ki je simbol mesta. (Z, N)

6. dan: Graz/okolica – Cmurek (približno 65 km). Kolesarjenje proti jugu in Lipnici, nato pa se zapeljali na ogled imenitnega gradu Seggau. Vtis knežjih soban in galerije dopolni obisk tristo let stare vinske kleti. (Z, N)

7. dan: Cmurek – Bad Radkersburg (približno 25 km) in individualni odhod domov. Zadnja, nezahtevna etapa ob Muri do Radgone, zaključek ture in indvidualni odhod domov. (Z)

Možnosti povratka v regijo Lungau:
- vlak do Salzburga, potem avtobus ali taxi do Lungau-a
- taxi transfer z našim partnerjem
- v primeru, da želite potovati z vlakom, priporočamo "bike taxi" (cca 30 € na osebo, kolo vključen) do Graza ali do Bruck an der Mur (38 € na osebo, vključeno kolo). Od tu pa lahko vzamete vlak, liniji IC4 in IC5.


Ciclo taxi

Mura Ciclo Express: nudimo vam prevoz do osem oseb s kolesi do izhodišča v St. Michaelu in povratek iz Radgone. Datum odhoda po vaši izbiri, za cenovno ponudbo nam pošljite e-pošto z navedbo datuma in velikostjo skupine.

Cena

Cena potovanja na osebo:

Tip namestitve A: hoteli in gostišča ***/****
Tip namestitve B: hoteli, gostišča in penzioni ***

  2.5.-22.5.2020 in
5.9.-19.9.2020
23.5.-4.9.2020
Tip A 699 € 769 €
Tip B 579 € 649 €


Cena vključuje: šest nočitev v zajtrkom v dvoposteljnih sobah TWC v namestitvi izbranega tipa, prevoz prtljage med hoteli, potovalno knjižico v tujem jeziku z zemljevidi (ena na sobo), GPS datoteke in brezplačno nevarovano parkirišče v St. Michaelu na sedežu firme, srečanje s predstavnikom partnerske agencije, pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 79 € (klasično potovalno kolo z 21 prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj) ali 129 € (treking kolo s 27 prestavami in stransko torbo), najem električnega kolesa 189 €. Transfer Bad Radkersburg–St. Michael prevoz kolesa vključen (vsak ponedeljek, sredo, petek in soboto ob 14. uri in vsako nedeljo ob 11. uri, vožnja traja približno štiri ure, 55 € na osebo (kolo vključeno) - nujna najava ob prijavi in plačilo na licu mesta). Enoposteljna soba - tip namestitve A: 159 €, tip namestitve B: 119 €. Parkirišče v garaži 9 € na dan, parkiranje v "Carport" (nevarovano parkirišče) 20 € za čas potovanja (rezervacija vnaprej ni možna).
Dodatne noči: v St.Michaelu tip namestitve A: 85 € v dvoposteljni sobi in 110 € v enoposteljni sobi, tip namestitve B: 59 € v dvoposteljni sobi in 78 € v enoposteljni sobi; v Bad Radkersburg tip namestitve A: 99 € v dvoposteljni sobi in 114 € v enoposteljni sobi, tip namestitve B: 69 € v dvoposteljni sobi in 94 € v enoposteljni sobi.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo). Turistična taksa (plačilo direktno v hotelu).

Popusti (popusti se upoštevajo pri osnovni cene in ne pri doplačilih): za otroke na vprašanje.

Potovanje organizira naš avstrijski partner.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.10.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (St. Michael)?

Z vlakom: do Salzburga, nato s poštnim avtobusom do St. Michaela. Planer potovanja.
Z avtom: z avtom prek turske avtoceste približno 180 km iz Ljubljane. Parkiranje: brezplačno, nevarovano parkirišče pred pisarno partnerja. Parkirna garaža približno 9 € na dan.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.