Grad na kolesarski turi ob Muri

Ob Muri

Natisni
skupina kolesari skozi gozd ob Muri
Kolesarski spomenik na trasi kolesarjenja ob Muri
Cena:
Od 579 €
Odhodi
Vsak dan, od 1.5. do 25.9.2021
Trajanje
6 noči / 7 dni
Dolžina
330 km
Država
  • Avstrija
Začetna točka
St. Michael in Lungau
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

Ob Muri od izvira do domače Radgone v enem tednu

Le nekaj kilometrov od izvira Mure na Solnograškem se začne kolesarska pot, ki sodi med najlepše v Evropi. Vodi iz Alp v Panonsko nižino; od encijanov do vinske trte. V šestih etapah se v hladu ob reki spustite od gorskih kmetij do slovenske meje. In videti je veliko: gradove, njihove ostanke, alpske vasice, nenavadne muzeje, pivovarne, kjer boste pogasili žejo, do baročnega Gradca…

Presežki potovanja:
- visokogorska dolina Mure obdana s slapovi
- vožnja ob ozkotirni železnici iz Lunagua do
- Mestni trg v Murau
- muzej lesa
- staro središče Judenburga
- obisk pivovarne v vročih poletnih dneh
- postenek v idiličnem štajerskem Frohleitnu
- nakup bučnega olja na kmetijah

Narava poti: kolesarsko potovanje poteka po kolesarski stezi in mirnih stranskih poteh, nekaj gričev okrog Judenburga, sicer raven teren ob reki.

Program

1. dan: Individualni prihod v St. Michael im Lungau, rudarsko mesto iz 12. stoletja. Srečanje s predstavnikom agencije, predaja dokumentov in prevzem najetih koles. (N)

2. dan: St. Michael – Murau (55 km). Jutranja etapa vodi do Tamswega, ki slovi po odlično ohranjenem starem mestnem jedru. Tema dneva je raznovrstnost lesa – občudujete ga v lepo tesanih balkonih kmetij, mostovih, rezljanih znamenjih ob cesti ali v posebnem muzeju v Sv. Ruprehtu. Ogledali si boste tudi most z najdaljšim lesenim lokom na svetu. Večerni sprehod po baročnem mestecu Murau. (Z, N)

3. dan: Murau – Judenburg/okolica (65 km). Razgiban dan z več krajšimi vzponi. Dopoldne kolesarjenje skozi soteske reke v Nizkih Turah. Mimo ruševin starih gradov nadaljujete do Judenburga. Mesto, ki ga Slovenci poznamo po uporu vojakov ob koncu prve svetovne vojne, si ogledate med popoldanskim sprehodom. (Z, N)

4. dan: Judenburg / okolica – Bruck an der Mur/Oberaich (60 km). Murau zapustimo mimo vojaškega letališča in blizu nekdanjega avtomobilskega dirkališča v Zeltwegu. Ta dan se dolina reke Mure zoži. Ogled dneva bo namenjen muzeju pivovarne Gösser in seveda degustacija različnih vrst piva. Ogled univerzitetnega mesta Leobna. Večerni sprehod vas mogoče vodi na mogočni grad, ki stoji nad Bruckom na Muri. (Z, N)

5. dan: Bruck an der Mur / Oberaich – Graz/okolica (60 km). Kolesarjenje ob Muri dopoldne poteka med hribi in soteskami. Čakajo vas lepa narava, številne kmetije, sadovnjaki. Ogled muzeja na prostem, s stavbami in kulturno dediščino iz vse Avstrije. Kolesarjenje do Gradca, evropskega mesta kulture leta 2003. Sprehod po mestu s številnimi ostanki iz zgodovine in modernimi stavbami, ki razburjajo domačo in tujo javnost, kot sta 'prijazni vesoljček' in otok na Muri. Potem še vzpon z edinstvenim dvigalom na mestni grad, ki je simbol mesta. (Z, N)

6. dan: Graz/okolica – Cmurek (približno 65 km). Kolesarjenje proti jugu in Lipnici, nato pa se zapeljali na ogled imenitnega gradu Seggau. Vtis knežjih soban in galerije dopolni obisk tristo let stare vinske kleti. Ob koncu dneva se že da dotakniti Slovenijo. (Z, N)

7. dan: Cmurek – Bad Radkersburg (približno 25 km) in individualni odhod domov. Zadnja, nezahtevna etapa ob Muri vodi skozi mrtvice in mokrišča reke od avstrijske Radgone. Tura se tu zaključi in sledi indvidualni odhod domov ali povratek na izhodišče. (Z)

kolesarji vozijo mimo cvetočega travnika ob Muri

Cena

Cena potovanja na osebo:

Tip namestitve A: hoteli in gostišča ***/****
Tip namestitve B: hoteli, gostišča in penzioni ***

  1.5.-21.5.2021 in
11.9.-25.9.2021
22.5.-10.9.2021
Tip A 729 € 799 €
Tip B 599 € 669 €

Cena vključuje: šest nočitev v zajtrkom v dvoposteljnih sobah TWC v namestitvi izbranega tipa, prevoz prtljage med hoteli, potovalno knjižico v tujem jeziku z zemljevidi (ena na sobo), GPS datoteke in brezplačno nevarovano parkirišče v St. Michaelu na sedežu firme, srečanje s predstavnikom partnerske agencije, pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 79 € (klasično potovalno kolo z 21 prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj) ali 129 € (treking kolo s 27 prestavami in stransko torbo), najem električnega kolesa 189 €. Transfer Bad Radkersburg–St. Michael prevoz kolesa vključen (vsak ponedeljek, sredo, petek in soboto ob 14. uri in vsako nedeljo ob 11. uri, vožnja traja približno štiri ure, 55 € na osebo (kolo vključeno) - nujna najava ob prijavi in plačilo na licu mesta). Enoposteljna soba - tip namestitve A: 159 €, tip namestitve B: 129 €. Parkirišče v garaži 9 € na dan, parkiranje v "Carport" (nevarovano parkirišče) 20 € za čas potovanja (rezervacija vnaprej ni možna). V naši spletni trgovini lahko kupite odlični kolesarski vodnik založbe Esterbauer Bikeline za pot ob Muri.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo). Turistična taksa (plačila direktno v hotelih).

Popusti (popusti se upoštevajo pri osnovni cene in ne pri doplačilih): za otroke na vprašanje.

Potovanje organizira naš avstrijski partner. Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.10.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika. Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja - St. Michael in Lungau?
Tja:
- z vlakom: do Salzburga, nato s poštnim avtobusom do St. Michaela. Planer potovanja.
- z avtom: z avtom prek turske avtoceste približno 180 km iz Ljubljane. Parkiranje: brezplačno, nevarovano parkirišče pred pisarno partnerja. Parkirna garaža približno 9 € na dan.

Nazaj - možnosti povratka v regijo Lungau:
- vlak do Salzburga, potem avtobus ali taxi do Lungau-a
- taxi transfer z našim partnerjem
- v primeru, da se žeilte v Lungau vrniti z vlakom, priporočamo "bike taxi" (cca 30 € na osebo, kolo vključen) do Graza ali do Bruck an der Mur (38 € na osebo, vključeno kolo). Od tu pa lahko sedete na vlak, liniji IC4 in IC5.

Ciclo prevoz

Mura Ciclo Express: nudimo vam prevoz do osem oseb s kolesi do izhodišča v St. Michaelu in povratek iz Radgone. Datum odhoda po vaši izbiri, za cenovno ponudbo nam pošljite e-pošto z navedbo datuma in velikostjo skupine.