S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Bavarska

Bavarska Donava

Severna Donavska pot - Bavarska
S kolesi ob Bavarski Donavi Helia
Cena:
Od 299 €
Odhodi
Vsak dan, od 1.4. do 31.10.2020
Trajanje
4 noči / 5 dni
Dolžina
cca 153 km
Država
  • Nemčija
Začetna točka
Regensburg
Težavnost
  • 1

Kolesarski program je speljan po obrežju Donave, pot pa skoraj povsem ravninska in asfaltirana.

Narava poti: skoraj v celoti tlakovane poti, kolesarske steze in ravnina. Lahka kolesarska tura, zato tudi zelo primerna za družine oziroma začetnike.

V naši spletni trgovini lahko kupite odličen kolesarski vodnik založbe Esterbauer v nemškem ali angleškem jeziku (1. del Nemška Donava; Donaueschingen do Passau-a)

Program

1.dan: Individualni prihod v Regensburg. (N)

2. dan: Regensburg – Straubing (cca 53 km). Čez most Nibelung in drevored Walhalla prispete na urejeno kolesarsko pot "Tour de Baroque". do kraja Donaustauf. Kolesarili boste skozi od daleč opazen in slaven Walhalla (tempelj nemške gospode). Pot vas bo nadalje vodila skozi mesta Geisling in Straubing, znana po baročnih hišah in slikovitem mestnem trgu. Svetovnega slovesa in vreden ogleda je "Römische Schatzfund" v Gäuboden muzeju. (Z, N)

3. dan: Straubing – Deggendorf (cca 40 km). Današnja etapa po dolini Donave je povsem ravninska. Čez Oberalteich dosežete Bogen am Fuße, obkrožen s strmim pogorjem Bogen. Pot nadaljuje do kraja Metten, kjer ob lepem vremenu lahko občudujete dvojna cerkvena vrata, ki se nežno svetijo, lepoto pa poudarja okoliška gričevnata dežela. Nočitev v mestu Deggendorf, ki pomeni vrata, ki vodijo v bavarski gozd. (Z, N)

4. dan: Deggendorf – Passau (cca 60 km). Tudi danes kolesarite po "baročni turi", videli boste najstarejši bavarski benedektinski samostan in prispeli v majhno vasico Winzer. V Osterhofnu se kolesarska pot malo spremeni, celo nekaj manjših vzponov bo. Sledi kolesarjenje po levi strani Donave vse do hidroelektrarne Kachlet. Po prečkanju reke prispete v čudovito, zgodovinsko mesto Passau. Baročno mesto s svojo veličastno lego med tremi rekami, Inn, Ilz in Donavo je nepozaben zaključek te kolesarske ture. (Z, N)

5. dan: Zaključek potovanja in odhod domov. Oziroma možnost rezervacije dodatnih noči. (Z)

Povratek iz Passau / Schärdinga v Regensburg:
- z našim partnerjem: avtobus / kombi s kolesarsko prikolico. Odhod vsak dan ob 9:00 uri. Cena je 45 € po osebi (prevoz kolesa vključen), vožnja traja približno 2 uri.
- z vlakom iz postaje Passau Hauptbahnhof do postaje Regensburg Hauptbahnhof (prestopiti boste morali vsaj enkrat). Planer potovanja najdete tukaj.

Cena

Cena na osebo:

 

1.4.-9.4.2020 in
21.10.-31.10.2020

10.4.-14.5.2020 15.5.-10.9.2020 11.9.-20.10.2020
dvoposteljna soba 299 € 359 € 399 € 379 €
enoposteljna soba 429 € 489 € 529 € 509 €


Cena vključuje: štiri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v skrbno izbranih in udobnih hotelih in gostiščih ***/****, spremno potovalno knjižico (ena na sobo) v tujem jeziku s podrobnim zemljevidom, prevoz prtljage med hoteli (vsak dan med 9.00 in 16.00 uro), GPS datoteke (na vprašaj), pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: polpenzion 100 €, najem touring kolesa 75 € (dve stranski kolesarski torbi/kolo in ena sprednja torba/sobo), najem električnega kolesa 150 € (ena stranska kolesarska torba/kolo in ena sprednja torba/sobo), dodatna noč v Regensburgu (3*) 67 € na osebo v dvoposteljni sobi in 93 € (3*) za enoposteljno sobo; v Passau (3*) 54 € na osebo v dvoposteljni sobi in 70 € (3*) za enoposteljno sobo.

Cena ne vključuje: turistične takse (plača se direktno v hotelih), vseh ostalih izdatkov, vstopnin, hrane in pijače, ki niso vključene v ceno programa.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Popust: za otroke na vprašanje.

Potovanje organizira naš avstrijski partner. Veljajo drugačni splošni pogoji.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 24.10.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Ciclo taxi

Nudimo vam prevoz do Regensburga, do osem oseb, skupaj s kolesi. Datum odhoda po vaši želji, za ceno nas pokličite.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Regensburg)?

Z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Regensburg (planer potovanja). Od železniške postaje do hotela lahko vzamete taksi.
Z avtom: v eno smer 485 km po poti Ljubljana - Salzburg - München - Passau (planer potovanja). Vožnja traja okoli 6 ur, približen strošek potovanja za osebni avto v eno smer: 96 €; zajema gorivo, cestnine in davke.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.