katedrala v Regensburgu zvečer

Bavarska Donava

Natisni
večer na Donavi Donavska pot - Bavarska
Grad Passau s kolesi ob Bavarski Donavi Helia
Cena:
Od 299 €
Odhodi
Vsak dan, od 1.4. do 31.10.2021
Trajanje
4 noči / 5 dni
Dolžina
cca 153 km
Država
  • Nemčija
Začetna točka
Regensburg
Težavnost
  • 1

Razlaga težavnosti

Kolesarska potovanja ob Donavi so zelo priljubljena in Bavarska Donava ni nič manj zanimiva kot južno nadaljevanje do Dunaja! Med kolesarskimi počitnicami na Bavarsko - Donavski kolesarski poti boste šli skozi rodovitno ravnico Gäuboden na desni in vznožje Bavarskega gozda na levi, kjer reka išče pot proti jugovzhodu. Mimo Straubinga, osrčja Gäubodena, se odpeljete do Deggendorfa, prehoda v Bavarski gozd in na koncu pridete do mesta Passau s tremi rekami.

Presežki potovanja:
- vso pot odlična kolesarska steza
- idilična bavarska mesteca in vasi
- vrč pravega bavarske piva po kolesarjenju
- mogočni zgodovinski spomeniki

Narava poti: skoraj v celoti tlakovane poti, kolesarske steze in ravnina. Lahka kolesarska tura, zato tudi zelo primerna za družine oziroma začetnike.

V naši spletni trgovini lahko kupite odličen kolesarski vodnik založbe Esterbauer v nemškem ali angleškem jeziku (1. del Nemška Donava; Donaueschingen do Passau-a)

Program

1.dan: Individualni prihod v zgodovinski Regensburg. (N)

2. dan: Regensburg – Straubing (cca 53 km). Naj se kolesarjenje začne! Čez most Nibelung in drevored Walhalla prispete na urejeno kolesarsko pot "Tour de Baroque". do kraja Donaustauf. Kolesarili boste skozi od daleč opazen in slaven Walhalla (tempelj nemške gospode). Pot vas bo nadalje vodila skozi mesta Geisling in Straubing, znana po baročnih hišah in slikovitem mestnem trgu. Svetovnega slovesa in vreden ogleda je "Römische Schatzfund" v Gäuboden muzeju. (Z, N)

3. dan: Straubing – Deggendorf (cca 40 km). Današnja kolesarska etapa po dolini Donave je povsem ravninska. Čez Oberalteich dosežete Bogen am Fuße, obkrožen s strmim pogorjem Bogen. Pot nadaljuje do kraja Metten, kjer ob lepem vremenu lahko občudujete dvojna cerkvena vrata, ki se nežno svetijo, lepoto pa poudarja okoliška gričevnata dežela. Nočitev v mestu Deggendorf, ki pomeni vrata, ki vodijo v bavarski gozd. (Z, N)

4. dan: Deggendorf – Passau (cca 60 km). Tudi danes kolesarite po "baročni turi", videli boste najstarejši bavarski benedektinski samostan in prispeli v majhno vasico Winzer. V Osterhofnu se kolesarska pot malo spremeni, celo nekaj manjših vzponov bo. Sledi kolesarjenje po levi strani Donave vse do hidroelektrarne Kachlet. Po prečkanju reke prispete v čudovito, zgodovinsko mesto Passau. Baročno mesto s svojo veličastno lego med tremi rekami, Inn, Ilz in Donavo je nepozaben zaključek te kolesarske ture. (Z, N)

5. dan: Zaključek potovanja in odhod domov. Oziroma možnost rezervacije dodatnih noči. (Z)

Povratek iz Passau / Schärdinga v Regensburg:
- z našim partnerjem: avtobus / kombi s kolesarsko prikolico. Odhod vsak dan ob 9:00 uri. Cena je 45 € po osebi (prevoz kolesa vključen), vožnja traja približno 2 uri.
- z vlakom iz postaje Passau Hauptbahnhof do postaje Regensburg Hauptbahnhof (prestopiti boste morali vsaj enkrat). 

katedrala v Regensburgu zvečer kolesarjenje Donava

Cena

Cena na osebo:

 

1.04.2021- 9.04.2021

21.010.2021 - 31.10.2021

10.04.2021 - 14.05.2021 15.05.2021 - 10.09.2020 11.09.2021 - 20.10.2021
dvoposteljna soba 299 € 369 € 419 € 389 €
enoposteljna soba 439 € 509 € 559 € 599 €

Cena vključuje: štiri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v skrbno izbranih in udobnih hotelih in gostiščih ***/****, spremno potovalno knjižico (ena na sobo) v tujem jeziku s podrobnim zemljevidom. Prevoz prtljage med hoteli (vsak dan med 9.00 in 16.00 uro), GPS datoteke (na vprašaj), pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: polpenzion 109 €, najem touring kolesa 75 € (dve stranski kolesarski torbi/kolo in ena sprednja torba/sobo), najem električnega kolesa 150 € (ena stranska kolesarska torba/kolo in ena sprednja torba/sobo), dodatna noč v Regensburgu (3*) 67 € na osebo v dvoposteljni sobi in 93 € (3*) za enoposteljno sobo; v Passau (3*) 54 € na osebo v dvoposteljni sobi in 70 € (3*) za enoposteljno sobo.

Cena ne vključuje: turistične takse (plača se direktno v hotelih), vseh ostalih izdatkov, vstopnin, hrane in pijače, ki niso vključene v ceno programa.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Popust: za otroke na vprašanje.

Potovanje organizira naš avstrijski partner. Veljajo drugačni splošni pogoji.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 24.10.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Ciclo taxi

Nudimo vam prevoz do Regensburga, do osem oseb, skupaj s kolesi. Datum odhoda po vaši želji, za ceno nas pokličite.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Regensburg)?
Z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Regensburg (planer potovanja). Od železniške postaje do hotela lahko vzamete taksi.
Z avtom: v eno smer 485 km po poti Ljubljana - Salzburg - München - Passau (planer potovanja). Vožnja traja okoli 6 ur, približen strošek potovanja za osebni avto v eno smer: 96 €; zajema gorivo, cestnine in davke.