pogled na reko Donavo kolesarska tura Donava

Donavska - kolo in ladja

Natisni
ladja za križarjenja donavska pot z ladjo in kolesom
Donava pred Dunajem helia donavska pot kolo in ladja
Cena:
Od 739 €
Odhodi
Ob sobotah od 1.5. do 25.9. 2021
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
190 km
Država
 • Avstrija
 • Nemčija
Začetna točka
Passau
Težavnost
 • 1

Razlaga težavnosti

Od bavarskega Passaua do svetovljanskega Dunaja po vodi in na kolesu

Med najlepša individualna kolesarska potovanja gotovo sodi kombinacija plovbe in kolesarjenja onb Modri reki. polna kulturnih spomenikov in zanimivosti, vabi, da si jo ogledate na najboljši mogoč način - s kolesa in ladje. Najbolj slovito rečno križarjenje in priljubljena kolesarska pot hkrati. Začnite svoje kolesarske počitnice in uživajte v potovanju, kjer vas vaš plavajoči hotel vsak večer čaka v drugem mestu ob reki. Bi kak kolesarski dan spustili? Brez težav - usedite se na palubo in pustite, da romantična pokrajina teče mimo vas.

Presežki potovanja:
- Passau - mesto treh rek
- vijugava Donava v soteski Schlögener
- cesarska palača v Greinu
- vinorodni Wachau
- Tulln - cvetlična prestolnica Avstrije

Narava poti: popolnoma raven teren, pretežno urejena kolesarska steza, zelo primerna za začetnike kolesarskih potovanj in družine.

Če bi radi potovanje podaljšali, si oglejte predturo Bavarska Donava.

Program

1. dan: Individualni prihod potnikov v Passau. Vkrcanje na ladjo MS Carissima je ob 16. uri. Zvečer dobrodošlica s koktejlom in večerja ob glasbi ansambla. (L, V)

2. dan: Engelhartszell - Brandstatt (45 km*). Kolesarjenje skozi goste gozdove in mimo sveže pokošenih travnikov, skozi neokrnjeno pokrajino doline Zgornje Donave po trasi nekdanjih vlečnih poti mimo številnih vasic. Postanek pri opazovalni točki Schlögener, od koder se odpre krasen pogled na sotesko Schlögener, ki jo je na svoji poti skozi pokrajino izdolbla Donava. (L, Z, M, V)

3. dan: Brandstatt - Linz (26 km). Po zajtrku kolesarjenje na svežem podeželskem zraku in v času kosila prihod v Linz, Zgornje avstrijske prestolnice. Med vožnjo z malim rumenim vlakom (doplačilo) se lahko spoznate z Evropsko prstolnico kulture leta 2009. Katedrala Marije Vnebovzete je največja cerkev v Avstriji, Pöstlingerbahn najbolj strma tirna vzpenjača na svetu,.. Če vas zanima prihodnost, si v muzeju ARS Elektronika oglejte in preizkusite nekatere od najbolj impresivnih primerov moderne tehnologije. (L, Z, M, V)

4. dan: Mauthausen - Grein (35 km). Današnja etapa pelje direktno ob Donavi, kjer imate dovolj časa za uživanje in sproščanje ob tej lepi naravi. Keltsko mesto Mitterkirchen je kot bi se vrnil v zgodovino. Druga možnost je "Školjkast grad", pot vodi skozi prelepo podeželje "Strudengau", ki je rahlo hribovito, ampak ste poplačani s prekrasnimi razgledi. Vaša današnja ciljna točka je mesto Grein, kjer se lahko pohvalijo z nastarejšim avstrijskim mestnim gledališčem in mestnim gradom (možen ogled, vstopnina ni vključena). Po romantični plovbi ob sončnem zahodu prispete do Dunaja. (L, Z, M, V)

5. dan: Dunaj. Dan za počitek in (kolesarski) ogled avstrijske prestolnice (opcijsko - ni vključeno). (L, Z, M, V)

6. dan: Krožna tura skozi dolino Wachau (25 - 40 km). Današnje kolesarjenje je eden vrhuncov tega potovanja! Peljali se boste skozi majhne, zaspane vasice, nasade marelic, kolesarili med vinogradi, gradovi, samostani in ruševinami. Ta nežno hribovita pokrajina očara prav vsakogar. Sledi baročno mesto Dürnstein, ko zagledate modri stolp, ki pripada samostanski cervi, boste že v okrožju Wachau. V mestu Weißenkirchen (proti doplačilu možna degustacija vina) boste vsepovsod našli različne vinske lokale prav ob kolesarski poti. (L, Z, M, V)

7. dan: Weißenkirchen - Pöchlarn (35 km). Etapa je speljana skozi dolino Donave in njene lepe vasice, bogate gozdove in travnike. Ob kolesarski poti pa so številni lokali, ki vabijo kolesarje na zaslužen počitek in osvežitev. V Spitzu, ležečem na gori 'tisočih veder' (Ime je dobila po odličnih letinah, ko so na gori pridelali do tisoč 'veder' vina. Vedro je bila mera za 56.000 litrov vina!) vkrcanje na ladjo in vožnja do Melka. Tam bo dovolj časa za ogled lepega Benedektinskega baročnega samostana. Končni cilj je Pöchlarn v dolini Nibelungenau. (L, Z, M, V)

8.dan: Passau. Med vožnjo do Passaua si lahko s palube ogledate pot, ki ste jo prekolesarili. Prihod v Passau ob približno 9. uri zjutraj in izkrcanje. Če si boste organizirali prevoz po končanem potovanju, predlagamo po 10.30 uri. (Z)

V Avstriji so čelade obvezne za otroke, do starosti 12. let. Prosimo, da prinesete svoje čelade.

Isti program je proti doplačilu možen tudi kot vodena tura (mednarodna skupina, angleško govoreč vodnik): odhodi 4.6., 9.7. in 3.9.2020. Lahko se odločite za vodeno kolesarsko turo, z lokalnim vodičem, ki dobro pozna regijo.

Prav tako lahko direktno na ladji rezervirate naslednje izlete (proti doplačilu, ni vključeno v program):
Grein: obisk najstarejšega avstrijskega mestnega gledališča
Dunaj: voden mestni ogled s kolesom ali avtobusom
Dunaj: koncert valčka in opere v palači Schönbrunn
Wachau: degustacija vina z lokalnim vinogradnikom

* navedeni so kilometri, ki jih prekolesarite. Program se lahko spremeni glede na plovne, tehnične in vremenske okoliščine.

tovorna ladja na Donavi

Vaša ladja

MS CARISSIMA: Uživajte v ekskluzivnem vzdušju na vrhunski ladji - bodisi v prostornih, udobnih kabinah ali na elegantnih zunanjih površinah. Doživite fantastičen pogled na osupljivo čudovite naravne pokrajine, včasih s kolesarskega sedeža, včasih z vabljive terase za sončenje z bazenom, v udobnem naslonjaču v razglednem salonu in celo med obroki v prvovrstni restavraciji. Vsaka minuta te živahne kolesarske ture obljublja prav posebno počitniško zadovoljstvo. Pričakuje vas prisrčna ladijska posadka, ki bo vaše bivanje na krovu naredila čim bolj prijetno in vam iz oči prebrala vsako željo.

 • 2bedmaindeck
 • Carissima_Kabine3
 • Carissima_Kabine4
 • Carissima_Lounge
 • Carissima_Restaurant
 • Dinnertime
 • afternoontea
 • kabinenplan_Carissima_2018_DEUTSCH_jpg_1498461768_8
 • library
 • sundeck_pool2
 • wellness

Cena

Cena potovanja na osebo:

Namestitev Št. oseb Sezona 1 Sezona 2
Dvoposteljna kabina, standard ECO 1 do 2 739 € 789 €
Dvoposteljna kabina, standard 2 839 € 889 €
Dvoposteljna kabina, komfort ECO 1 do 2 879 € 929 €
Dvoposteljna kabina, komfort 2 979 € 1.029 €
Dvoposteljna kabina, Superior 2 1.069 € 1.734 €
Dvoposteljna kabina, Superior, solo uporaba 1 1.657 €  1.734 €
Doplačilo vodena tura   150 € 150 €

 

 

 

 

 

 

Sezone:
Nevodene ture
Sezona 01.05. - 08.05. in 28.08. - 04.09.2021
Sezona 19.06. - 26.06.2021; S2 10.07. - 17.07.; 31.07. - 07.08. in 25.09. - 02.10.2021

Vodene ture:
Sezona 1 28.08. - 04.09.2021
Sezona 2 19.06. - 26.06.; 31.07. - 07.08. in 25.09. - 02.10.2021

Cena vključuje: sedem nočitev v rezerviranih kabinah s tušem ali kadjo / straniščem / klimatsko napravo, potniški / pristaniške pristojbine. Program po načrtu poti od / do Passaua. Kapitanov sprejem s koktajlom dobrodošlice. Dnevno čiščenje kabine, brisače in posteljnina. Polni penzion: samopostrežni zajtrk, kosilo ali kosilo za kolesarske ture, popoldanska kava in torta, večerja (2-3 izbire po meniju), polnočni prigrizek. Svečana večerja s poslovilnim koktajlom. Glasba v živo vsak dan. Vodnik na krovu (ne kolesari s skupino), vsakodnevne informacije o kolesarskih turah. Podrobna knjiga poti na kabino Opis poti - ena knjižica na kabino (v angleščini ali nemščini), kolesarski svetovalec na krovu. Organizacija potovanja in DDV.

Dodatno vključeno v paket Vodena tura (če ste doplačali in rezervirali voden program): kolesarski vodnik, vožnje s trajektom, najem čelade (za odrasle). Možni datumi so 19.06., 31.07., 28.08., 25.09.2021

Doplačila po želji: najem kolesa (7 ali 21 prestav) 80 €, elektro kolo 180 €, uporaba lastnih koles 25 € na klasično, elektro kolo 35 €. Parkirni prostor Passau (cca 68 € - vključen transfer do/od ladje, plačilo na licu mesta); parkirna garaža Passau (cca 79 € - vključen transfer do/od ladje, plačilo na licu mesta).

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Popust za otroke: otroci do 2. leta - 90% (v 1/2 kabini, na otroški posteljici ob plačilu dveh odraslih oseb), od 3. do 12,99. leta - 20% skupaj v kabini z najmanj enim odraslim, od 13. leta dalje tretja oseba v troposteljni kabini - 20%.

Potovanje organizira naš avstrijski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi!

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 19.10.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Splošne informacije: vse kolesarske etape so individualne - brez spremstva. Kilometri so označeni približno. Prosimo, da upoštevate dejstvo, da so kabine prostorsko omejene. V primeru težav (plima, useka), je ladijska posadka upravičena do spremembe programa (po potrebi je organiziran avtobusni prevoz za ta del poti). V ekstremnih primerih ladijska družba lahko zakonito in brez stroškov odpovedi stornira potovanje (v primerih višje sile: višina vode primerna za plovbo). Isto velja za uradno naročena (in predhodno nenajavljena) popravila na mostovih, prehodih ali v primeru okvare motorja na ladji oziroma elektroniki. Prosimo za razumevanje, da je križarjenje po Donavi ne le vaš hotel, ampak tudi stroj / mehanizacija, ki dela ves čas, tudi ponoči. Predvsem mislimo tu na hrup, ki ga lahko povzročajo vrvi za privez in podobno oz. hrup v primeru morebitnega popravila. Če ste občutljivi, vas prosimo, da s seboj vzamete zamaške za ušesa.

Rok za prijave: več mesecev pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih kabinah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Ciclo taxi

Donavski ciclo express: Nudimo vam prevoz do 8 oseb s kolesi do izhodišča v Passau in povratek z Dunaja. Datum odhoda po dogovoru, za ceno nas pokličite.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Passau)?
Z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Passau (planer potovanja). Od železniške postaje do ladje lahko vzamete taksi (približno 10 €) ali rezervirate transfer (približno 7 €).
Z avtom: v eno smer 410 km po poti Ljubljana-Salzburg-München-Passau. Vožnja traja okoli pet ur, približen strošek za gorivo in cestnine v eno smer: 88 €. Parkirate lahko v bližnji garaži, rezervirate lahko preko partnerske agencije. Lahko pa vaš avto pridejo iskat, ga parkirajo in vam ga dostavijo ob koncu potovanja.