S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Pariz London

Pariz - London

kolesarjenje iz Pariza v London
s kolesom med Parizom in Londonom
Cena:
Od 859 €
Odhodi
Nedelje, od 24.5. do 13.9.2020, razen 23.8. in 30.8.2020
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
338 - 366 km
Država
  • Francija
  • Velika Britanija
Začetna točka
Pariz
Težavnost
  • 2

Dobrodošli v Parizu - mestu luči in lahko pričnete s tem neverjetnim novim programom do Londona, glavnega mesta modernega sveta! Očarljiva in panoramska tura, ki povezuje dve svetovno znani in lepi mesti, od trga pri katedrali Notredame do Westminsterskega mostu - mozaika pokrajin posejanih z gradovi, katedralami in lepimi vasicami. Zahvaljujoč novi kolesarski poti (Avenue Verte of Greenway jo je odprla 23. junija 2012) sta Pariz in London zdaj še bližje. Od glavnega mesta Francije do kraja Dieppe boste kolesarili približno 200 kilometrov, vzdolž doline Epte, nadaljevali ob lesenih ogradah reke Siene, kjer je Monet slikal njegove vodne lilije, v dolino Oise z njeno svetlo pokrajino, ki je bila navdih številnih slikarjev Impresionizma kot so Daumier, Pissarro, Cezanne in Van Gogh, naprej v zgodovinsko pokrajino Vexin Francais in v dolino Epte, pritoka Siene, ki označuje vhod v Normandijo. Kolesarska pot se nadaljuje ob zapuščenih železniških tirih, podeželskih poteh z zelo malo prometa, kolesarskih poteh, ki vsi skupaj nudijo slikovito pot polno dih jemajočih razgledov dokler ne dosežete kraja Dieppe, s pogledom na Kanal.
Štiri urna vožnja s trajektom vas bo peljala čez Kanal do pristanišča Newhaven kjer nadaljujete s kolesom vzdolž brezmadežnih in mogočnih pečin Južnega Downsa do mesta Brighton. Od tu dalje prečkate nežno hribovje Sussex in kolesarite po čudovitem angleškem podeželju dokler skozi parke in po kolesarskih poteh končno ne dosežete srca kozmopolitanskega mesta London.

Narava poti: Od ravnega do razgibanega terena (80 % asfaltiranih in 20 % neasfaltiranih poti). Program je primeren za vse z vsaj malo kolesarske kondicije.
Primernost za otroke: od 13. leta dalje.
Dolžina programa: 308 oziroma 367 km.
Minimalno število oseb: vsaj 2 udeleženca.
Najeta kolesa: mestna kolesa.

Program

1.dan: Individualni prihod v Pariz. Namestitev v hotelu in ob 18. uri srečanje s predstavnikom agencije in predaja koles. (N)

2. dan: Pariz - Maison Laffitte (52 km). Po zajtrku se današnja etapa začne po kolesarskih poteh iz Pariza ob reki Sieni z njenimi zankami. Peljali se boste skozi različne parke vključno s "Parc des Impressionistes" v Rueil-Malmaison, zvestim navajanjem v Monetovem vrtu v Giverny-ju, ki vas bo navdušil z njegovim slavnim mostom, barvitimi vodnimi lilijami in redkimi grmovnicami. Etapa se konča v Maisons Laffitte, nekaj korakov stran od gradu posvečenega Kralju Ludviku XIV (čudovit primer francoskega baroka), zgrajenega na obrežju Siene. (Z,N)

3. dan:  Maisons Laffitte - Gisors (46 km / 75 km). Dopoldan pričnete s kolesarjenjem v senci orehovih in bukovih dreves (gozd St. Germain-en Laye), nadaljujete skozi dolino Oise, z njeno svetlo pokrajino, ki je bila navdih številnim slikarjem Impresionizma, kot so Daumier, Pissarro, Cezanne in Van Gogh (Pšenično polje z vranami). Nadaljujete skozi regionalni park Vexin Francais, pokrajino bogato s starodavnimi vasicami, gradovi in cerkvami. Srečate se z reko Epte - pritok Siene, ki označuje vstop v Normandijo. (Z,N)

4. dan: Gisors - Forges-les-Eaux (60 km). Po zajtrku zapustite Gisors, starodavno srednjeveško mesto zavito v skrivnostnost legend vitezov Templjarjev (grad je bil njihov zapor) in nadaljujete skozi tipično podeželje ter bogato pokrajino okrožij Eure in Seine-Maritime med katerimi najbolj izstopa Pays de Bray. Dan se konča v kraju Forges-les-Eaux, znanem wellness središču že od 16. stoletja naprej, vključen med najlepše destinacije v Franciji ter dom igralnic (Casino). (Z,N)

5. dan: Forges-les-Eaux - DieppeNewhaven (56 km + vožnja s trajektom do mesta Newhaven). Kolesarjenje se začne v "mestu železa in vode" ter nadaljuje po stari železniški progi do predmestja Dieppe. Pokrajina je še vedno ena od rodovitnih "Pays de Bray", polna kmetij katerih produkte prodajajo na tržnicah v Normandiji in Parizu, gradov kot je Mesnieres-en-Bray, dragulj francoske renesance. V kraju Dieppe se vkrcate na trajekt in prečkate Kanal. (Z,N)

6. dan: Newhaven - Crawley (62 km). V Angliji s kolesarjenjem začnete vzdolž mogočnih pečin Južnega Downs-a, ob katerih dosežete mesto Brighton z njegovim iskrivim pomolom, kavarnami in očarljivim starim delom mesta. Brighton je postal priljubljena poletna točka Britancev. Ko zapustite živahno obalno mesto, se odpravite proti skrivnostnemu kraju Devil's Dyke (hudičev zasip), obkroženega z gorovjem Sussex. Legendarno dolino Sussex naj bi izkopal sam hudič. Vaš cilj je mesto Crawley, ki ga dosežete skozi gozd Tilgate. (Z,N)

7. dan: Crawley - London (60 km ali z vlakom Crawley - Coulsdon 30 km). Zadnji kolesarski dan je povratek v moderno dobo: vstopili boste v okrožje Surrey, kjer ima zaradi svoje bližine London njegov metropolitanski vpliv na prebivalce kot tudi na infrastrukturo. Vstop v mesto je postopen: reka Wandle vas vodi do reke Temze (Thames), skozi podeželje Severnega Downs-a in nekaj parkov in zapelje točno v srce Londona, kjer je tudi končna točka tega neverjetnega in fascinantnega programa - Westminster Abbey. (Z,N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja in odhod domov. (Z)

Tehnične karakteristike programa: tehnična podpora PLUS
Ta kolesarski program vključuje partnerjevo tehnično podporo plus, kar pomeni: ekskluziven servis/pomoč na terenu za zagotovitev sproščenosti in neobremenjenosti med kolesarsko turo, še posebej, če bo to vaša prva takšna kolesarska izkušnja. Še dodatno, če gledamo na klasičen prevoz prtljage in klasično telefonsko pomoč (pri vseh drugih individualnih programih), vam pri opisanem programu partner zagotavlja tudi fizično pomoč za kakršenkoli problem na poti. Preprost telefonski klic in v čim krajšem možnem času bo partner rešil vašo morebitno težavo oziroma vam pomagal do naslednjega hotela.

Cena

Cena na osebo:
859 € v dvoposteljni sobi
839 € dodatno ležišče v 1/3 sobi, otrok 13 - 15 let*
1.085 € dodatno ležišče za odraslo osebo (od 16.let dalje) **

*: na turi troposteljna soba, razen v Londonu 1x sgl + dbl soba
**: 4x troposteljna in 3x dbl + sgl soba

Odhodi: 24.5., 31.5., 7.6., 14.6., 21.6., 28.6., 5.7., 12.7., 19.7., 26.7., 2.8., 9.8., 16.8., 6.9. in 13.9.2020

Kategorija hotelov: tri nočitve v hotelih 4* (Pariz, Gatwick in London), tri nočitve v hotelih 3* in ena nočitev v hotelu 2* superior.

Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v hotelih izbrane kategorije, v dvoposteljni sobi s TWC, prevoz prtljage med hoteli, tehnična podpora in pomoč, vožnja s trajektom Dieppe / Newhaven (paluba za potnike + kolo), informacijski material v tujem jeziku (angleščina ali italijanščina), opis poti z zemljevidi, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 490 €, opis poti z zemljevidi (knjižica o potovanju) 15 € (na sobo in ne na osebo), najem kolesa 95 €, najem električnega kolesa 220 €, najem čelade 15 € (navesti ob rezervaciji, plačilo na licu mesta), zavarovanje koles pred krajo 25 € (navadno kolo) ali 50 € (e-kolo), dodatne noči v Parizu in Londonu na vprašanje.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Cena ne vključuje: individualnega prihoda / odhoda, kosil, večerij, pijač, vstopnin, najema koles, železniških vozovnic oziroma vseh dodatnih storitev in izdatkov, ki niso vključene v ceno aranžmaja.

Potovanje organizira naš italijanski partner.
Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 3.9.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Pariz)?
Z letalom: iz letališča Ljubljana neposredni leti v Pariz z Air France. Povezava na spletno stran Aerodrom Ljubljana
Z vlakom: iz Ljubljane do Münchna in iz Münchna direktno v Pariz. Urnik in cene vlakov
Z avtom: v eno smer 1260 km (Ljubljana-Salzburg-Stuttgart-Strasbourg-Pariz), vožnja traja približno dvanajst ur, približni strošek gorva in cestnin v eno smer 190 €.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.