Večer v Bruggeu - kolesarska tura Flandrija

Flandrija

Natisni
pogled na katedralo V Bruggu kolesarjenje Helia
Dva kolesarja ob kanalu po belgijski Flandriji Helia
Cena:
Od 499 €
Odhodi
Nedelje od 4.7. do 15.8.2021
Dodatni termin
Sobote od 24.4. do 11.9.2021
Trajanje
6 noči / 7 dni
Dolžina
275 km
Država
  • Belgija
Začetna točka
Bruselj
Težavnost
  • 1

Razlaga težavnosti

Biseri zahodne Belgije s kolesom

Pokrajina Flandrije vas bo očarala, tako s ponekod še nedotaknjeno naravo kot s kulturo in umetnostjo. Kolesarska tura poteka skozi prelepo ravninsko pokrajino, navdušile vas bodo kulturne znamenitosti, muzeji, kulinarične specialitete v odličnih restavracijah in kot ''pika na i'' svetovno mesto Bruselj. Dežela piva in pravih čokoladnih pralinejev.

Narava poti: skoraj v celoti mirne ceste, kolesarske steze, lahke in ravne. Primerno za vse kolesarje kot družine z otroci.

Presežki ture:
- Bruselj, šarmantno mesto z obilico kulture in zgodovine
- Antwerpen
- Gent
- Bruges (na seznamu svetovne dediščine Unesco)
- čudovita pokrajina, mestni parki in tržnice

Program

1. dan: Individualni prihod udeležencev v Bruselj. Bruselj ni tako mesto kot Pariz, London ali Rim, a vas bo kljub temu očaralo s svojim šarmom, s svojimi kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. Ne pozabite si ogledati znamenitega fantka, ki lula. (N)

2. dan: Bruselj - Mechelen (65 km). Kolesarjenje do mesta Leuven, ki slovi po najstarejši belgijski univerzi in po proizvodnji piva. Pot se bo nadaljevala do Mechelena, ki leži ob reki Dijle in ima številne pomembne zgodovinske znamenitosti, zgrajene v času srednjeveške Burgundije. Obiskati velja katedralo Sv. Rombouts, palače Margarete Yorške in Margarete Avstrijske in tudi muzej igrač. (Z, N)

3. dan: Mechelen - Bornem (30 km). Današnji kolesarski dan pot teče vzdolž rek Rupel in Schelde do Bornema. Zaradi krajše trase je dovolj časa tudi za 15 minutno vožnjo z vlakom do Antwerpna, metropole mode in modnih trendov, mesta z bogato kulturno in zgodovinsko preteklostjo, centra brušenja diamantov na svetu, itd.... (Z, N)

4. dan: Bornem - Gent (65 km). Dan namenjen ogledu Genta, kulturnega središča Flandrije. Sprehodite se po starem pristanišču, obiščite trdnjavo ''Gravensteen'', nekoč srednjeveški grad in domovanje Gentskih grofov, danes pa najpomembnejša znamenitost mesta. V katedrali Sv. Bavo si oglejte svetovno znano sliko oltarni triptih Jan van Eycka. (Z, N)

5. dan: Gent - Bruges (50 km). Kolesarjenje po čudoviti pokrajini do Brugesa, katerega stari del mesta je bil postavljen na Unescov seznam svetovne dediščine. Uživajte na sprehodu skozi številne mestne parke, prikupne uličice in tržnice, kupite znano belgijsko čokolado v eni izmed številnih trgovinic s čokolado, itd. (Z, N)

6. dan: Bruges - De Haan - Bruges (50 km). Najprej vzdolž kanalov do pristanišča Oostend in nadalje do obalne vasice De Haan, kjer prosti čas za kopanje in sončanje. Vzamete pa si lahko tudi prosti dan za nakupovanje - v tem primeru se peljete za ladjo po kanalih, si ogledate pokrajino s kočije, obiščete muzeje ali pa se peljete z vlakom do Ostenda. (Z, N)

7.dan: Zaključek potovanja oziroma možnost podaljšanja. Povratek v Bruselj možen z direktnim vlakom (vožnja traja približno 1 uro, vozita 2 vlaka na uro) ali s transferjem (vožnja traja 1 h 15 min, odvisno od prometa). (Z)

mestni trg v Brugeu kolesarjenje Flandrija

Cena

Cena na osebo:

  25.4.-11.6. in
22.8.-11.9.2021
12.6.-21.8.2021
dvoposteljna soba 499 € 549 €
enoposteljna soba 709 € 759 €


Cena vključuje: šest nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelih ***/****, prevoz prtljage med hoteli (en kos do 20 kg po osebi), potovalno dokumentacijo - zemljevid in opis poti v angleškem jeziku (en na sobo), držalo za knjižico, pomoč po telefonu med potovanjem, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 210 €, najem kolesa 65 € (klasično potovalno kolo s sedmimi prestavami in stransko torbo), električno kolo 130 €, najem otroškega kolesa, otroške prikolice ali "polkolesa" na vprašanje. Otroški sedež na vprašanje, najem tandema na vprašanje. Polpenzion 135 € (pet večerij, večerje ni v Bruslju na dan prihoda), transfer Bruges - Bruselj (do 10.7. in od 23.8. samo ob petkih ter od 11.7. do 22.8. tudi ob sobotah 55 €; odhod ob 10. uri dopoldan). Dodatne noči na vprašanje.

Popust za otroke: (z dvema odraslima v eni sobi): otroci do 2 let gratis, od 3-6 let -50%, od 7-11 let -25%.

Cena ne vključuje: individualnega prihoda / odhoda, vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo), turistična taksa v mestih Bruges in Bruselj (cca 2,12 € na osebo na dan).

Potovanje organizira naš belgijski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi:
- odpoved do 56 dni pred odhodom, 10% cene aranžmaja
- odpoved od 55 dni do 28 dni pred odhodom, 50% cene aranžmaja
- odpoved od 27 dni do 15 dni pred odhodom, 80% cene aranžmaja
- odpoved kasneje kot 15 dni pred odhodom, 100% cene aranžmaja

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 4.1.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne/naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.  

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Bruselj)?
Z letalom: neposredna letalska povezava Ljubljana-Bruselj.
Z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Bruselj (planer potovanja). Železniška postaja v Bruslju je od vašega prvega hotela oddaljena le kilometer.
Z avtom: v eno smer 1150 km (Ljubljana-Salzburg-Stuttgart-Luxembourg-Bruselj), vožnja traja do dvanajst ur, približni strošek goriva in cestnin v eno smer 140  €.