S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Balaton

Okrog Blatnega jezera

s kolesi ob Balatonu
Balaton s kolesom
Cena:
Od 530 €
Odhodi
Vsak dan, od 1.4. do 26.10.2020
Trajanje
6 noči / 7 dni
Dolžina
255 km
Vodnik
Individualno
Država
  • Madžarska
Začetna točka
Siófok
Težavnost
  • 1

Blatno jezero je največje plitko jezero s svežo vodo v vsej Centralni Evropi, staro približno 25 tisoč let. Danes je predvsem priljubljena turistična točka, ki z obalnimi objekti nudi široko izbiro turističnih in rekreacijskih aktivnosti. Opisani kolesarski program vas popelje okoli jezera, ob katerem boste uživali v raznoliki pokrajini, številnimi malimi vasicami s tipičnimi hišami in dvorišči, v edinstveni flori in fauni, ki je še vedno prisotna v avtentičnem in pristnem okolju. Regija je poznana po vinogradništvu in le kdo ne mara grozdja v vseh svojih oblikah?

Program je primeren za vse kolesarje kot tudi za družine z otroci: še posebaj je zanimivo za otroke, saj je ogromno igral, zanimivih objektov in raznovrstne ponudbe, da lahko starša v miru popijeta kakšno skodelico kave. 

Narava poti: Večinoma raven teren, skozi mirno in neokrnjeno pokrajino. Veliko je podeželja, plaž kot tudi živalskih vrtov, vodnih parkov in turističnih kmetij, ki jih lahko obiščete.

Program

1.dan: Individualni prihod v Siofok. Mesto Siofok je pribljubljena počitniška destinacija z nekaj plažami in dobrim podnebjem. Madžari mu pogosto pravijo "glavno mesto Balatona". Namestitev v družinskem hotelu v centru mesta. Predaja koles (v primeru najema). (N)

2. dan: Siofok - Balatonmariafürdo (65 km). Po zajtrku program začnete po kolesarski poti "Balaton Körut" proti zahodu. Na južnem delu obale vozite mimo vasic, ki so večinoma turistični resorti do vaše naslednje namestitve v Balatonmariafürdu (lep, manjši hotel). (Z, N)

3. dan:  Balatonmariafürdo - Badacsony (44 km). Danes boste prečkali Kis Balaton (mali Balaton), veliko močvirsko okolje. V letu 1979 je bil Kis Balaton včlanjen v "Konvencijo o mokriščih, ki so mednarodnega pomena, zlasti kot habitati vodnih ptic". Pot vas vodi mimo Keszthely-a, kjer se je vredno ustaviti. Keszthely naj bi bil poseljen že v rimskih časih, čeprav prvi zgodovinski dokazi oz. dokumenti segajo v leto 1247. Od leta 1421 dalje pa je trgovsko mesto, ena njegovih največjih turističnih atrakcij je palača Festetics, zgrajena v letu 1745 v baročnem stilu. Muzej Balaton prikazuje geološko in arheološko razstavo in zgodovino Blatnega jezera. Ko južno obalo pustite za seboj, prispete v mesti Szigliget in Badacsony, katerih pokrajina velja za najlepšo na Madžarskem. Nočitev v manjšem hotelu. (Z, N)

4. dan: Badacsony - Szigliget - Tapolca - Badacsony (35 km). Po zajtrku začnete z raziskovanjem kraja Tapolca Basin s hribovjem Basalt (kamnolom Basalt, delujoč od leta 1903, so končno zaprli) in mesta Tapolca z njegovo slavno jezersko jamo. (Z, N)

5. dan: Badacsony - Köveskal - Tihany (50 km). Danes je dan za odkrivanje kraja Kali Basin, najbolj karakterističnega dela Balatonskega višavja. Razteza se na 9.111 hektarih. Od kraja Zanka nadaljujete po kolesarski poti, ki vodi okoli jezera in prispete v Tihany, mestu na zgodovinskem polotoku z istim imenom. Center tega območja je Benediktinski samostan, ustanovljen leta 1055. Leta 1952 je bila ta pokrajina (polotok) kot prva na Madžarskem uvrščena pod zaščiteno pokrajino in slovi kot najbolj privlačno, raznoliko in znanstveno najbolje raziskano območje v vsej deželi. Pokriva 1.562 hektarov zemlje, od katerih je 195 hektarov visoko zaščitenih. (Z, N)

6. dan: Tihany - Balatonfüred - Siofok (60 km). Po zajtrku se odpravite nazaj proti Siofoku. Etapa je lepa in nezahtevna, vzdolž priljubljenih turistično počitniških vasic na severni strani jezera kot so Balatonfüred in Balatonalmadi. Balatonfüred velja kot glavno mesto severnega dela jezera in je pomembna lokacija za lastnike jaht in velikih čolnov. Je tudi najljubša lokacija za ribolov. Z državno kardiološko bolnico je mesto Balatonfüred največje kardiološko-rehabilitacijsko središče v vsej Madžarski. Ljudje prihajajo sem zaradi njegove mile mikroklime, lepe narave, lokalnega vina, plavalnih in plovnih kapacitet kot tudi oživljanje dvestoletne dolge tradicije druženja okoli kopališč, wellnessov in počitnikovanja. Glaven dogodek dva meseca dolge poletne sezone je ples za goste, ki na Blatno jezero pridejo prvič, z lepotnim tekmovanjem ter festival vina. Oba dogodka sta v avgustu.
Opcija: jezero lahko prečkate s trajektom in kolesarite iz mesta Szantod do Siofoka. V tem primeru je kolesarjenja približno 15 km. (Z, N)

7. dan: Po zajtrku zaključek potovanja in odhod domov. (Z)


Cena

Cena na osebo: 

  1.4.-18.5.2020 in
31.8.-26.10.2020
19.5.-15.6.2020 16.6.-20.7.2020 21.7.-30.8.2020
dvoposteljna soba 530 € 565 € 600 € 615 €
enoposteljna soba 100 € 100 € 115 € 115 €


Cena vključuje: šest nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah TWC, najem kolesa za pet dni (tudi otroška kolesa in polkolesa), vozovnici za vlak (Budimpešta-Siofok in Siofok-Budimpešta), taxi transfer železniška postaja Siofok - hotel - železniška postaja, 24-urna telefonska pomoč med potovanjem, informacijski material (opis poti z zemljevidi), organizacijo potovanja in DDV. Prevoz prtljage (samo v primeru, da je dan prihoda na sredo in soboto, drugače doplačilo 230 € na rezervacijo).

Popust:
- otrok do 4. leta brezplačno (skupaj v sobi s starši)
- otrok od 4. do 12. leta -20% na osnovno ceno v sobi skupaj s starši
- dva otroka do 12. leta v sobi skupaj s starši -35% na osnovno ceno
- svoje kolo -30 €

Doplačila po želji: polpenzion 94 € (šest večerij po dva hoda ali samopostrežne večerje, ne vključuje pijač), električno kolo 135 €, najem GPS naprave 15 €, nadgradnja hotela na 4* 202 € na osebo v dvoposteljni sobi (+ 110 € za polpenzion), 260 € v enoposteljni sobi (+ 110 € za polpenzion). Dodatne nočitve na vprašanje. Parkiranje možno pri prvem hotelu, strošek približno 4,60 € na dan.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo). Prevoz prtljage, če dan prihoda NI sreda ali sobota, 230 € na rezervacijo ali skupino.

Cena ne vključuje: individualnega prihoda oziroma odhoda, vseh dodatnih storitev, ki niso vključene v ceno aranžmaja.

Potovanje organizira naš madžarski partner.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 24.10.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Siofok)?
Z vlakom: Urnik in cene vlakov
Z avtom: v eno smer 360 km (Ljubljana-Lendava-Nagykanizsa-Blatno jezero), vožnja traja do tri ure in pol, približni strošek goriva in cestnin v eno smer 60 €.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.