zelene lesene holandske hiške ob kanalu

Nizozemska - Južna Tura

Natisni
stara mesta hiša v Goudi kolesarjenje Nizozemska Helia
kava s smetanov - Nizozemska južna tura s kolesom
Cena:
Od 699 €
Odhodi
Ob sobotah, glej pod zavihek cena
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
220 - 260km
Država
  • Nizozemska
Začetna točka
Amsterdam
Težavnost
  • 1

Razlaga težavnosti

Južna tura je kolesarsko potovanje skozi »zeleno srce« Nizozemske, province Utrecht ter Južna in Severna Holandija. Priporočamo jo ljubiteljem starih mest, galerij, muzejev in obmorske narave. Mnogo zgodovinskih in kulturnih znamenitosti ob poti, pa tudi kotičkov lepo ohranjene narave.

Presežki ture:
- svetovljanski Amsterdam
- študentsko živahni Utrecht
- mesto srebrnih ur Schoonhoven
- panoramska plovba po pristanišču Rotterdam
- modri porcelan iz Delfta
- pokušnja prave goude v Goudi

Narava poti: tura poteka po kolesarskih stezah in po ravnini.

Program

1. dan: Vkrcanje na ladjo po 14. uri v Amsterdamu. Popoldne prosto za ogled središča mesta, nakupovanje – lahko tudi s panoramsko vožnjo po kanalih (doplačilo). Pozdravna pijača, večerja in seznanitev s programom ture ter predaja dokumentov. (L, V)

2.dan: *Amsterdam – Breukelen (* navedki v poševnem tisku so relacije, ki jih preplujete z ladjo) / Breukelen – Utrecht / *Breukelen – Rotterdam* (25-40 km). Vaši prvi dan kolesarjenja se prične v Breukelenu. Vzdolž reke Vecht vas bo pot vodila mimo čudovitih gradov in podeželskih hišic. Reki boste sledili do samega centra Utrechta, kjer si boste lahko ogledali njegov prelep stari del mesta z številnimi znamenitostmi, katedralo s stolpom, kanale, trgovinice itd. V popoldanskem času plovba do Rotterdama. (L, Z, M, V)

3. dan: Rotterdam – Schiedam - Delft – Rotterdam (28-50 km). Današnja kolesarska tura vodi do znamenitega mesteca Delft, ki je poznano po modrem porcelanu, njegovo izdelavo pa si boste lahko ogledali tudi sami. Za številne goste predstavlja ogled tovarne porcelana enega izmed vrhuncev doživetij na turi. Kasneje povratek s kolesi do Rotterdama, kjer se lahko v večernem času sprehodite po mestu. (L, Z, M, V)

4. dan: *Rotterdam – Alblasserdam z 'vodnim busom'*/ Kinderdijk (Gouda) – Schoohoven (30-58 km). Danes bomo križarili najprej do Alblasserdama, od koder boste na kolesih nadaljevali proti Kinderdijku. Mestece je znano po velikih mlinih na veter (so na UNESCOvem seznamu), kar 19 jih stoji v vrsti in zbira vetrno energijo in enega si boste ogledali tudi sami, zato ne pozabite na fotoaparat! Od tu pa boste pot nadaljevali do mesta Gouda, znanega po odličnem siru. Ta dan se zaključi v srebrnem mestu Schoonhoven. (L, Z, M, V)

5. dan: Schoohoven – Oudewater – Utrecht / *Utrecht – Haarlem* (45 km). Južna tura zdaj ubere severno smer. Trasa kolesarjenja vas bo vodila skozi prečudovito pokrajino, imenovano kar 'Zeleno srce' dežele, skozi številne vasice in podeželske ceste na poti do Utrechta. Na poti obiščite tradicionalno kmetijo s proizvodnjo sira in v Oudewater-ju Hišo čarovnic. V poznih popoldanskih urah vas bo ladja pripeljala iz Utrechta v Haarlem. Haarlem je poznan kot rojstno mesto slavnega slikarja Fransa Halsa, ki je tu živel in deloval v 16. stoletju. (L, Z, M, V)

6. dan: Haarlem – Severna morska obala – Haarlem / *Haarlem – Zaandam* (40-50 km). Na današnji dan boste izbirali med dvema različnima trasama. Najprej se boste zapeljali skozi narodni park Kennemer sipin, kjer boste občudovali različne ptice, škotske visokogorske krave in šetlandske ponije. Po ogledu morskih letovišč Bloemendal in Zandvoort se zapeljete skozi gozdove nazaj do centra Haarlema in vaše ladje. Daljša dnevna etapa se nadaljuje do največje parne črpalke na svetu – De Cruquius in nazaj do ladje. Med večerjo vas ladja zapelje do Zaandama. (Odhodi med 4.4. in 5.5.: Na ta dan si lahko ogledate svetovno poznani razstavni park tulipanov Keukenhof v Lisse-ju. Dostop s kolesom ali javnim prevozom, transferji, vstopnice niso vključene.) (L, Z, M, V)

7. dan: Zaandam – Amsterdam (30-45 km). Zadnji dan kolesarjenja si boste najprej ogledali muzej na prostem Zaanse Schanz - to je rekonstruirana avtentična vasica iz 18. in 19. stoletja, v celoti preurejena v muzej delujočih mlinov na veter, sirarne, coklarne in drugih starih obrti. Pot nazaj do Amsterdama vas pelje skozi rekreacijsko območje Twiske. Prosto popoldne za raziskovanje Amsterdama. Imeli boste čas, da obiščete dom Ane Frank, Rembrandtov muzej, pokukate v rdečo ulico in se sprehodite do trga Dama, srca Amsterdama. (L, Z, M, V)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja in izkrcanje do 9.30 ure. (Z)

Program se lahko spremeni gleda na plovne, tehnične in vremenske okoliščine.

Preverite še našo ponudbo Severna tura - Nizozemska, ta je bolj namenjena ljubiteljem severnomorske narave.

mlini na veter ob kanalu kolesarjenje Helia Nizozemska

Cena

Cena potovanja na osebo:

Kabine

Št.oseb

Sezona A

Sezona B

Sezona C

Sezona D

Dvoposteljna, spodnja paluba


2


699 €


849 €


949 €


999 €

Dvoposteljna, spodnja paluba, ena oseba


1


1.049 €


1.273,50 €


1.426,50 €


1.498,50 €

Dvoposteljna, zgornja paluba


2


849 €


999 €


1.099 €


1.199 €

Dvoposteljna, zgornja paluba, ena oseba


1


1.273,50 €


1.498,50 €


1.648,50 €


1.798,50 €

Suita, zgornja paluba


2


1.099 €


1.249 €


1.349 €


1.449 €


Sezonski razpored
Sezona A: sobota 27.3., 3.4., 10.4. in 9.10.2021
Sezona B: sobote 17.4., 24.4., 25.9. in 2.10.2021
Sezona C: sobote 11.9. in 18.9.2021
Sezona D: vsi ostali odhodi, vse sobote od 1.5. do vključno 4.9.2021

Cena vključuje: namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah na spodnji palubi TWC, polni penzion (sedem samopostrežnih zajtrkov in večerij na krovu, šestkrat malico za seboj), uporaba posteljnine in brisač. Pozdravno pijačo, spremljevalca / vodiča kolesarskega programa na krovu in dnevne informacije glede ture naslednjega dne, dnevno dodatna kava ali čaj do 16. ure, potovalno knjižico (ena na sobo) z opisom poti in zemljevidi (ki jih vrnete ob koncu potovanja) v tujem jeziku. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 85 € (unisex mestno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), najem elektro kolesa 185 €. Najem čelade 10 € (navesti pri rezervaciji, plačilo pred prihodom). Vozovnica za ogled Amsterdama z ladjo 13 € (redna cena v sezoni 2020: cca 18 €).

Cena ne vključuje: individualnega prihoda / odhoda iz Amsterdama, najema koles, drugih transferjev, vstopnin, parkirišč, pijač, stroškov zavarovanja in ostalih osebnih izdatkov, ki niso omenjeni v ceni aranžmaja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Potovanje organizira naš nizozemski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi:
- odpoved do 85 dni pred odhodom, 10 % cene aranžmaja
- odpoved od 84 do 43 dni pred odhodom, 30 % cene aranžmaja
- odpoved od 42 do 29 dni pred odhodom, 60 % cene aranžmaja
- odpoved od 28 do 1 dan pred odhodom, 90 % cene aranžmaja
- odpoved na dan odhoda: 100% cene aranžmaja

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 20.12.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Vaša ladja

Ladja DE AMSTERDAM

Že veliko let je rečna ladja De Amsterdam najbolj priljubljen "potujoči dom" na Nizozemski Južni Turi. Leta 2017 popolnoma renovirana ladja, namenjena posebej rečnim križarjenjem. Ima 56 kabin in sprejme največ 112 potnikov. Vse kabine imajo okna (vsaj eno je mogoče odpreti), garderobno omaro in prostor za shranjevanje pod posteljo. Vsaka kabina pa ima svojo kopalnico s straniščem in tušem ter individualno klimatsko napravo. Udobna ladja ima 12 kabin na zgornji palubi (doplačilo) in 22 kabin na spodnji palubi, vključno z nekaj enoposteljnimi in triposteljnimi kabinami. Salon je prostoren, ima velika panoramska okna in je opremljen z restavracijo in dnevnim prostorom z udobnimi sedeži, barom in brezžičnim internetom (omejen podatkovni prenos podatkov). Na veliki in delno pokriti palubi za sončenje so mize in stoli kot tudi prostor za shranjevanje koles.

  • de-amsterdam-bar_39169970492_o
  • de-amsterdam-sundeck_25331706598_o
  • de-amsterdam_hut_standard_25331705848_o
  • twin-bathroom_24602004887_o
  • twin-portrait_39438356092_o


Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Amsterdam)?
Z letalom: neposredna letalska povezava z letalsko družbo Transavia, ki ponuja ugodne direktne lete. Z letališča Schiphol vsakih 15 minut odpelje vlak v središče mesta / do pristanišča. Od tu greste do vaše ladje približno 800 metrov.
Z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Amsterdam z nočnim vlakom in enim prestopanjem v Münchnu (planer potovanja). Železniška postaja v Amsterdamu je blizu pristanišča. Od tu greste do vaše ladje približno 800 metrov.
Z avtom: v eno smer 1250 km po poti Ljubljana - München - Frankfurt - Oberhausen - Amsterdam. Približen strošek potovanja za osebni avto v eno smer: 180 € zajema gorivo, cestnine in davke. Parkirate lahko na letališču Schiphol (ceneje) ali v središču mesta (dražje). Lahko pa vaš avto pridejo iskat, ga parkirajo in vam ga dostavijo ob koncu potovanja.