S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Irska

Irska Connemarra

Irska Connemara s kolesi
kolesarjenje Irska Connemara sHelio
Cena:
Od 915 €
Odhodi
Vsak dan, od 18.4. do 3.10.2020
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
265 km
Država
  • Irska
Začetna točka
Galway
Težavnost
  • 2

Pokrajina Connemara velja za enega izmed najbolj neokrnjenih in slikovitih predelov Irske. Navdušila vas bo z izjemno lepimi jezeri, mehkimi šotišči, majhnimi osamljenimi kmetijami, slamnatimi kočami in z resjem poraščenimi hribi, ki mejijo na lepe peščene plaže in na Atlantski ocean. Klimatski pogoji so idealni za kolesarjenje, a kljub temu vam svetujemo, da s seboj vzamete opremo za dež kot tudi za sonce, saj se pogosto dogodi, da se dan prične v dežju, a zaključi na čudovitem soncu (poletne temperature variirajo med 15 do 22 stopinj celzija).

Narava poti: večinoma po mirnih stranskih poteh.

Program

1. dan: Individualni prihod v Galway in namestitev v hotelu po 14. uri. Popoldne čas za obisk tega čudovitega srednjeveškega mesta. Potrebni potovalni dokumenti in kolesa vas bodo čakali v vašem hotelu. (N).

2. dan: Galway / Clonbur-Westport (60 km). Ob 9.30h prevoz izpred hotela do mesta Cong, od koder odkolesarite po neprometnih stranskih poteh proti severu. Med travniki polnimi ovac se spustite do jezera Mask in uživate v vožnji po obali. Kosilo si lahko privoščite v enem od številnih pubov z razgledom na jezero. Popoldne vas čaka malce zahtevnejši vzpon, ki pa vas nagradi z osupljivimi razgledi na okolico. Nočitev v Westportu. (Z, N).

3. dan: Westport - Leenane (52km). Med kolesarjenjem do Louisburgha vas bodo navdušili številni majhni otočki obale Clew Bay. Bilo naj bi jih 365 - po eden za vsak dan v letu. Po kosilu vas čaka zanimivost tedna - osupljiva dolina Delphi s številnimi jezeri in pokrajino kot iz razglednice. Nad dolino se vzpenja Ben Burry, najvišja gora v pokrajini Connemara. Kolesarjenje zaključite v vasici Leenane ob Killary Harbour, irskem edinem fjordu. (Z, V, N).

4. dan: Leenane - Clifden (58 km). Tokrat kolesarite naravnost v srce Connemare in med drugim obiščete tudi izjemni samostan Kylemore Abbey, ker prebivajo redovnice Benediktinskega reda, do leta 2010 pa je služil tudi kot dekliška šola z internatom. Po ogledu samostana kolesarite po mirnih stranskih poteh do obmorske ribiške vasice Cleggan, kjer si lahko privoščite kosilo. Popoldne vas razgledna obalna cesta vodi do prestolnice Connemare - mesta Clifden, kjer boste preživeli naslednje dve noči. Clifden je ljubko in živahno mesto umetniških galerij, kavarn, pubov in restavracij, staro več kot 200 let. (Z, N).

5. dan: Dan je namenjen počitku in uživanju v številnih aktivnostih, ki jih nudi mesto (sprehod, igra golfa, jahanje...). Lahko pa ga preživite tudi na eni izmed prelepih peščenih plaž ob morju nedaleč. Uživate lahko v obisku muzeja, galerij, knjigarn, kavarn... Zvečer pa so na voljo številni lokali z živo glasbo. (Z, N).

6. dan: Clifden - Aransko otočje (58 km). Iz Clifdena kolesarite vzdolž lepih obvodnih poteh, prečkate divje močvirje - šotišče, v ozadju pa občudujete gorovje "Twelve Benns". Popoldanska vožnja vas pelje skozi geltsko govoreče področje do mesta Rossaveel, kjer vas čaka trajekt, kolesarite po slikoviti poti skozi močvirnato področje. S trajektom se nato odpeljete do največjega Aranskega otoka Inis Mor, kjer boste prenočili. (Z, N).

7. dan: Aransko otočje - Rossaveel - Galway (35 km). Cel dan boste lahko spoznavali otok z mnogimi starodavnimi utrdbami in znamenitostmi. Popoldne povratek na celino, od koder sledi prevoz do Galwaya. (Z, N).

8. dan: Zaključek potovanja in individualni povratek domov. (Z).

Potovanje je možno tudi kot skupinsko (mednarodna skupina). Za več informacij nas kontaktirajte.

Cena

Cena na osebo: 
915 € (maj, junij in september)
955 € (julij in avgust)                                          

Cena vključuje: sedem nočitev v manjših hotelih in penzionih, v dvoposteljnih sobah TWC, sedem zajtrkov (tipični polni irski zajtrk), ena večerja (Leenane), najem kolesa (s 24 prestavami in kolesarsko torbo), zemljevid z vrisano potjo in podrobnostmi, prevoz prtljage med hoteli, vozovnico za trajekt na Aranske otoke, prevoz Galway-Clonbur in Rossaveel-Galway, 24-urno telefonsko pomoč, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem čelade 10 € (na vprašaj), enoposteljna soba ter udeležba samo ene osebe 395 €, enoposteljna soba 255 € (ob udeležbi z drugimi gosti), dodatne nočitve na vprašanje. Okvirni znesek za dnevne malice - cena kosila od 10 € do 15 € in večerje po ceni med 20 € in 30 €.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno aranžmaja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Potovanje organizira naš irski partner.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 24.10.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Galway)?
Z letalom: neposredna povezava iz Pule do letališča v Dublinu, prevoznik Aer Lingus. Nato z avtobusom Airlink 748 do postaje Heuston Station (Dublin). Od tu pa naprej z vlakom v Galway. Priporočamo, da si vozovnico za vlak rezervirate preko interneta.
Ali neposredno z avtobusom z letališča v Dublinu do Galwaya.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.