S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Škotsko višavje

Škotsko višavje

Helia - škotsko višavje s kolesom
Škotska kolesarjenje po Višavju
Cena:
Od 790 €
Odhodi
Vsak dan, od aprila do septembra 2020
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
190 - 319 km
Država
  • Velika Britanija
Začetna točka
Callander
Težavnost
  • 2

Na severu britanskega otoka leži nepozabna Škotska. Lepa pokrajina s številnimi jezeri, gradovi, v katerih prebivajo duhovi in očarljive vasice, so le del tistega, kar boste videli in doživeli med kolesarjenjem po tej deželi. Gostoljubni Škoti se lahko pohvalijo tudi z viskijem in s kilti, glavnima značilnostima Škotske, ki ju ne gre preveč združevati s kolesarjenjem. Škotska je sicer gorata dežela, vendar kratke dnevne etape in steze, speljane po nekdanjih progah, omogočajo udeležbo tudi povprečno pripravljenim kolesarjem.

Narava poti: razgibane kolesarske steze in stranske ceste z zelo malo prometa. Odlična pokrajinska tura, raj za fotografe in počitek živcev.

Presežki ture:
- regija Perthshire, verjetno najlepša pokrajina na Škotskem
- čudovite gore in številna jezera na severu
- lepa polja in ravnina na jugu

Program

1. dan: Individualni prihod v Callander, ki leži 64 km severno od Edinburga. Srečanje v predstavnikom tujega partnerja ob 18.30 uri. (N)

2. dan: Trossachs (34 km / 55 km). Kolesarjenje ob jezeru Venachar v čigar gladini se odsevajo hribi, ki ga obdajajo. Pot nadaljujete do jezera Loch Katrin, ki ga lahko prečkate s starinskim parnikom zgrajenim leta 1872. Divje in nedotaknjeno jezero zaradi čistosti služi tudi kot rezervoar pitne vode za Glasgow. (Z, N)

3. dan: Doune (38 km). Krožni kolesarski izlet do starodavne vasice Doune, ki slovi po gradu. Po ogledu nadaljujete s kolesarjenjem do katedrale v Dunblaneu. Dan zaključite v Callanderju. (Z, N)

4. dan: Callander - Killin (40 km / 56 km). Pot nadaljujete po stezi državne kolesarske mreže proti severozahodu. Steza je speljana po trasi nekdanje železnice in se rahlo vzpenja. Postanek v Balquhidderju, kjer je ob vaški cerkvi pokopan škotski narodni heroj Rob Roy Mcgregor. Spust do Killina, majhnega mesteca, stisnjenega med vršace in divjo reko. (Z, N)

5. dan: Killin - Aberfeldy (42 km). Dopoldne vožnja skozi senčne gozdove po vzhodni, nenaseljeni obali jezera Loch Tay, ki spada med največja jezera na Škotskem. Spotoma obiščete restavrirano koliščarsko naselje, kjer si je mogoče ogledati zanimivo razstavo o življenju na Škotskem v bronasti dobi. Popoldne postanek v vasici - muzeju Fortingall. Ohranila se je taka, kot je bila pred stoletji, na pokopališču raste celo 3000 let stara tisa. Vrhunec dneva bo obisk gradu Menzies. Z malo domišljije lahko srečamo v tem skrivnostnem okolju tudi duha. (Z, N)

6. dan: Aberfeldy - Pitlochry (22 km / 50 km). Zjutraj obisk vaške destilarne. Nato se lahko odločite za krajšo ali daljšo različico kolesarjenja. Obe se pričneta ob reki Tay, kjer vas krajša pot vodi severno do Pitlochrya, daljša pa najprej v Dunkeld. Mestece z bogato zgodovino in mogočno katedralo je delno spremenjeno v muzej. Po ogledu vas pot vodi severno v Pitlochry. (Z, N)

7. dan: Pitlochry (14 km / 38 km / 60 km). Mestece vam nudi številne zanimivosti: najmanjšo destilarno viskija na svetu, selitvene bazene za losose, številne trgovinice, pube... Za tiste, ki bi želeli še kolesariti, pa priporočamo kolesarski izlet do slikovitega gradu Blair, kjer med ogledi soban spoznate njegovo zgodovino. (Z, N)

8. dan: Po zajtrku individualni povratek domov. (Z)

Cena

Cena na osebo:
TIP A: hoteli in penzioni 4* in en skrbno izbran 3* 
TIP B: hoteli in penzioni 3*

   TIP A TIP B
dvoposteljna soba 790 € 710 €
enoposteljna soba 1.190 € 1.090 €


Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelih izbrane kategorije, prevoz prtljage med hoteli, srečanje s predstavnikom našega tujega partnerja, predaja koles med 18.00-18.30 na 1.dan (ob sobotah) ali med 8.30-9.00 uro na 2.dan (na druge dni med tednom), opis poti v tujem jeziku in zemljevide, DDV in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji: najem kolesa 110 € (potovalno kolo s prestavami in stransko torbo), električno kolo 210 €. Dodatne noči na vprašanje.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Cena ne vključuje: individualnega prihoda / odhoda na Škotsko, vstopnin, dodatnih obrokov in pijač, vožnje s parnikom na jezeru Katrine in vseh ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Potovanje organizira naš škotski partner.
Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 29.09.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Callander)?
Z letalom: neposredna letalska povezava Benetke - Glasgow Prestwick ali Benetke - Edinburgh (letalski prevoznik EasyJet) ali Treviso - Edinburgh (letalski prevoznik Ryanair). Z letališča Glasgow ali Edinburgh do Stirling-a z vlakom. Od tu do mesta Callander pa greste lahko z avtobusom ali taksijem (čas vožnje od 1,5 - 2 uri).
Če pridete na letališče Glasgow Prestwick, pa prav tako nadaljujete z vlakom do Stirling-a (zadnji vlak pelje okrog 19.30 uri, drugače peljejo vsako uro), do Callanderja pa z avtobusom ali taksijem.
Vse o voznih redih in cenah vlakov po Škotski: www.scotrail.co.uk
Vse o voznih redih in cenah avtobusov po Škotski: www.citylink.co.uk
Potovanje na Otoke po zaključku potovanja: www.calmac.co.uk

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.