S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Škotska

Gradovi Škotske

s kolesom in Helio po Škotski
kolesarjenje Škotska
Cena:
Od 820 €
Odhodi
Vsak dan, od aprila do septembra 2020
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
210 / 301 km
Država
  • Velika Britanija
Začetna točka
Pitlochry
Težavnost
  • 2

Škotska je divje romantična dežela. Med kolesarjenjem boste uživali v nedotaknjeni naravi gora in jezer ter gorskem miru. Na burno preteklost te severne dežele nas spominjajo številni lepo ohranjeni gradovi. Bi šli raje peš? Potem izberite naše peš potovanje Dežela Roba Roya.

Narava poti: pot je srednje zahtevna in primerna za vse kolesarje. Delno poteka po progi državne kolesarske mreže.

Presežki ture:
- slavni grad Glamis (otroški dom Kraljice Mati)
- Palača Scone (mesto kronanja vseh škotskih monarhov)
- Palača Falkland
- St. Andrew (dom golfa)
- grad Blair
- čudovita panorama, ki jo dopolnjuje še kultura in bogata zgodovina

Program

1. dan: Individualni prihod v Pitlochry. (N)

2. dan: Pitlorchy – Alyth (45 / 56 km). Preizkus kolesarske opreme, ogled najmanjše škotske destilarne (viskija, seveda), nato kolesarjenje proti vzhodu. Krajši vzpon, nato 15 kilometrski spust v dolino zelo slikovite, tipične škotske pokrajine potokov in jezerc. (Z, N)

3. dan: Alyth pentlja (45 km). Najprej po dolini proti vzhodni obali Škotske, kjer vas spremljajo obronki pogorja Grampian. Grad Glamis ima vse, kar lahko od škotskega gradu pričakujete: lorda, destilarno in duhove… Služil je tudi kot ozadje Shakespearovem Macbethu in v njem se je rodila Kraljica Mati. (Z, N)

4. dan: Alyth – St. Michaels (53 km). Zapustili boste Alyth in vzdolž valovitih stez prispeli k reki Tayand Dundee. Lahko obiščete center Discovery, preden nadaljujete čez most Tay. (Z, N)

5. dan: St. Andrews pentlja (17 km). Danes vas čaka nežna vožnja v St. Andrews. To univerzitetno mesto je polno zgodovine, z opatijo, gradom, tlakovanimi cestami, starodavnimi hiškami in seveda slavnim golf igriščem ob morju Links, kjer so prvič zaigrali golf pred več kot 600 leti. (Z, N)

6. dan: St. Andrews - Perth (40 / 64 km). Vožnja ob reki Tay po urejeni državni kolesarski poti. Popoldne čas za počitek in ogled Pertha. Možnost različnih kolesarskih izletov v okolico. Vsekakor gre obiskati grad Scone, za Škote zgodovinsko pomemben kraj in mesto kronanja škotskih monarhov. Poleg znamenite zakladnice je v njem znameniti kamen Scone, dolga leta simbol škotske podvrženosti britanski kroni. (Z, N)

7. dan: Perth – Pitlochry (45 / 56 km). Po stranskih poteh do najstarejšega škotskega mesta Dunkeld, z mnogimi spomeniško zaščitenimi hišami. Popoldne vožnja prosti severu, nazaj k vznožju gorovja Grumpian. (Z, N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja – če vam čas dopušča, ne pozabite obiskati le deset kilometrov oddaljenega najbolj znanega gradu Blair Castle. (Z)

Cena

Cena na osebo:
820 €  (dvoposteljna soba)
1.255 €  (enoposteljna soba)

Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelih in podeželskih penzionih ***/**** , potovalno knjižico (ena na sobo) z opisi poti v angleščini in zemljevidi, prevoz prtljage med hoteli, srečanje s predstavnikom partnerske agencije oz.predaja koles na 2.dan med 8.30-9.00 uro, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 140 € (kakovostno potovalno kolo s stranskimi torbami, ključavnico in kompletom za manjša popravila), električno kolo 210 €, aluminij cestno kolo 160 € (na vprašaj). Dodatne noči na vprašanje. 

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Cena ne vključuje: individualnega prihoda in odhoda do začetka / konca programa, dodatnih obrokov, pijač, vstopnin in vseh ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Potovanja organizira naš škotski partner.
Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 27.9.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Pitlochry)? 

Z letalom: do letališča Glasgow Prestwick (letalski prevoznik Ryanair), potem z vlakom do kraja Pitlochry. Nazaj z vlakom iz bližine St.Michaelsa do letališča Glasgow ali Edinburgha in letališča Edinburgh (letalski prevoznik Easyjet).
Povezave z vlaki: www.scotrail.co.uk
Povezave z avtobusom: www.citylink.co.uk
Potovanje na Otoke po koncu potovanja: www.calmac.co.uk

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.