S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Apulija

Apulija

s kolesi po peti Italije - Helia
kolesarjenje po Apuliji s Helio
Cena:
Od 598 €
Odhodi
Srede in nedelje, od 12.4. do 21.6.2020 in od 23.8. do 11.10.2020
Dodatni termin
Maja, junija in septembra tudi sobote
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
305-315 km
Država
  • Italija
Začetna točka
Alberobello
Težavnost
  • 2

Slovenci tja ne zaidemo prav pogosto, južneje v Italiji pa tudi ne boste prišli. Med potovanjem po Apuliji (it. Puglia), peti italijanskega "škornja", ne boste občudovali le pokrajine med dvema morjema, ampak srečali tudi prijazne in gostoljubne domačine. V pokrajini starih dreves tudi kulturnih spomenikov zlepa ne bo zmanjkalo, veliko jih je na UNESCOVI listi svetovne kulturne dediščine. Grki, Rimljani, Bizantinci, Normani, Aragonci in Habsburžani so vsi pustili svoje sledove.

Narava poti: prvi in zadnji dan nekaj gričev, sicer po ravnini. Stranske, tudi netlakovane poti.

Presežki ture:
- idilična obalna regija ob Jadranskem in Ionskem morju
- prelepi nasadi oljk
- srednjeveška mesta in zapuščene vasi
- Alberobello, glavno mesto trulijev
- "belo mesto" Ostuni
- Gallipoli, biser med mesti z ribiškim pridihom
- ostala čudovita mesta kot Santa Maria di Leuca, Otranto (eno najlepših mest v Salentu) in Lecce, glavno mesto istoimenske province v južni Italiji

Program

1. dan: Individualni prihod v Alberobello. Mesto je svetovno znano po "trullijih" – nenavadnih hišah iz tufa in je uvrščeno na UNESCOv seznam. (N)

2. dan: Alberobello–Ostuni (35 km ali 45 km). Po zajtrku vam naš partner predstavi potovanje. Pot je prvi dan speljana po lepi dolini d'Itria. Med postankom v Locorotondu boste lahko pokusili znano domače belo vino. Dnevni cilj je "belo mesto" Ostuni s fantastičnim pogledom na Jadransko morje. (Z, N)

3. dan: Ostuni-Avetrana/okolica (60 km). Nadaljujete skozi polja oliv, vinogradov in sadovnjakov vse do Avetrane, zgodovinskega mesteca na poti "Via Appia". To je starodavna rimska cesta, ki je nekoč povezovala Rim skozi Taranto in Orio do kraja Brindisi. Danes so ostali samo še nekateri deli te starodavne tlakovane poti, znane kot Via Appia Antica. (Z, N)

4. dan: Avetrana/okolica-Gallipoli (60 km). Kolesarjenje ob obali v Gallipoli. "Kale Polis" (lepo mesto) grškega izvora je pravo presenečenje ob Jonskem morju. Stoji namreč na konici ozkega polotoka. Po obisku starega muzeja se vsekakor sprehodite po ozkih uličicah in si privoščite pravi domači sladoled. Mesto je nekoč slovelo tudi kot največji pridelovalec olja za svetilke - izdelovali so ga iz manj kakovostnih oliv; danes živi od ribolova. (Z, N)

5. dan: Gallipoli-Santa Maria di Leuca (50 km). Dopoldne dosežete najjužnejšo točko Salenta in razvodnico morij. Santa Maria di Leuca je najbolj znana po romarski cerkvi. Okrog cerkve je nastalo pravo naselje nenavadnih vil dobrega in slabega okusa. Postavili so jih večinoma bogati, da bi "na koncu sveta" uživali mir in obmorsko naravo. (Z, N)

6. dan: Santa Maria di Leuca-Otranto (50 km). V Zinzulusi gre obiskati edino obalno kraško jamo, ki je dosegljiva s suhega in odprta za obiske. Za boljše počutje se lahko ustavite tudi v termah Santa Cesarea - znane so po vodnih in blatnih terapijah. Otranto je največji kraj na tem potovanju. Obkroža ga mogočno obzidje, ki so ga poleg ogromne palače dali zgraditi Habsburžani. (Z, N)

7. dan: Otranto-Lecce (50 km). Dopoldne kolesarjenje ob jadranski obali, skozi nasade oliv v Lecce. Če bo čas za kopanje in morje toplo, si ga vzemite v Torre d'Orso - v prelepem, z visokimi stenami obkroženem zalivu. Poleg Neaplja velja Lecce za baročni arhitektonski biser Italije. Več kot 30 cerkva in palač čaka na vaš obisk, ne pozabite si ogledati tudi rimske arene in gledališča. (Z, N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja. Možnost rezervacije dodatnih noči. Če ste pustili avto v Alberobellu, se v izhodišče lahko vrnete z vlakom ali posebnim urejenim prevozom. (Z)
Cena

Cena na osebo:
598 € (termin s prihodom 12.4.2020)
698 € (v sezoni od 13.4.-30.5.2020 in 7.9.-11.10.2020)
767 € (v sezoni od 31.5.-21.6.2020 in 23.8.-6.9.2020)

Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelih ***/**** oz. kmečkih turizmih (ponekod je turistično takso potrebno plačati direktno v hotelu/penzionu), srečanje s predstavnikom lokalne agencije, prevoz prtljage med hoteli, parkirišče pred hotelom v Alberobellu (ni možna rezervacija; v primeru morebitnega stroška plačilo na licu mesta), potovalno dokumentacijo - obsežno knjižico (ena na sobo) z opisom poti v tujem jeziku, zemljevid, pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa (potovalno kolo z 21 prestavami) 85 €, najem električnega kolesa 190 €, za enoposteljno sobo 189 €, dodatna noč v Alberobellu 4* 59 € na osebo v dvoposteljni sobi in 79 € v enoposteljni sobi, dodatna noč v Lecce 4* 69 € na osebo v dvoposteljni sobi in 97 € v enoposteljni sobi.
Transferji na vprašanje. Za transferje je potrebna najava ob prijavi, plačilo pred odhodom, št. mest je omejenih. Transferji: letališče/žel.postaja Bari/Brindisi-Alberobello 40 € na osebo (vsak dan, min 2 osebi); Lecce-letališče Bari 95 € (min 2 osebi) ali 50 € na osebo (min 4 osebe), vsakodnevno; Lecce-letališče Brindisi 40 € na osebo (vsak dan, min 2 osebi); Lecce-Alberobello 55 € na osebo (vsak dan, min 2 osebi)

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo), v nekaterih hotelih bo morda potrebno plačati turistično takso direktno na licu mesta.

Možnost brezplačnega parkiranja ob prvem hotelu (število parkirnih mest je omejeno, rezervacije niso možne). 

Minimalno število prijavljenih: 2 osebi.

Ob prijavi minimalno 5 oseb je možen odhod vsak dan (na vprašanje in odvisno od razpoložljivosti).

Cena ne vključuje: individualnega prihoda / odhoda, pijač, dodatnih obrokov, vstopnin in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno aranžmaja.

Potovanje organizira naš italijanski partner.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 30.9.2019.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Alberobello)?
Z letalom: z letalom iz Trsta v Bari (letalski prevoznik Ryanair) in nato s transferjem do Alberobella. Čas potovanja okoli osem ur, cena od 90 € - 180 €.
Z vlakom: z vlakom v Monopoli ali Alberobello in nazaj z Lecce: www.trenitalia.com
Z avtom: okoli 1100 km v eno smer (Ljubljana-Benetke-Ravenna-Ancona-Bari), vožnja traja do dvanajst ur, približni strošek goriva in cestnin v eno smer 170 €.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.