S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Amalfi

Amalfi - s kolesi in ladjo

kolo in ladja Amalfi
kolesarjenje Amalfi s Helio
Cena:
Od 1.365 €
Odhodi
Sobote, od 25.4. do 20.6. in od 29.8. do 10.10.2020
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
120 km
Vodnik
Angleško-italijansko govoreči vodnik
Država
  • Italija
Začetna točka
Castellamare di Stabia (Neapelj)
Težavnost
  • 2

To enkratno kolesarsko potovanje vabi, da ga doživite na nepozaben način - z ladje in kolesa! Je zakladnica naravne in kulturne dediščine vzdolž obale Amalfi in Neapeljskega zaliva. Križarjenje na ladji v stilu starodavne galeje (tip čolna, ki je legenda že sama po sebi, prav tako kot morje pod vašimi nogami), vam bo pričaralo čaroben oddih! Izlet ni samo opazovanje in občudovanje, ampak resnično aktivno potovanje, uživanje ob jadranju in sprostitvi v kombinaciji s kolesarjenjem po ozkih ulicah Caprija, ob impresivnem vulkanu Vezuv v bližini Pompejev, nato pa naprej do Procida in otokov Ischia. Kolesarsko turo zaključite v spektakularnem Sorrentu.

Narava poti: večinoma asfaltirane poti, dnevno kolesarite od 25 km do 35 km, višinske razlike do 700 m dnevno. Težavnost je lažje do srednje zahtevna. Ni primerna za otroke pod 12. letom starosti.

Program

1. dan: Individualni prihod v pristanišče Castellammare di Stabia (Neapelj). Vkrcanje na ladjo ob 18. uri. Pozdravna pijača, večerja in predstavitev programa. (L, V)

2. dan: Kolesarjenje do Pompejev (14 km). Krožno kolesarjenje in obisk Pompejev, ki po zanimivosti segajo na vrh seznama Unescove kulturne dediščine ter Ville dei Misteri - največjega arheološkega najdišča na prostem na svetu. Odličen primer preteklega človeškega življenja, kjer je leta 79 izbruhnil vulkan Vezuv in s pepelom ter lavo za večno pod seboj posul speča rimska mesta. Kolesarjenje nazaj do Marine di Castellammare in odhod / plovba proti Sorrentu. Nočitev v Sorrentu. (L, Z, M, V)

3. dan: Sorrento - Positano - Amalfi (34 km). Obisk Sorrenta in plovba vzdolž njegove obale. Prečkali boste "Passo San Pietro" (prehod sv. Pietra) in prispeli na obalo Amalfi (zaradi naravne posebnosti in izjemne slikovitosti v celoti zaščitena kot prvovrstna Unescova naravna dediščina), kjer boste kolesarili po čudoviti poti s pogledom na morje do Positana. Njegove pisane hiške so bile zgrajene v obliki amfiteatra, s pogledom na morje, ki daje edinstven in slikovit videz vasi. Pot nadaljujete proti obali Amalfi. Mesto Amalfi je bilo v davni zgodovini sedež svobodne in ponosne pomorske republike, ki je tekmovala z Genovo in Benetkami. Priporočamo obisk "rajskega" samostana ter cerkve in sprehod po glavni ulici, ki je povezana s številnimi ozkimi ulicami obdani z belimi ribiškimi hiškami. Vrnitev na ladjo in nočitev v Amalfi. (L, Z, M, V)

4. dan: Amalfi - Minori - Vietri - Cetara (27 km) + po želji Ravello (37 km). Od obale Amalfi nadaljujete s kolesarjenjem vzdolž obale, po poti z nekaj vzponi in padci s pogledom na morje. Prečkate čudovite vasi Minori, Maiori in Cetara. Po želji lahko naredite ovinek in kolesarite do slikovitega mesta Ravella, kjer v vsej svoji lepoti na glavnem trgu izstopa katedrala posvečena sv. Pantaleonu. Sem so že v starih časih na dopuste prihajali vatikanski papeži in španski kralji. Iz vasi, ki dominira 300 metrov nad morsko gladino, boste lahko uživali v čudovitem razgledu po zalivu Salerna in proti gorovju Cilento. Predlagamo obisk Ville Cimbrone in Ville Rufolo, katerih arhitektura (mešanica arabskega, sicilijanskega in normanskega stila) je bila med drugim navdih skladatelju Wagnerju. Kolesarjenje nadaljujete vzdolž obale, do Vietrija in Salerna. Nočitev v Salernu. (L, Z, M, V)

5. dan: Capri. Dan se začne z jadranjem do Caprija. Med plovbo bo nekaj odmorov za kopanje in občudovanje obale Amalfi iz morja. Prihod v Capri v dopoldanskih urah, izkrcanje v Marini Piccola. Otok obiščete peš, pridete do vasi Capri s svojo znamenito "piazzeto". Z vrha pečine lahko uživate v čudoviti panorami na Neapeljski zaliv, kateremu prevladuje Vezuv. Vrnitev na ladjo in plovba do slavnih treh čeri Faraglioni. Plovba do Ischie in nočitev v pristanišču Ischia Casamicciola. (L, Z, M, V)

6. dan: Ischia (18 km). Iz Ischie kolesarite čez zahodni del otoka, med čarobnimi vonji in okusi sredozemskega morja. Kolesarjenje skozi prelepe vasice z možnostjo ogledov muzejev. Prihod v termalno vas S. Angelo, vkrcanje in nočitev na otoku Ischia, v pristanišču Ischia Sant'Angelo. (L, Z, M, V)

7. dan: Procida in Neapelj. Plovba do Procide, kjer si ogledamo mestece in opatijo San Michele. Nadaljevanje plovbe do Pozzuoli-ja v Neapeljskem zalivu Neaplja, izkrcanje in ogled mesta, ki je poznano predvsem po tretjem največjem rimskem amfiteatru. V popoldanskih urah se zopet vkrcamo na ladjo in plujemo do Marina di Castellammare di Stabia (Neapelj). Nočitev v Marini. (L, Z, M, V)

8. dan: Izkrcanje ob 9. uri, zaključek potovanja in odhod domov. (Z)

POMEMBNO: med samim programom bo ladja zasidrana v pristaniščih šest noči. Preostalo (eno) noč bo ladja zasidrana zunaj pristanišča, vendar v posebej, pred nevihtami, vetrovi in tokovi zaščitenem območju. Izjemoma (zaradi vremenskih oz. morskih neprilik) in zaradi varnostnih razlogov, se bo ladjo peljalo zasidrati v pristanišče tudi to noč. Samo in edino v tem primeru, se bo goste prosilo za doplačilo zaradi dodatnih pristaniških pristojbin za ta nenačrtovani privez ladje. Pristojbine so različne od pristanišča do pristanišča in bodo razdeljene med vse goste in se plačajo direktno na licu mesta (od cca 20 €-50 € na osebo na noč).

Kapitan in organizator potovanja / vodič na ladji si pridržujeta pravico do spremembe načrta poti, če bi tako zahtevale vremenske okoliščine (veter, morje, vreme) oz. organizacijske zahteve.

Cena

Cena na osebo: 
1.365 € v dvoposteljni kabini
2.050 € v enoposteljni kabini

Cena vključuje: sedem nočitev na ladji Deriya Deniz v dvoposteljni kabini TWC, polni penzion (zajtrki in strežene večerje na krovu ladje, malice za s seboj čez dan, večerje NI edino v Amalfiju), italijansko in angleško govoreči vodnik, brisače in posteljnino (menjava 1x tedensko), nočitve v pristaniščih (razen eno noč), organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem koles 90 €, najem električnega kolesa 180 €, dodatna noč v Neaplju hotel 4* dvoposteljna soba 75 € na osebo v dvoposteljni sobi in 130 € v enoposteljni sobi. Transfer iz letališča ali železniške postaje Neapelj do pristanišča in obratno 45 € po osebi (navesti in plačati ob rezervaciji).

Obvezno doplačilo: pristaniške pristojbine (plačilo ob rezervaciji programa) 70 € na osebo, strošek prijave 12 € (na prijavo).

Cena ne vključuje: individualnega prihoda in odhoda do / od namestitve, pijač, vstopnin, napitnin in ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno, večerje v Amalfiju, 1x pristaniških pristojbin (ladja ni zasidrana v pristanišču, ampak ob obali). V primeru slabega vremena se ladja zasidra v pristanišču in le v tem primeru je potrebno doplačati (od 20 €-50 € na osebo na noč).

Potovanje organizira naš italijanski partner.
Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 3.9.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom 70% skupne cene (izjemoma zaradi tipa potovanja)

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Vaša ladja

CAIQUE DERIYA DENIZ 5*. Dolga je 24 m in široka 6,60 m. Zgrajena je bila leta 2002. Kabine so preprosto in funkcionalno opremljene, ladja sprejme max. 10 oseb in ima 4 dvoposteljne kabine (z zakonsko posteljo) ter 2 dvoposteljni kabini z ločenima posteljema (ena za vodnika). Vse kabine imajo TWC, sušilnik za lase, klimatsko napravo in manjšo omaro.
  • amalfi_ladja_1
  • amalfi_ladja_2
  • amalfi_ladja_3

CAIQUE MARIAGIOVANNA 5*. Je tradicionalna turška ladja, zgrajena iz mahagonija. Starodobna ladja je funkcionalno opremljena kot moderno plovilo. Sprejme max. 10 oseb, ima 2 dvoposteljni kabini (z zakonsko posteljo) in 3 dvoposteljne kabine z ločenima posteljama (ena za vodnika). Vse kabine imajo TWC in klimatsko napravo.

CAIQUE SILVER STAR II 5*. Ladja je bila zgrajena leta 2006 po najnovejših gradbenih tehnikah, je moderna in visoko kvalitetna. Njena notranjost združuje starodobnost tradicionalnih turških plovil in najnovejše moderne tehnolgije. Sprejme max. 8 oseb, ima 4 luksuzne kabine, od tega 1 suito, 2 dvoposteljni kabini (z zakonsko posteljo) in 1 dvoposteljno kabino z ločenima posteljama. Vse kabine imajo TWC tuš/kad, sušilnik za lase, klimatsko napravo in manjšo omaro.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Neapelj)?
Z letalom: neposredna letalska povezava iz Trsta (letalski prevoznik Volotea) in Benetk (letalski prevoznik EasyJet) v Neapelj. Nato iz letališča do železniške postaje z Alibusom (3 €). Od tu se peljite z vlakom Circumvesuviana do postaje Castellammare Centrale station (1,10 €, do 45 min). Od tu pa z avtobusom n.2 do marine Castellammare di Stabia.
Z vlakom: več možnih povezav iz Ljubljane ali Trsta do Neaplja (planer potovanja). Od neapeljske železniške postaje se peljite z vlakom Circumvesuviana do postaje Castellammare Centrale station (1,10 €; 40 / 45 min). Od tu pa z avtobusom n.2nero do marine Castellammare di Stabia.
Z avtom: okoli 970 km v eno smer (Ljubljana-Benetke-Bologna-Rim-Neapelj), vožnje do deset ur, strošek cestnin, porabe goriva in taks v eno smer do 170 €. Avto lahko parkirate v marini Castellammare di Stabia (50 € na teden). Rezervacija vnaprej ni potrebna.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.