sončni zahod nad vinogradom kolesarjenje toskana

Toskana in Chianti

Natisni
vinograd v toskani s kolesi po Toskani Helia
maajhna cerkev v Toskani
Cena:
Od 460 €
Odhodi
Sobote, od 30.3. do 12.10.2021
Trajanje
5 noči / 4 dni
Dolžina
115 km
Država
  • Italija
Začetna točka
Siena
Težavnost
  • 3

Razlaga težavnosti

Toskana je najbrž najbolj znana italijanska pokrajina. Tu sta Michelangelo in Leonardo da Vinci ustvarila svoja najboljša dela. Neštete palače in drugi spomeniki preteklosti vam bodo za kažipote med kolesarjenjem po južni Toskani. V zgodnji pomladi ali jeseni boste lahko v najboljši meri uživali v prijetni klimi, prav posebni svetlobi, okusnih jedeh in odličnih vinih italijanskega paradiža. Chianti predstavlja osrednji del Toskane. To je kmečko okolje, znano pretežno po vinu, čeprav boste uživali tudi v drugih gastronomskih posebnostih podeželja.

Narava poti: gričevnata pokrajina, nekaj ležernih dolinskih etap. Za kolesarje s kondicijo. Stranske, tudi netlakovane poti (95 % asfaltiranih in 5 % netlakovanih poti). Okrog mest več avtomobilskega prometa. Toskana je čudovita, vendar gričevnata pokrajina. Kolesarske etape potovanja se prilegajo pokrajinskim značilnostim, zato potovanje priporočamo kondicijsko bolje pripravljenim kolesarjem.

Presežki ture:
- tipično toskansko podeželje
- Firence; zibelka Renesanse, veličastnih umetniških del in izjemne arhitekture
- ostala znana mesta kot so Siena, Rada in Greve in Chianti

Program

1. dan: Individualni prihod v Sieno. (N)

2. dan: Siena - Radda in Chianti (45 km). Cilj prvega dne kolesarjenja je Radda v pokrajini Chianti. Mestece tipično stoji na griču, obdanem z gozdovi in vinogradi, med dolinama Pesa in Arbia. V preteklosti je bilo zelo pomembno, nekaj časa je bilo celo na čelu upora proti Florentincem - na tiste čase danes spominja le še mogočno obzidje. Predlagamo, da zvečer posedite na mestni piazzi, trikotnem trgu, pred palačo župana, slikovito okrašeno s številnimi grbi in zastavami. (Z, N)

3. dan: Radda in Chianti - Greve in Chianti (40 km). Kolesarska tura tega dne vodi čez griče, po idiličnem podeželju v Greve in Chianti. Mestece si je pred 40 leti podaljšalo ime, da bi poudarilo svojo lepoto v središču slovite vinorodne regije Chianti. Znamenito domače rdeče vino je posodilo ime tudi tipični steklenici. V mestu lahko obiščite hišo, ki naj bi pripadala Amerigu Vespucciju, iz mesta pa je še nekaj drugih znamenitih svetovnih pomorščakov. Blizu mesta stoji še mogočni grad Verrazzano. Drugi teden septembra je tu sloviti vinski sejem. (Z, N)

4. dan: Greve in Chianti - Firence (40 km). Firence so slovita prestolnica Toskane. Po krajši dnevni etapi boste imeli dovolj časa, da si ogledate številne znamenitosti in umetnine, ki so jih v renesansi ustvarili svetovno znani umetniki. Pogosto je omenjeno kot rojstno mesto Italijanske Renesanse in je bilo dolgo pod vladavino družine Medici. Najlepše je zvečer, ko se iz njega umaknejo množice dnevnih obiskovalcev. Privoščite si torej sončni zahod ob Arnu … (Z, N)

5. dan: Firence. Po zajtrku zaključek potovanja. (Z)

Cena

Cena na osebo: 460 €

Sezonska doplačila:
Sezona 2: 13.04 - 17.05 in 8.09 - 27.09.2021: 60 €
Sezona 3: 18.05 - 7.09.2021: 90 €

Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah TWC v hotelih ***, prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo - obsežno knjižico (ena na sobo) z zemljevidi in opisom poti v tujem jeziku, pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 60 €, najem električnega kolesa 125 €, čelada 15 € (na vprašaj, plačilo na licu mesta), enoposteljna soba 140 €, dodatne noči v Sieni ali v Firencah (na vprašanje).

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Popust: 70 € tretja oseba v triposteljni sobi. 

Cena ne vključuje:
- lokalne turistične takse (okvirno 10 € - 15 € na osebo na teden, plačilo na licu mesta)
- osebni izdatki in vse, kar ni vključeno v ceno programa.

Potovanje organizira naš italijanski partner, velja drugačna lestvica stroškov odpovedi.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 30.8.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Siena)?
Z vlakom: odhod iz Trsta, izbirate lahko med dnevnim odhodom ali nočno vožnjo (www.trenitalia.com). Vožnja traja približno devet ur, cena se giblje med 45 €- 104 €.
Z avtobusom: odhod iz Ljubljane, izbirate lahko med dnevnim odhodom ali nočno vožnjo. Vožnja traja od deset do dvanajst ur, cena od 31 € - 93 €. 
Z avtom: okoli 550 km v eno smer (Ljubljana-Benetke-Padova-Bologna-Firence-Siena), približni strošek goriva in cestnin iz Ljubljane v eno smer 100 €.