Individualna kolesarska potovanja

Udeleženci kolesarite samostojno, brez vodnika. Že pred odhodom na potovanje dobite popolno potovalno dokumentacijo z opisi krajev in poti, natančnimi navodili o dnevnih etapah in smeri kolesarjenja ter zemljevidi. Prenočišča na poti so vnaprej rezervirana, poskrbljeno je za prevoz prtljage med hoteli. Vašo veliko prtljago zjutraj pustite pred vrati sobe v kateri ste prespali zvečer vas čaka v naslednjem hotelu. Če potujete do izhodišča s svojim avtom je povsod urejeno parkiranje in tudi, če je potrebno, povratek s cilja do vašega avtomobila. Tako vam osten več časa za raziskovanje izbrane dežele s sedla kolesa in v svojem ritmu!

panorama mesta Hvar kolesarska tura Južna Dalmacija

Kolo in ladja južna Dalmacija

kolesa na ladijski palubi kolo in ladja po južni Dalmaciji
kolesarjenje po promenadi med dalmatinskimi otoki
Cena:
Od 425 €
Dodatni termin
ob sobotah od 1.5.2021
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
194 km
Država
 • Hrvaška
Začetna točka
Split
Težavnost
 • 3

Razlaga težavnosti

Med otoki sončne Dalmacije z ladjo in kolesi

Individualna kolesarska potovanja po Dalmaciji so zelo priljubljena v pomladnem in jesenskem času. Idealna kombinacija plovbe od otoka do otoka in kolesarjenja se je izkazala za zelo iskano.

Kopalni odmori: v primeru lepega vremena in odvisno od časa, so na voljo postanki za kopanje med privezom ladje v oddaljenih zalivih, približno 20-30 metrov stran od plaže ali po koncu kolesarjenja pred odhodom ladje na naslednji otok.

Narava poti: asfaltirane ceste, nekaj stranskih in netlakovanih cest, tudi hribovite poti. Dolžina dnevnih etap je približna, odvisna je od različnih dodatnih možnih poti oziroma bližnjic, za katere se sproti odločate z vodnikom. Potek samega programa (križarjenje kot kolesarske poti) se lahko spremeni na licu mesta, glede na vremenske razmere ter fizično sposobnost kolesarjev. Odhod iz ladje / začetek kolesarjenja je v dopoldanskih urah, po zajtrku.

Presežki ture:
- zgodovinsko mesto Split, ki je pod Unescovo zaščito kot del svetovne dediščine
- kolesarjenje po čudoviti morski pokrajini, mimo nasadov fig, oljk in vinogradov
- lep plaže in čisto jadransko morje
- dalmatinski otoki Brač, Hvar, Korčula
- narodni park Mljet
- nepozabni razgledi

Program

1. dan: Prihod v Split – Supetar - Pučišća (25 km, najvišja točka 90 m, spust 380 m). Individualni prihod udeležencev v Split in do 13.00 ure vkrcanje na ladjo v pristanišču. Ob 13. uri odhod s kosilom kot prva storitev na potovanju. Po prihodu v Supetar na otoku Brač se boste zapeljali po obalni cesti do severnega dela otoka, skozi ribiške vasice Splitska in Postira do enega najlepših manjših naselij Evrope – do Pučišća. Prosto popoldne za ogled mesteca, poznanega po kamnoseški tradiciji. Prenočitev v Pučišću. (Ladja, Kosilo)

2. dan: Pučišća – Pokrivenik – Sučuraj - Lovišta (32 km, najvišja točka 350 m, spust 450 m). Po zajtrku plovba proti najdaljšemu hrvaškemu otoku Hvaru s pogledi na pogorje Biokovo. Začetna točka današnje etape je majhen zaliv Pokrivenik. Po krepkem vzponu na najvišjo točko etape se boste spuščali proti vzhodnemu delu otoka, do Sučuraja, kjer bo zasidrana vaša ladja. Po kosilu na ladji odhod proti drugemu največjemu hrvaškemu polotoku Pelješac in očarljivem kraju Lovišta, kjer boste prenočili. Opcijsko kapetanova večerja na ladji (doplačilo 25 €). (L, Zajtrk, K)

3. dan: Lovišta - Trstenik (45 km/31 km, najvišja točka 411 m, vzpon 800 m/580 m). Ta dan bi lahko poimenovali dan vinske panoramske ture. Po zajtrku vas bo pot vodila proti Orebiču, mestu mornarjev in kapitanov. Najprej se bo pričel malo bolj zahteven vzpon s kolesi, a uživali boste v lepih razgledih po pokrajini, ki vam bodo poplačali trud. Ko enkrat dosežete razgledno točko, se odpre čudovit razgled čez Korčulo. Iz Orebiča etapa vodi na območje slavnih nasadov vinogradov. Skozi tunel Dingač prispete na južni del polotoka in se skozi vinograde usmerite do Trstenika. (L, Z, V)

4. dan: Trstenik – Narodni park Mljet - Korčula (18 km, najvišja točka 45 m, vzpon 120 m). Po zajtrku odhod proti Mljetu, otoku medu. Danes je Mljet območje narodnega parka (najstarejši park te vrste na hrvaških otokih) in predstavlja biser vsake kolesarske ture po Dalmaciji. Povezuje dva slana jezera - Veliko jezero, ki pokriva 145 ha, z globino do 46 m in Malo jezero z območjem okoli 24 ha in maksimalno globino vode 29 m. Vožnja s kolesi okoli slanega Velikega jezera, v katerem je še manjši otok Svete Marije, je pravo doživetje. Sledi vožnja s čolnom do samostana. Možno kopanje v Malem jezeru in raziskovanje okolice, sledi kosilo na ladji. Plovba do Korčule, mesta, ki ga štejejo za rojstni kraj Marca Pola. Srednjeveško mesto Korčula je zgrajeno v obliki ribje kosti, glavna "kost" (ulica) gre iz glavnih vrat do vrha mesta. (L, Z, K)

5. dan: Korčula - Vela Luka (55 km, najvišja točka 340 m, vzpon 750 m). Po zajtrku začetek najdaljše kolesarske etape na potovanju, prekolesarili boste otok Korčulo. Korčula je otok z najbolj bogato vegetacijo na Jadranu. Njeno staro grško ime je Korkyra Melaina, prav zaradi številnih borovih dreves. Mirni in odročni vrtovi cipres delajo Korčulo za morda najlepši jadranski otok. O njem krožijo številne legende in pravljice, ponaša pa se z več spomeniki kot katerikoli drug hrvaški otok. Po najvišjem vzponu do Pupnata se prične spust do južnega dela otoka, na pol poti se ustavite v prelepi vasici Smokvica in nadalje ob morju kasneje uživate na eni od številnih skritih peščenih plaž. Današnji cilj je Vela Luka. (L, Z, V)

6. dan: Vela Luka – Hvar – Stari Grad (2 varianti: 1. 23 km, najvišja točka 410 m, vzpon 450 m, Hvar-Stari Grad ali 2. 22 km, najvišja točka 85 m, vzpon 110 m, Stari Grad-Jelsa-Vrboska-Stari Grad). Zgodaj zjutraj plovba iz Vele Luke do mesta Hvar, po zajtrku kratek voden ogled Hvara, pravljičnega mesta, nad katerim se pne trdnjava Španjola, zgrajena na strani srednjeveškega gradu, ki jih je branila pred napadi Turkov. Otok Hvar je poznan po barvitih poljih rožmarina in sivke. Kolesarjenje vas vodi iz Hvara proti Staremu Gradu, skozi majhna naselja, polja in vinograde. Po kosilu na ladji v Starem Gradu se vozite vzdolž obalnih netlakovanih poti od Jelse proti Vrboski in Starigradski ravnini, katere parcelna razdelitev se je tu ohranila še iz časa starih Grkov. Stari Grad je eno izmed hrvaških najstarejših mest (385 pr.n.št.), ko je bil še grška kolonija, imenovana Faros. (L, Z, K)

7. dan: Stari Grad – Stomorska – Split (36 km, najvišja točka 135 m, vzpon 450 m). Zadnji dan se prične s plovbo do otoka Šolta. Po zajtrku se dogodivščina začne z dolgim toda enakomernim vzponom do najvišje točke otoka, Gornjega sela, mimo borovcev, oljk in opojnih dišav mediteranskih zelišč. Po kratkem postanku v Maslinici na zahodnem delu otoka povratek v Stomorsko, kosilo na ladji in plovba do Splita. Prosto popoldne za ogled znamenitosti Splita, zgodovinskega mesta, ki je pod UNESCO zaščito in del svetovne dediščine. Split je bogat s kulturo, arhitekturo in prav posebno znamenitostjo - Dioklecijanovo palačo. (L, Z, K)

8. dan: Split. Zajtrk ob 9.00 uri zjutraj in zaključek potovanja. (Z)

Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe programa v primeru slabega vremena. Pri odločitvah o plovbi ima zadnjo besedo kapitan.

kolesarji med počitkom v dalmatinski vasi

Cena

Cena na osebo:

Cene na osebo
v dvoposteljni kabini

A B C D

2. in 9.10.2021

1.5., 8.5., 15.5., 22.5., 25.9.2021

29.5., 5.6.
18.9.2021
4.9.,
11.9.2021
Tradicionalna ladja, kategorija B, pod palubo  425 € 480 € 510 € 615 €
Tradicionalna ladja, kategorija B, na palubi 455 € 510 € 580 € 670 €
Premium ladja, kategorija A, pod palubo 620 675 € 710 € 805 €
Premium ladja kategorija A, na palubi  650  715 €  775 €  865 €

Cena vključuje: tujegovoreči vodnik, namestitev v dvoposteljni kabini TWC na izbrani palubi, polpenzion, en liter vode na dan, organizacijo potovanja in DDV.
Skupina se drži navodil in odločitev vodnika ter morebitnih sprememb programa glede na vremenske razmere.

Dodatno na Premium ladji kategorije A: samopostrežni zajtrk, kapitanovo večerjo, popoldansko kavo ali čaj na krovu. Enkrat tedensko menjavo posteljnine in dnevno čiščenje kabine. Pokušino vina in olivnega olja. 

Cena ne vključuje: vstopnine v nacionalne parke, vse ostale osebne izdatke, pijačo, hrano; izdatke, ki niso omenjeni v ceni programa.

Doplačila po želji: solo uporaba kabine (ena oseba v dvoposteljni kabini) +50% na navedeno ceno, razen v sezoni A. Najem kolesa 100 €, najem električnega kolesa 150 € (omejeno število), kolesarska torba 14 €, pijača na ladji (1 kozarec vina ali 1 pivo ali 1 kozarec soka pri kosilu) 25 € (na teden). Polni penzion 115 € (na teden, min. število naročenih je 10 oseb). Kapitanova večerja 25 € (možno plačilo vnaprej ali na licu mesta; ta večerja je vključena na Premium ladji). Doplačilo za angleški zajtrk 40 € na teden (vključuje 2 jajca, slanino, paradižnik in gobe, ali sadje in jogurt oz. podobno; ta zajtrk je vključen na Premium ladji)). Zajtrk vključen v ceno programa je navadni kontinentalni zajtrk (kava, čaj, mleko, kozarec soka, kosmiči, kruh in dodatki kot maslo, med, marmelada, sir za mazanje, dnevni dodatki kot so sir, šunka, kuhana jajca, salame...). Paket ob "obnovitvi" poroke 150 € na par (vključuje poročno ceremonijo, ki jo izvede kapitan, certifikat, šampanjec, darilo). Dodatna brisača se lahko najame za 3 € na teden, kopalna brisača za 5 € na teden. Kopalne brisače se lahko tudi kupi na barki (10 €). Drugače so v kabinah za goste na razpolago 2 brisači na osebo za osebno uporabo. Dnevno čiščenje kabine 15 € na teden (sredi tedna menjava posteljnine in brisač; ta storitev je vključena na Premium ladji). Parkirno mesto od 10 € do 15 € na dan. Namestitev pred / po križarjenju v privatnih vilah, hotelih..., odvisno od sezone, cene variirajo od 20 € navzgor, na osebo na noč.

Obvezna doplačila: pristaniške pristojbine 40 € (plačilo na licu mesta), vstopnina za Narodni park Mljet (cena od 17 € dalje, plačilo na licu mesta). Strošek prijave 12 € (na prijavo).

Popust: otroci do 9 let imajo 50 % popusta na osnovnem ali tretjem ležišču, otroci nad 10 let in odrasle osebe 30 % na tretjem ležišču v troposteljni kabini (na vprašanje). Otroci nad 10 let na osnovnem ležišču plačajo polno ceno križarjenja. Uporaba solo dvoposteljne kabine (ena oseba v kabini) 50 % doplačilo na ceno križarjenja.

Potovanje organizira naš hrvaški partner.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 24.10.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Vaša ladja

Premium MV LEONARDO (ali podobna)
Ladje Premium tipa A so modernega in obenem tradicionalnega izgleda, v celoti klimatizirane in opremljene s prostornimi kabinami, stranišči/tuši, sušilcem za lase in sefom, z dvema ločenima posteljema ali z zakonskimi posteljami (tretja postelja je možna na vprašanje).
 • vapor_jedilnica
 • vapor_kabina
 • vapor_ladja

Tradicionalna MV NIKOLA (ali podobna)
Ladje Tradicionalnega tipa B so v celoti lesene, s klimatiziranim salonom, opremljene s kabinami, ki imajo stranišča/tuše in v glavnem pograd ležišča.
 • viktorija_1
 • viktorija_2

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Split)?
Z vlakom: nočna vožnja iz Ljubljane do Splita (planer potovanja).
Z avtobusom: dnevni odhodi iz Ljubljane, vožnja traja okoli osem ur, cena potovanja je od 20 € - 50 €. Ponudnik prevozov FlixBus.
Z avtom: okoli 450 km v eno smer (Ljubljana-Vinica-Gospič-Zadar-Split), vožnja traja približno do šest ur, približni strošek goriva in cestnin v eno smer 78 €.

Galerija

 • dalmacija-coln
 • dalmacija-hvar
 • dalmacija-kastela
 • orion-kabina
 • orion-kolesa
 • orion-plovba
 • orion-sport
 • orion-vkrcavanje
 • otac-nikola
[/yjsgstabsgroup]

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.