vhod v grad Soteska Helia kolesarski izlet

Med potjo boste izvedeli:

  • kje zares izvira Krka
  • od kod Žužemberku nenavadno ime
  • kako so device prislužile ime strašnemu stolpu
  • kje so se ročnih obrti učili turjaški otroci
  • kako so Dvorjani pomagali zmagati v prvi srbski vstaji
  • kdo je skoval ljubljanski Čevljarski most

Izkoristite lahko tudi turistični BON21!

S kolesi ob dolenjski kraljici

Helia potovanja
od 65 €
Odhod
15.5.2022
Dodatni termin
8.10.2022
Začetna točka
vas Krka
Dolžina
↔ 50 km, ↑ 490 m, ↓ 650 m
Težavnost
3

S kolesi ob dolenjski rečni kraljici!

Program

Z dolino gradov se ne pohvalijo lahko samo Francozi, tudi naša ni od muh. Od izvira dolenjske lepotice Krke do Dolenjskih Toplic se gradov naniza kar nekaj. Nekaj mogočno vidnih, nekaj skritih in dosti pozabljenih. Vsak ima svojo zgodbo. Mimo vseh lenobno teče Krka, v poletnih dneh njeni tolmuni in brzice pragov vabijo, da sestopite s kolesa in uživate v čisti kraški vodi.
Dobimo se na železniški postaji v Grosupljem in se po stranski, do nedavnega gozdni, zdaj pa lepo asfaltirani in urejeni cesti peljemo do izvira Krke. Naprej je pot speljana po stranski vaških in poljski stezah na katerih boste stran od prometa uživali v dolenjski krajini vasic, "kazucev" in včasih lene, včasih hitro čez pragove žuboreče Krke. Spremlja vas lokalni vodnik, ki kraje pozna od zunaj in znotraj, tudi tiste najbolj skrite kotičke.

Narava poti: 80% stranske, neprometne lokalne poti. Trasa je delno netlakovana, zato izlet ni primeren za cestne specialke ali fitness kolesa z ožjimi gumami. Izlet je primeren tudi za otroke.

Srečanje udeležencev na železniški postaji Grosuplje. Od tu se odpeljemo po novo urejeni, do pred kratkim gozdni cesti proti jugu in pri vasi Krka vstopimo na Dolenjsko. Ogledamo si izvir Reke Ljubezni, nato po ob njej lagodno kolesarimo po stranskih poljskih in vaških stezah in cestah, stran od glavne transverzale. Zanimivosti, romantičnih pogledov na reko in navdušujočih zgodb ne zmanjka vso pot, v spremstvu lokalnega vodnika, ki kolesari z vami boste zvedeli tudi zadnje dolenjske "novice". Osrednji postanek naredimo v Žužemberku, nato pa vse naprej vozimo ob Krki do Dolenjskih toplic. Če bodo razmere dopuščale, dan zaključimo s kopanjem v toplicah. Pozno popoldne se vrnemo v izhodiščno Grosuplje.

Cena

Cena izleta na osebo: 65 €

Cena vključuje: prijeten kolesarski izlet. Piknik malico. Turistično vodenje vodnika z licenco GZS. Prevoz oseb in koles nazaj iz Dolenjskih toplic do Grosuplja. Organizacija izleta in DDV.

Najem kolesa: standardno touring kolo Helia 15 €, električno kolo Scott Active sub 35 €.

Doplačilo po želji: prevoz Ljubljana - Grosuplje in Grosuplje - Ljubljana 15 €.

Minimalno število prijavljenih: 6 oseb.

Roki plačil:
- ob prijavi 100% skupne cene.

Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa. Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne/naravne/politične razmere...).

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.