Samo 8

Polvodena potovanja za vse, ki radi potujete v manjši skupini a želite možnost samostojnega raziskovanja. Super za zaključene skupine - gremo po vaši želji.

Čez Dolomite s kolesom Helia

Izzi Dolomiti

Dolomiti s kolesi
Dolomiti - agencija Helia
Cena:
Od 390 €
Odhod
18 September 2020
Trajanje
3 dni
Dolžina
145 km
Država
  • Italija
Začetna točka
Ljubljana, Kranj, Radovljica, Jesenice
Težavnost
  • 2

Iz Dobbiaca / Toblacha čez prelaz Cimabanche po trasi nekdanje gorske železnice v dolino Piave in Brente. Imenitni pogledi na Dolomite!

Presežniki potovanja:
- nastanitev v osrčju Dolomitov
- kolesarska steza po trasi železnice se vije skozi tunelčke in pne čez mostove nad gorskimi rekami
- kolesarska steza na visečih mostovih nad Brento
- mondena Cortina in Bassano del Grappa

Narava poti: nezahtevna tura, pretežno kolesarska steza. Primerna prav za vsakogar. Četrtina poti je neutrjena makadamska trasa, neprimerna za cestna kolesa.

Program

1. dan: Toblaško polje - Cortina (35 km). Dopoldne srečanje udeležencev potovanja v Ljubljani. Zanimivo potovanje s kombijem prek Jesenic, Lienza skozi Dolomite do Toblaškega polja, najbolj zahodne točke, ki smo jo naselili Slovenci. Pri biatlonskem centru v Toblachu začetek vožnje s kolesi. Kolesarjenje poteka po urejeni stezi skozi dolino Höhlensteintal, mimo Toblaškega jezera in številnih ganljivih spomenikov iz prve svetovne vojne. Uživali boste v pogledih na srce Dolomitov, tudi na Tre Cimme. Nočitev v olimpijski Cortini, priljubljenem letovišču Itallijanov, ki dajo kaj nase.. (N)

2. dan: Cortina - Belluno (45 km). Po trasi nekdanje dolomitske železnice proti jugu. Pot vodi mimo nekdanje olimpijske skakalnice, mogočnih gorskih podorov ter čez mostičke in viadukte gorske želenice. Za dopoldanski kapučino se ustavimo v Pieve di Cadore - rojstnem kraju Tiziana. Skozi San Vito in dolino Boite pridemo do kraja Longarone, ki ga je leta 1963 uničila katastrofalna poplava počenega jezu. Belluno je glavno mesto pokrajine Cadore. Mesto ima svojevrsten šarm alpskega kraja in italijanske kulture. Okrog glavnega trga je nekaj monumentalnih palač, zvečer pa si na korzu ogledamo mestno "parado". (Z, N)

3. dan: Belluno - Bassano del Grappa (65 km). Po kratkem transferju vozimo nekaj kilometrov ob jezeru Corlo. Po dolgem spustu skozi mogočne italijanske obmejne trdnjave Scale di Primolano pridemo v dolino Brente. Kolesarska steza je vpeta nad reko in pod mogočne stene planote Asiago. Na začetku je še alpska, v južnem delu doline pa že dobi mediteranski videz. Sledimo ji do Bassana del Grappa. Mestece je dobilo ime po bližnjem hribu, posodilo ga je tudi žganju, ki ga lahko poskusite. Čas bo za odličen sladoled in ogled mestnih znamenitosti, trga Liberta in cerkve sv.Frančiška. Domov se vrnemo pozno zvečer preko Nove Gorice. (Z)

Cena

Cena na osebo: 390 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z udobnim turističnim kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah. Dve nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih / penzionih, TWC, prevoz prtljage med hoteli. Spremljevalno vozilo, turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 45 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 95 €. Enoposteljna soba 90 €.

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše in hkrati največje število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.11.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.