jesenski panoramski pogled na Dolomite

Izzi Dolomiti

Natisni
skupina kolesarjev pri jezeru Missurina v Dolomitih Helia
odhod 3.9. razprodan
kolesarjenje dolomiti Helia zemljevid
Cena:
Od 390 €
Odhod
03 September 2021
Trajanje
3 dni
Dolžina
145 km
Vodnik
Sašo
Država
  • Italija
Začetna točka
Ljubljana, Kranj, Radovljica, Jesenice
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

Iz Dobbiaca / Toblacha čez prelaz Cimabanche po trasi nekdanje gorske železnice

Presežniki potovanja:
- nočitve v osrčju Dolomitov
- kolesarska steza po trasi železnice se vije skozi tunelčke in pne čez mostove nad gorskimi rekami
- pogled na gore, ki obkrožajo Cortino
- kolesarska steza na visečih mostovih nad Brento
- mondena Cortina in Bassano del Grappa

Narava poti: nezahtevna tura, pretežno kolesarska steza. Primerna prav za vsakogar. Četrtina poti je neutrjena makadamska trasa, tura je neprimerna za cestna kolesa.

Program

1. dan: Toblaško polje - Cortina (35 km). Zjutraj srečanje udeležencev potovanja v Ljubljani. Zanimivo potovanje s kombijem prek Jesenic, Lienza skozi Dolomite do Toblaškega polja, najbolj zahodne točke, ki smo jo naselili Slovenci. V San Candidu / Innechenu začetek vožnje s kolesi. Kolesarjenje teče po urejeni stezi skozi dolino Höhlensteintal, mimo Toblaškega jezera in številnih ganljivih spomenikov iz prve svetovne vojne. Uživali boste v pogledih na srce Dolomitov, tudi na Tre Cimme. Nočitev v olimpijski Cortini, priljubljenem letovišču Italijanov, ki dajo kaj nase.. (Hotel ***, nočitev)

2. dan: Cortina - Belluno (45 km). Po trasi nekdanje dolomitske železnice proti jugu. Pot vodi mimo nekdanje olimpijske skakalnice, mogočnih gorskih podorov ter čez mostičke in viadukte gorske želenice. Za dopoldanski kapučino se ustavimo v Pieve di Cadore - rojstnem kraju Tiziana. Skozi San Vito in dolino Boite pridemo do kraja Longarone, ki ga je leta 1963 uničila katastrofalna poplava počenega jezu. Belluno je glavno mesto pokrajine Cadore. Mesto ima svojevrsten šarm alpskega kraja in italijanske kulture. Okrog glavnega trga je nekaj monumentalnih palač, zvečer pa si na korzu ogledamo mestno "parado" in si privoščimo pravo italijansko pico. (Hotel ***, zajtrk, nočitev)

3. dan: Belluno - Bassano del Grappa (65 km). Po kratkem transferju vozimo nekaj kilometrov ob jezeru Corlo. Po dolgem spustu skozi mogočne italijanske obmejne trdnjave Scale di Primolano pridemo v dolino Brente. Kolesarska steza je vpeta nad reko in pod mogočne stene planote Asiago. Na začetku je še alpska, v južnem delu doline pa že dobi mediteranski videz. Sledimo ji do Bassana del Grappa, kje zaključimo kolesarsko potovanje. Mestece je dobilo ime po bližnjem hribu, posodilo ga je tudi žganju, ki ga lahko poskusite. Čas bo za odličen sladoled in ogled mestnih znamenitosti, trga Liberta in cerkve sv.Frančiška. Domov se vrnemo pozno zvečer preko Nove Gorice. (zajtrk)

kolesarji peljejo čez most v Dolomitih

Cena

Cena na osebo: 390 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z udobnim turističnim kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah. Dve nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih / penzionih, TWC, prevoz prtljage med hoteli. Spremljevalno vozilo, turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 45 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 95 €. Enoposteljna soba 90 €.

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše in hkrati največje število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 20.12.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.