Samo 8

Polvodena potovanja za vse, ki radi potujete v manjši skupini a želite možnost samostojnega raziskovanja. Super za zaključene skupine - gremo po vaši želji.

Kolesarska tura Lanzarote

Lanzarote - otok vulkanov

Helia s kolesom po kanarskem Lanzarotu
razprodano
kolesarjenje po Lanzarotu s Helio
Cena:
Od 1.650 €
Odhod
07 Marec 2020
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
204 - 266 km
Država
  • Španija
Začetna točka
Costa Teguise - Lanzarote
Težavnost
  • 2

Otok Lanzarote je eden sedmih Kanarskih otokov. Majhen otok v velikosti 600 km2 je dobil ime po pomorščaku Malloccellu Lancerottiju, ki ga je odkril v štirinajstem stoletju. Do osemnajstega stoletja je doživel nekaj vulkanskih izbruhov, rezultat je fascinantna vulkanska pokrajina z nekaj sto kraterji. Otok kar kipi od vplivov vizionarskega umetnika, arhitekta in okoljevarstvenika Cesarja Manriqueja, ki je otok rešil pred naglim vdorom množičnega turizma. Njegove nenavadne umetniške stvaritve poudarjajo edinstveno geološko podobo otoka in so glavne turistične atrakcije za vse obiskovalce.

Narava poti: delno razgibano območje, občasno ravninski predeli. Sedmi dan en strm, a kratek vzpon. Razdalje niso pretirane, na oba prosta dneva se lahko odločite, kako bi preživeli dan (na kolesu ali drugače).

Presežki ture:
- edinstvena vulkanska pokrajina
- nenavadna umetniška dela arhitekta Cesarja Manriqueja
- podnebje omogoča kopanje in sončanje vse dni v letu

Program

1. dan: Srečanje udeležencev na letališču Marco Polo v Benetkah (na voljo je organiziran prevoz iz Ljubljane) in polet na Arrecife na otoku Lanzarote. Po kratkem prevozu pridemo v obmorsko letovišče s plažami Costa Teguise, začetno točko našega potovanja. (V, N)

2. dan: Haria - Costa Teguise (52 km). Po prevozu proti notranjosti otoka, proti mestu Haria začnemo s prvim dnem kolesarjenja. Izbirate med različno dolgimi trasami, od 25 km, 33 km, 46 km do 51 km. Haria je oaza v severnoafriškem slogu, polna palm, ki je postala zatočišče za premožnejše prebivalce in obiskovalce Kanarskih otokov. Možno je obiskati slavne umetniške stvaritve arhitekta Cesarja Manrique (doplačilo), kot so La Cueva de Los Verdes, Los Jameos del Agua, El Mirador del Río, ki se odlično stapljajo z vulkansko pokrajino. Vožnja skozi ribiške vasi, v ozadju se dviguje veličastni Monte Corona. Prenočimo v obmorskem letovišču Costa Teguise. (Z, V, N)

3. dan: Haria – Nazaret (54 km). Po zajtrku prevoz do Harie in od tam s kolesi nadaljujemo proti nekdanjem glavnem mestu otoka - Teguise. Med potjo se pred nami odpirajo širni razgledi proti obali. Teguise je čudovito mestece s tipično lokalno arhitekturo in številnimi bari, kjer se lahko osvežimo. Od tu nadaljujemo proti Nazaretu in vinorodnem območju La Geria, kjer bo treba poskusiti lokalno malvazijo. V Nazaretu ostanemo dve noči. (Z, V, N)

4. dan: Nazaret (krožna vožnja 50 km ali prosti dan). Prosti dan, ki ga lahko preživimo na sproščujoč način ali pa se podamo na krožno vožnjo proti lepi plaži Famara, z izjemnim ozadjem vulkanskih čeri. Pot nas vzdolž obale nadalje vodi čez obsežna polja lave in lunarno pokrajino nazaj do Nazareta. (Z, V, N)

5. dan: Nazaret – Playa Blanca (57 km). Spoznali bomo glavno zanimivost otoka, narodni park Timanfaya (doplačilo). Vulkanski izbruhi med leti 1730 - 1736 so pokopali četrtino otoka in nastala je impresivna vulkanska pokrajina, kot jo vidimo danes. Še danes na območju parka le deset metrov pod zemljo temperatura dosega do 600 stopinj. Pokrajina s kraterji ter črno rdečim skalovjem z zelo malo rastlin spoimnja na lunarno pokrajino (... tu so snemali Vojno zvezd). Od tam se peljemo navzdol proti južnemu delu otoka, se ustavimo za ogled ob morju ležečega vulkanskega kraterja El Golfo in nadaljujemo proti obalnem naselju Playa Blanca s peščeno plažo, kjer ostanemo dve noči. (Z, V, N)

6. dan: Playa Blanca (krožna vožnja 42 km ali prosti dan). Playa Blanca se nahaja na jugu otoka in od tam se odpirajo pogledi do bližnjega Kanarskega otoka Fuerteventura. Danes imamo na izbiro obiskati bližnje zalive in plaže Papagayo, najboljše na otoku in še edine nedotaknjene s strani turistov ali pa ostanemo v Playa Blanci in se prepustimo toplim sončnim žarkom. (Z, V, N)

7. dan: Playa Blanca - Arrecife (49 km). Iz Playe Blance se preko gričevnate pokrajine Femes pripeljemo v vinorodno La Gerio. Tukaj so domačini s posebnim načinom suhega poljedelstva uspeli razviti uspešno pridelavo zelenjave in vina. Najbolj znana vrsta je malvazija. Vinogradi so zaradi svoje nenavadnosti prava atrakcija. Izgledajo kot nekakšen lijak v zemlji, katerega namen je črpanje vlage okoli pa so naloženi kamni, ki ščitijo rastlino pred močnim vetrom. Od tu se spustimo do morja in sledimo obalni promenadi od Puerto del Carmen do Arrecifa. (Z, V, N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja. Vrnemo se na letališče Arrecife in poletimo nazaj v izhodiščne Benetke.. (Z)

Cena

Cena potovanja na osebo: 1.650 €

Cena vključuje: letalski prevoz v drugem razredu na relaciji Benetke - Arrecife in nazaj, vključno z letališkimi taksami in 15 kg prtljage na osebo. Sedem zajtrkov in večerij v dvoposteljni sobi TWC v podeželskih gostiščih in hotelih 4*/5*. Najem hibridnega kolesa s čelado. Prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo, knjižico z opisom poti. Turistično vodenje - slovenski vodnik z licenco GZS, ki spremlja skupino iz Benetk. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: za enoposteljno sobo 290 €, najem električnega kolesa 50 €, povratni transfer Ljubljana - letališče Marco Polo Benetke 65 €.

Cena ne vključuje: pijače, vstopnine (v park Timanfaya, umetniške stvaritve arhitekta Cesarja Manrique) in ostali izdatki, ki niso vključeni v ceno aranžmaja.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 8.11.2019. Pridržujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin, kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.