Samo 8

Polvodena potovanja za vse, ki radi potujete v manjši skupini a želite možnost samostojnega raziskovanja. Super za zaključene skupine - gremo po vaši želji.

Le Loir kolesarjenje Helia

Loir - Bon Appétit tura

kolesarjenje ob francoski reki Loir
razprodano
Samo 8
Cena:
Od 1.690 €
Odhod
03 Julij 2020
Trajanje
8 dni / 7 noči
Dolžina
250 km
Vodnik
Sašo Skalič
Država
  • Francija
Začetna točka
letališče Benetke
Težavnost
  • 1

Dolino reke Le Loir najlažje opišemo kot ne-Loaro. Od razvpite sosede se razlikuje predvsem po tem, da je mirna, brez prometa in da tu ni nobenega množičnega turizma. Kljub temu ne manjka vsega francoskega - mogočnih zgodovinskih spomenikov, naravnih znamenitosti in pikantnih francoskih posebnosti. Posebno noto dajemo gastronomiji - okoliškim jedem in domačim belim vinom. V obeh hotelih, kjer bivamo, so samo za nas pripravili posebne večerne gastronomske menije, ki bodo paša za oči in blagor za želodčke ter brbončice. Dobrim prigrizkom pa se ne bomo izogibali niti čez dan ;)

Narava poti: trasa je popolnoma nezahtevna in povprečna telesna pripravljenost zadostuje. Na celotni trasi sta dva vzpona po 40 metrov.

Presežki ture:
- staro mesto Vendome
- najlepša francoska vas Lavardin
- grad ugank
- Ronsardova rojstna hiša
- trogloditska vas v skali
- gozd osemstoletnih hrastov

Program

1. dan: Srečanje udeležencev na letališču Marco Polo v Benetkah (na voljo je organiziran prevoz iz Ljubljane) in polet v Pariz. Po enournem prevozu pridemo v Vendome, prvo izhodišče našega potovanja. Zvečer se srečamo z gostitelji in prevzamemo naša kolesa. (N, V)

2. dan: Vendome - Freteval - Vendome (35 km). Prvi kolesarski dan se za preizkus nas in koles odpravimo na vzhod, po široki dolini proti toku reke. Krožna pot vodi ob rečnih mokriščih, tipičnih francoskih vasicah, ruševin trdnjav in še obljudenih dvorcev. Pred večerjo se odpravimo še na voden ogled očarljivega Vendoma, kak meter tudi preplujemo s posebnimi čolni. (Z, V, N) 

3. dan: Vendome - Lavardin - Vendome (40 km). Danes obiščemo Lavardin, vas, ki slovi kot ena najlepših v Franciji. Stoji pod ruševinami mogočnega gradu. Nekoč je služil viteškim redovom, ki so skrbeli za red in pomoč na romarskih poteh. Kolesarski dan zaključimo z vinsko pokušino odličnih belih vin, seveda nedaleč od našega hotela. (Z, V, N) 

4. dan: Vendome Lunay - Aze - Vendome (45 km). Dan za gradove. Najprej obiščemo dvorec Rochambeau, ki se sicer še uporablja - malce poškilimo v moderno življenje stare francoske rodbine, ki je sodelovala tudi v ameriški vojni za neodvisnost. Sledi malo bolj razgibano popoldne in vožnja po valoviti gričevnati pokrajini, posejani z gradovi, gradiči, zaraslimi posestvi in veselimi goricami. (Z, V, N) 

5. dan: Vendome - La Chartre sur le Loir (65 km po ravnem). Zamenjamo kraj bivanja in odkolesarimo proti zahodu. V Montoiru se ustavimo na železniški postaji sramote - tu je 1940 maršal Petain Hitlerju obljubil sodelovanje z nacisti. Ustavimo se tudi pri imenitno ohranjenem renesančnem dvorcu pesnika Ronsarda in ob eni najmanjših francoskih mestnih hiš. Med porokami matičar stoji na prometni cesti, saj je v rotovžu prostora le za mladoporočenca in priči... Zvečer prispemo v La Chartre sur le Loir in se nastanimo v hotelčku na mestnem trgu. (Z, V, N)

6. dan: La Chartre sur le Loir krožno (50 km). Tokrat se odpeljemo v gozd Berce - domovanje mogočnih osemstoletnih hrastov. Francozi so nanj tako ponosni, da so po njem vodili angleško kraljico mati (... in jo v petzvezdični restavraciji, skriti globoko v gozdu tudi kronani glavi primerno nahranili in osvežili...). Za kosilo se ustavimo v edinem večjem kraju tu okoli - Chateau du Loir, popoldne pa si privoščimo piknik in sprostitev v jezercu Varennes, ki je v poletnih mesecih prijetno toplo. (Z, V, N)

7. dan: La Chartre sur le Loir - Vaas - La Chartre sur le Loir (37 km). Vrnemo se k reki in jo spremljamo do mesteca Vaas, najbolj zahodne točke našega potovanja. Obiščemo petstoletni mlin, spremenjen v v zanimiv tehnični muzej. Ker bo treba pred povratkom nakupiti še kaj za domače, kolege in sosede, postanemo še pri sirarju in mestnem vinarju. Zvečer nas čaka posebna poslovilna večerja. (Z, V, N)

8. dan: Slovo od doline Loir, vrnemo se na letališče v Parizu in poletimo nazaj v izhodiščne Benetke. (Z)

Cena

Cena aranžmaja na osebo: 1.690 €

Cena vključuje: letalski prevoz v drugem razredu na relaciji Benetke - Pariz Orly in nazaj, vključno z letališkimi taksami in 20 kg prtljage na osebo. Prevoz letališče Orly do Vendoma in iz La Chartre sur le Loir na Orly. Sedem polpenzionov v dvoposteljni sobi TWC v hotelih **/***. Vinsko pokušino treh vin. Voden ogled mesta Vendome. Najem treking kolesa s torbami in čelado. Prevoz prtljage med hoteloma, potovalno dokumentacijo, knjižico z opisom poti. Turistično vodenje - slovenski vodnik z licenco GZS, ki spremlja skupino iz Benetk. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: za enoposteljno sobo 290 €. Doplačilo za električno kolo 80 €, povratni transfer Ljubljana - letališče Marco Polo Benetke 65 €.

Cena ne vključuje: kosil, vstopnin in vožnje s čolnički v Vendome.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo). 

Najmanjše število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 08.01.2020.

Rok za prijave: dva meseca pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne / naravne / politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Vendome in La Chartre sur Loir

Vendome je staro mesto na romarski poti proti Španiji. Loir se pred mestom malo razlije, tako da je v mestu nekaj romantičnih vodnih kanalov, po katerih se je mogoče, kot v Benetkah, peljati s čolnički. Sredi kraja ob opatiji stoji mogočna gotska katedrala. Zvečer boste lahko posedeli na širnem trgu. Naš hotel Capricorne je na robu mesta, ima imeniten vrt, kjer nam strežejo imenitne večerje.
La Chartre sur Loir je majhna vas nekaj stran od Loir, nad njo kraljuje od daleč viden stolp s kipom Device Orleanske. Vas in hotel s kavarnico na trgu močno spominjajo na kultno humoristično serijo Allo Allo. Nameščeni bomo v hotelu De France, ki slovi po dirkaški tradiciji - v njem prenočujejo moštva, ki tekmujejo na sloviti dirki 24 ur Le Mansa.


Galerija

  • France_Loir-et-Cher_Montoire-sur-le-Loir_01
  • bonneval_saint-jacques-a-velo
  • capr_food_1
  • chateau-montigny-le-gannelon
  • loir_grad
  • pont-affluent-loir-vallee-loir-a-velo
  • st-jacques-velo_bords-de-loire
[/yjsgstabsgroup]

Video

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.