Samo 8

Polvodena potovanja za vse, ki radi potujete v manjši skupini a želite možnost samostojnega raziskovanja. Super za zaključene skupine - gremo po vaši želji.

Benečija s kolesom Helia

Dolce Veneto

gurmansko kolesarjenje po Benečiji Helia
novo
Helia s kolesi po Benečiji
Cena:
Od 685 €
Odhod
27 April 2020
Trajanje
4 dni
Dolžina
235 km
Vodnik
Vlasta Kappus
Država
  • Italija
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 2

Bližnji Veneto je srečna dežela. Nekoč srce beneške republike sodi med najbogatejše in turistično najbolj razvite dele Italije. Dičijo ga naravna ter zgodovinska bogastva, velja za kulinarični raj "škornja". Vse to smo zajeli v odličen program za tiste, ki bi med prvomajskimi prazniki počeli kaj aktivnega, pa ne preveč, in se zraven še malo razvajali. Priporočamo!

Presežniki potovanja:
- razvajanje s kulinaričnimi dobrotami
- vodeni ogled antičnega mesta Asolo
- kolesarska steza na visečih mostovih nad Brento

Narava poti: v celoti raven teren, spust, en krajši vzpon (na Asolo 80 m). Stranske poti, večji del asfaltirane ceste z malo prometa in kolesarske steze. Potovanje primerno prav za vsakogar.

Program

1. dan:Ljubljana-Marostica-Longa di Schiavon (55 km, skoraj vse spust). Zgodnje jutranji odhod iz Ljubljane proti Vicenzi, nato se s kombijem povzpnemo do gorske planote Asiago. Privoščimo si kapučino in rogljiček ter zamenjamo prevozno sredstvo. Po dolgem kolesarskem spustu prispemo v srednjeveško Marostico, ki slovi po "živem turnirju šaha". Čas za ogled spodnjega in gornjega gradu, obzidja in mogočnih mestnih vrat, pa tudi za kosilo v številnih "trattorijah". Popoldne se s kombijem odpravimo do našega hotela v vasici Longa. (H, V)

2. dan: Longa-Asolo-Longa (55 km). Udobna, ravninska kolesarska etapa vodi proti antičnemu Asolu, enemu izmed najlepših krajev v regiji. Do vstopa v mesto nas čaka krajši vzpon. Čaka nas ogled mesta za oči in brbončice (doplačilo). Običajno suhoparni kulturni ogled bo tokrat začinjen s postanki pri domačih kulinaričnih umetnikih. Penince, šalami, kancete in domači sladoled - živijo! Če bomo potem še pri moči, pa nadaljujemo po podeželju do mesta Bassano del Grappa. Krasi ga svetovno znan lesen pokriti most (13. stoletje) čez reko Brenta. V hotel se vrnemo skozi drevorede ob Brenti. (H, Z, V)

3. dan: Longa-Valsugana-Longa (60 km). Naš kombi nas zjutraj najprej zapelje do jezera Caldonazzo pri kraju Borgo Valsugana. Pri železniški postaji začnemo s kolesarjenjem. Čaka nas enkratna pot po dolini Brente, kjer je nova kolesarska steza delno vratolomno speljana na ploščah nad deročo reko. Spustili se bomo približno 250 metrov in uživali v čudovitih vertikalnih panoramah in pogledih na mogočne cesarske trdnjave nad ozko dolino. (H, Z, V)

4. dan: Longa-Villa Contarini-Ljubljana (30 km). Poslovimo se od gostiteljev, skočimo na kolo, prtljago pustimo v kombiju, ki po nas pride kasneje. Etapo bi lahko imenovali "skozi naravo do kulture". Kolesarili bomo skozi naravni park Adamello Brenta. Naš cilj in konec kolesarjenja je prvovrstni kulturni spomenik - mojstrovina Villa Contarini, dih jemajoča beneška vila iz 16. stoletja. Po ogledu (doplačilo) in kavi nas tu že čaka avtobus in zaključek programa ter vožnja domov. (H, Z)

Cena

Cena na osebo: 685 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z udobnim turističnim kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah. Tri polpenzioni z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu**** (tri zajtrki in tri gurmanske večerje s štirimi hodi, vinom, kavo), TWC. Prevoz prtljage med hoteli, spremljevalno vozilo. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 60 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 110 €. Enoposteljna soba 95 €. Kulinarični ogled Asola (vodeno, pokušina prosecca, olivnega olja, domačih sirov z narezki, kave in sladice) 35 €.

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: kulinarični ogled Asola (vodeno, pokušina prosecca, olivnega olja, domačih sirov z narezki, kave in sladice) 35 €, Villa Contarini 10 €. Pijače, dodatni obroki in ostali izdatki, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše in hkrati največje število prijavljenih: 7 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 5.2.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naš hotel


4* Sweet Hotel v kraju Longa di Schiavon. Idealno izhodišče za ta kolesarski program! Prostorne in elegantne sobe z lepo kopalnico, balkonom, satelitsko televizijo, mini barom itd. In izvrstno restavracijo, kjer nas bodo razvajali s kulinaričnimi dobrotami (večerja s štirimi hodi: antipasto, predjed, glavna jed in sladica in četrtinka vina, voda in kava so vključeni v ceno). Za sprostitev po kolesarjenju pa je na voljo velik travnati vrt z ležalniki in čudovitim bazenom.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.