Samo 8

Polvodena potovanja za vse, ki radi potujete v manjši skupini a želite možnost samostojnega raziskovanja. Super za zaključene skupine - gremo po vaši želji.

Kolesarska tura iz Dolomitov do koroških jezer

Drava in Zilja XL

Drava in Zilja - s kolesom Helia
s kolesi in Helio ob Dravi do Dolomitov do Dravograda
Cena:
od 345 €
Odhod
09 Oktober 2020
Trajanje
2 noči / 3 dni
Dolžina
340 km
Država
  • Italija
  • Avstrija
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi Kranj, Radovljica, Jesenice
Težavnost
  • 2

S Tirolske na Koroško, ob Dravi in Zilji, vse po urejeni kolesarski stezi. Od izvira Drave do koroških jezer.

Narava poti: skoraj v celoti kolesarska steza R1, nekaj kratkih odsekov po stranskih cestah, asfaltirane ceste in utrjen makadam.

Program

1. dan: Ljubljana – Misurina – Toblach – Innichen – Lienz (65 km). Jutranji odhod iz Ljubljane proti Avstriji, skozi karavanški predor mimo Beljaka v pustriško dolino in do jezera Misurina pod špičkami Treh Cim. Dnevna etapa je en sam blag spust (višinska razlika je 1200 metrov!). Sprva teče po progi stare dolomitske železnice, nato pa po dolini Drave do vse do Lienza, zadnjega tirolskega kraja. (V, N)

2. dan: Lienz – Šmohor (70 km). Pred odhodom iz Lienza postanemo pri nenavadnem spomeniku ruskim kozakom in obiščemo muzej rimskega Aguntuma, predhodnika Lienza. Od Lienza naprej se dolina Drave razširi, kolesarska steza pa pelje po trasi srednjeveških trgovskih poti ob reki. Na koroški strani v Gornjem Dravogradu zamenjamo dolino in se prek prelaza Gailbergsattel (350 metrov vzpona v sedmih kilometrih) spustimo v dolino Zilje. V Kotschach Mauthnu se ustavimo, pojemo kosilo in obiščemo ganljiv muzej prve svetovne vojne. Prenočimo v že malo slovenskem Šmohorju ali bližnji okolici. (Z, V, N)

3. dan: Šmohor – Podklošter – Baško jezero (70 km). Dopoldne kolesarimo pod mogočnim Dobračem skozi Bistrico v Ziljski dolini do Podkloštra. Beljak si ogledamo pobliže in se nato, glede na poletni vozni red, od Beljaka do Baškega jezera lahko del poti peljemo po Dravi tudi z ladjo. V Baškem jezeru si pred odhodom domov še privoščimo kopanje. V Ljububljano se vrnemo skozi Karavanški predor v poznih večernih urah. (Z)

Cena

Cena potovanja na osebo: 345 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles s kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah. Dva polpenziona v dvoposteljni sobi v hotelih ali penzionih ***/****, TWC. Spremljevalno vozilo s prikolico in prevoz prtljage med hoteli. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 40 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), najem električnega kolesa 90 €. Enoposteljna soba 60 €.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, vozovnice za ladjo na Dravi, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Največje in najmanjše število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 18.6.2020.

Rok za prijave: dva meseca pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne / naravne / politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.