pogled na sotesko reke Donave kolesarska tura Donava

Passau - Dunaj

Natisni
srečna kolesarja na kolesarski turi ob Donavi
odhod 16.8. razprodan
s kolesi ob Donavi Helia zemljevid
Cena:
585 €
Odhod
16 Avgust 2021
Trajanje
6 dni / 5 noči
Dolžina
300 km
Vodnik
Sašo Skalič
Država
  • Avstrija
  • Nemčija
Začetna točka
Ljubljana, vstop Kranj, Jesenice
Težavnost
  • 1

Razlaga težavnosti

Iz Passaua do Dunaja ob Modri reki

Pot ob Donavi sodi med najbolj priljubljena evropska skupinska kolesarska potovanja. Omogoča spoznavanje številnih zanimivosti in znamenitosti: od baročnega mesteca Schärding ali Wernsteina, nemškega Passaua (od koder je Donava plovna), glavnega mesta Gornje Avstrije, Linza, do številnih idiličnih vasi vinogradniškega Wachaua. Krems (svetovno znan samostan), Tulln (botanično središče Avstrije) in čudovite palače Klosterneuburga vabijo k postanku in ogledu.

Presežki potovanja:
- Passau - mesto treh rek
- vijugava Donava v soteski Schlögener
- cesarska palača v Greinu
- vinorodni Wachau
- Tulln - cvetlična prestolnica Avstrije

Narava poti: v celoti kolesarska steza, v celoti ravna ali se rahlo spušča. Na dan prekolesarite približno 40 do 65 km. Primerna tudi za družine in začetnike. Zelo lahka kolesarska tura.

Program

1.dan: Schärding - Passau - Gornja dolina Donave (60 km) Zgodaj zjutraj srečanje udeležencev v Ljubljani. Po turski avtocesti se mimo Salzburga odpeljemo v Schärdinga, kjer sedemo na kolo. Iz Schärdinga do Passau-a je čudovita kolesarska pot vzdolž reke Inn (17 km). Passau, mesto treh rek, je znan po številnih znamenitostih kot so Veste Oberhaus, mestna katedrala z največjimi cerkvenimi orglami na svetu. Popoldne se ustavimo še v samostani Engelhartszell, potem pa bo vožnje za prvi dan že dovolj. (N)

2. dan: Gornja dolina Donave - Linz (65 km). V poznem jutru peljemo čez znamenito serpentino Donave pri Schlögenu. Med kolesarjenjem proti vzhodu vozimo mimo številnih cerkvenih spomenikov ob poti. Kosilo bo ob koncu soteske v simpatičnem Aschaffenburgu. Popoldne pridemo do tretjega največjega avstrijskega mesta - Linza. Zelo zanimiv je stari del mesta ob Donavi, ne pozabimo se posladkati z linškimi piškoti! (Z, N)

3. dan: Linz / Grein (65 km). Kolesarsko potovanje ta dan vodi po enkratni pokrajini z lepo urejenimi kmetijami. Linz zapustimo skozi lokalno rekreacijsko območje in kolesarite skozi Mauthausen ali Enns, enega najstarejših mest v Avstriji, dalje do jezera Wallsee. Skozi Ardagger, prečkamo donavski most in prispemo v mestece Grein, ki označuje začetek regije "Strudengau". Tukaj lahko obiščemo mestni grad, najstarejše mestno gledališče v deželi in muzej. (Z, N)

4. dan: Grein - Wachau (50 km). Danes kolesarimo skozi Strudengau vzdolž južne meje Donave do starega romanskega mesta Ybbs. Donavo spet prečkamo čez jez elektrarne Ybbs-Persenbeug in pridemo v Marbach skozi Nibelungengau. Visoko nad mestom leži slavna romarska točka Marie Taferl. Skozi "Mali Pöchlarn" kolesarimo ob jezu elektrarne Melk, ki krona današnje kolesarjenje s čudovitim baročnim benediktinskim samostanom, ki stoji na vrhu skalnatega klifa in gleda na reko. (Z, N)

5. dan: Wachau - Tulln (75 km). Današnja cesarska etapa nas vodi najprej do Melka, znanega po baročnem benediktinskem samostanu z znamenito knjižnico. Sledi kolesarjenje do slikovitega Wachaua, znanega po vinogradih in marelicah. Ustavimo se tudi za obisk starega središča Krems ter sosednjih mestec Stein in Mautern. Nad mestom stoji mogočen samostan Göttweig. Zaključimo v mestu rož, Tullnu. (Z, N)

6. dan: Tulln - Dunaj (40 km). Dopoldne vožnja skozi sotesko pri Greifensteinu do Klosterneuburga na pobočju Kahlenberga. Mogočno avguštinsko opatijo je 1730 osnoval Karel VI. Zgledoval se je po španski Granadi in ustvaril zelo zanimiv spomenik svoje dobe. Popoldne prikolesarimo do našega cilja Dunaja. Mestu ne bomo posvečali veliko časa, za kako sacher tortico in kave pa bo. Popoldne zapustimo prestolnico in se mimo Gradca in Maribora pozno zvečer vrnemo v Ljubljano. (Z)

Cena

Cena na osebo: 585 €

Cena vključuje: prevoz udeležencev in koles z udobnim turističnim kombijem na relaciji Ljubljana - Schärding in Dunaj - Ljubljana. Pet nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v udobnih hotelih in gostiščih 3*. Prevoz glavne prtljage med hoteli in spremljevalno vozilo ves čas kolesarjenja. Turistično vodenje vodnika z licenco GZS in potovalno knjižico. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 90 €. Najem kolesa 60 € (klasično potovalno kolo 7 ali 21 prestav, stranska torba). Električno kolo 160 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa. Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.