Samo 8

Kolesarska potovanja samo za osem oseb, mi jim rečemo tudi polvodena potovanja, priporočamo vsem, ki radi potujete v manjši skupini a želite možnost samostojnega raziskovanja ter zaključenim skupinam ali družbam, za lahko pripravimo programe tudi po želji. Največje število udeležencev je - osem oseb. Vodnik ali spremljevalec ne kolesari z gosti, pač pa s spremljevalnim vozilom sledi kolesarjem po najbližji možni poti. Na vnaprej dogovorjenih mestih se srečuje z udeleženci, v nujnih primerih je vedno dosegljiv po telefonu. Vodnik ali spremljevalec skrbi za prevoz prtljage, osnovna popravila in z udeleženci vsakodnevno pregleda program za naslednji dan in potek trase ter organizira oglede. Gostje s pomočjo potovalne knjižice z zemljevidom kolesarijo sami, večinoma pa kar v skupinici. Potovanja potekajo po lažjih, jasno označenih poteh.

par kolesarjev ob sončnem zahodu na Bodenskem jezeru

Kolesarjenje Bodensko jezero

dva kolesarja počivata kolesarjenje Bodensee
novo!
grad v Liechtensteinu Helia kolesarjenje
Cena:
Od 475 €
Odhod
24 Junij 2021
Trajanje
4 dni
Dolžina
205 km
Vodnik
Sašo
Država
  • Italija
  • Avstrija
  • Nemčija
  • Švica
  • Liechtenstein
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

Pet dežel v prazničnem vikendu

Imenitna pozno pomladna kolesarska tura po sloviti alpski "rivieri treh dežel". Nemčijo, Švico in Avstrijo povezuje Bodensko jezero, ki vam nudi širne gorske razglede, stare mesta, tradicionalno kuhinjo in možnost osvežitve. Obiščemo tudi eno najmanjših držav na svetu - Liechtenstein, plemiški otoček Mainau in se čudimo davnim letečim dosežkom nemške tehnike. Imeli boste kaj videti in doživeti - pet držav in pet kultur v nekaj dneh, po submediteranski pokrajini. Od avstrijskih jabolčnih zavitkov do švicarske čokolade.

Presežniki potovanja:
- spust v dolino s starega prelaza Arlberg
- obisk Liechtensteina in kolesarjenje ob mladem Renu
- izbor švicarskih čokolad
- obisk romantičnega mesteca Stein am Rhein
- sončni zahod s pristanišča Lindau

Narava poti: nezahtevna tura, pretežno kolesarska steza. Primerna za starejše, začetnike in družine.

Program

1. dan: prelaz Arlberg-Feldkirch (40 km). Zgodaj zjutraj srečanje udeležencev v Ljubljani, vožnja skozi Karavanški predor in mimo Špitala, Lienza v Pustriško dolino. Preko prelaza Brenner mimo tirolske prestolnice Innsbruck po avtocesti na prelaz Arlberg. Z Arlberga kolesarski spust (višinska razlika v spustu 1200 metrov), med gorami Montafona po stari cesti v Vorarlberg do Feldkircha (H).

konstanca2. dan: Feldkirch - Vaduz - Arbon-Romanshorn (65 km). Po obisku Liechtensteina - ene najmanjših državic sveta prečkanje Rena, nato ob reki do naravnega rezervata ob njenem izlivu v Bodensko jezero. Popoldne ob južni obali jezera do nekdanje ribiške vasi, danes lepo urejenega švicarskega mesteca Romanshorn. Če bo dopuščal čas in bo dovolj volje, po večerji izlet s kombijem do slikovitega Stein am Rheina, vasi, polne poslikanih hišk (H,Z).

3. dan: Konstanz - Friedrichshafen (60 km). Ob obali se vozimo skozi idilične vasice s številnimi romantičnimi pol-tesanimi hišami, nato vstopimo v Nemčijo. Postanek za počitek in kosilo v zgodovinski Konstanci. Tu se je v srednjem veku odvijal koncil, na katerem se je odločalo o prihodnosti Cerkve. Popoldne postanek na otoku cvetja Mainau. Jezerski zaliv ob Meeresburgu prečkamo s trajektom in nato po severni obali skozi prisojne vinograde kolesarimo v Friedrichshafen. V največjem kraju ob jezeru so nekoč izdelovali cepeline, čas bo za obisk tovarniškega muzeja (H,Z).

4. dan: Friedrichshafen - Lindau - Bregenz (40 km). Zadnji dan vozimo proti vzhodu. Spotoma se sladkamo z jagodami, ki rastejo ob jezeru. Nato vrnitev v Avstrijo. Ogled Bregenza, glavnega mesta Vorarlberga, znanega po kulturnem festivalu. Zadnji pogled na jezero z gradu. Zaključek kolesarjenja, vrnitev v Slovenijo prek Münchna, turske avtoceste in karavanškega predora v Ljubljano. Prihod v večernih urah (Z).

Cena

Cena na osebo: 475 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles s kombijem na omenjenih relacijah, tri nočitve z zajtrkom v hotelih ali penzionih **/***, v dvoposteljnih sobah TWC. Spremljevalca - turističnega vodnika z licenco GZS v spremljevalnem vozilu. Prevoz prtljage med hoteli, skupinsko nezgodno zavarovanje, organizacijo potovanja in DDV.
 
Doplačila po želji: najem kolesa 60 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo). Električno kolo 100 €. Enoposteljna soba 60 €.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo). 

Cena ne vključuje: vstopnin (približno 40 €).  

Najmanjše in najmanjše število prijavljenih: 8 oseb. 

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 20.12.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine. 

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Vsi ostali predpisi iz Splošnih pogojev poslovanja turistične agencije Helia so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.