zeleno polje z vasico z nevihto v ozadju kolesarjenje porabska tura Helia

Porabska kolesarska pot R11

Natisni
slikovita avstrijska vasica Helia kolesarjenje
8.10.2021
skupinica potuje s kolesi ob Rabi - agencija Helia
Cena:
Od 385 €
Odhod
08 Oktober 2021
Trajanje
3 dni
Dolžina
~ 150 km
Vodnik
Sašo
Država
  • Slovenija
  • Avstrija
Začetna točka
Ljubljana, Celje, Maribor
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

Z biciklom s štajerskih hribov v prekmursko ravnico

Naša nova kolesarska tura poteka po deželi in krajih, kamor slovenska noga zelo redko stopi. Iz Štajerskih Visokih Tur se ob reki Rabi spustimo vse do madžarske meje. Štajerska nima zastonj zelenega grba in se upravičeno predstavlja kot zeleno srce Avstrije. Po manj znanih poteh Goričkoga se srečni vrnemo v domačo ravnico Prekmurja.

Presežniki potovanja:
- pokrajinsko raznolikost
- kolesarska steza med travniki in sadovnjaki
- številne podeželske znamenitosti in "znamenitosti"
- odlična štajerska in prekmurska domača hrana

Narava poti: kolesarska steza, podeželske ceste. Primerno prav za vsakogar.

Program

1. dan: (Ljubljana - Gradec) - Passail - Gleisdorf (50 km). Iz Ljubljane se mimo Maribora in Gradca vzpnemo do mesteca Passail, 635 metrov visoko v graškem hribovu, startamo pa nad nadmorski višini 820 metrov malo pod izvirom Rabe. Tu za bolj pripravljene zložimo kolesa, manj pripravljeni pa začetni približno 120 meterski vzpon lahko spustijo in začnejo na "prelazu". Od tu se pogled odpre vse do Sloveniji in Madžarske in videti je kupole davno ugaslih vulkanov. Trasa R11 na začetku ne sledi reki, ampak se čez gorske travnike spusti vse do mesteca Weiz, kjer bo čas za kosilo. Popoldne kolesarsko vijugamo skozi sadovnjake jabolčne dežele. Pred zaključkom kolesarjenja se ustavimo v "Zrnoteki Steierkraft", kjer si lahko nakupimo odlične štajerske dobrote. Nočitev v bližini Gleisdorfa. (N)

2. dan: Gleisdorf - Jennersdorf (70 km). Kolesariti začnemo bolj zgodaj, saj bo dan poln zanimivosti. Kolesarjenje teče ob reki Rabi, pot se blago spušča ob reki, na polovici poti pa se malce oddaljimo od vode in obiščemo Edelsbach. Mala vasica se lahko pohvali s kar tremi zanimivostmi. Vsakogar gane življenska zgodba preprostega kmeta Francla, ki se ni menil za druge, okolico in uresničil svoje sanje ter sestavil svetovni stroj. In vrtom v katerem nekdo zbira mostovne konstrukcije in čebelarskim vrtom. Popoldne pripeljemo v Vulkansko deželo - gričevje ugaslih vulkanov, ki jih danes pokrivajo skrbno obdelane gorice. Nočimo v Jennersdorfu tik pred madžarsko mejo. (Z, V, N)

3. dan: Jennersdorf - Radenci (55 km). Zapustimo Porabje ter Avstrijo in se odpravimo proti jugu in domovini. Do mejnega prehoda Kuzma se cesta polagoma vzpenja, levo in desno nas spremljajo vinorodne gorice. Ob vstopu v domovino boste lahko vijugali med dvema državama, saj državna meja deli cesto točno po sredini. Popoldne se spustimo pod Sotinske gričke in travnike, se ustavimo ob starih mlinih in nazdravimo s slatino iz naravnega vrelca. Prijazni gospod Ficko nam pripravi güjžinico. Čaka nas le še spust, spet skozi Avstrijo vse do Radencev, kjer zaključimo naše potovanje. (Z)

Cena

Cena na osebo: 385 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z udobnim turističnim kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah. Dve nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3*, večerjo drugi dan, malico tretji dan. Spremljevalno vozilo in prevoz prtljage med hoteli. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 45 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 95 €. Enoposteljna soba 45 €.

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše in hkrati največje število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 20.12.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.