skupinica kolesarjev ob jezeru pod Dachsteinom

Jezera Solnograške

Natisni
mestni trg v Hallstattu kolesarjenje v Salzkammergutu
odhod 10.9. še 1 prosto mesto
solnograška jezera s kolesi potovanje Helia
Cena:
Od 440 €
Odhod
10 September 2021
Trajanje
3 dni
Dolžina
~ 130 km
Država
  • Avstrija
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi v Kranju in na Jesenicah
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

S kolesi ob avstrijskih alpskih biserih

Malce skrivnostna jezera Salzkammerguta vabijo ne le na priobalno kolesarsko vožnjo, pač pa tudi kak na kak del poti z vlakom ali ladjico ali na sprotno osvežitev v kristalno čistih globokih vodah. V teh krajih se življenje še ni čisto izvilo iz preteklosti cesarice Sissi. Skušnjava vas bo zvabila na pecivo in slaščice v elegantnih slaščičarnah in na koncu te poti se boste strinjali s cesarjem Francem Jožefom, ki je tu preživljal poletja - "Bilo je zelo lepo in veselilo nas je!"

Presežniki potovanja:
- gorski pejsaži masiva Dachsteina
- z vlakom na Štajersko, skozi Gornjo Avstrijo v Solnograško v enem samem dnevu
- kolesarjenje čez jeklene mreže nad Hallstattskim jezerom
- cesarska kavica melange in slastne torte v Bad Ischlu

Narava poti: stranske ceste in kolesarske steze.

Program

1. dan: (Ljubljana) - Gossauersee - Hallstatt - Sveta Agata (45 km). Iz Ljubljane po Turski avtocesti dosežemo Pongau in jezero Gosau pod mogočnim Dachsteinom. Kolesarjenje začnemo pod Dachsteinom in se spustimo v dolino do Hallstatta ob istoimenskem jezeru. Idilično mestece ob istoimenskem jezeru je na vsaki je na vsaki turistični razglednici Avstrije, mi pa si vzamemo čas za sprostitev na mestnem trgu. Kolesarska pot ob vzhodni obali jezera šteje med najlepše na svetu. Čez jezero je videti Dachstein in Hallstatt. Ves čas potovanja bomo nato nočili v vasici Sveta Agata pri Bad Goisernu - domovini gojzarjev. (V, N)

2. dan: Sveta Agata / Bad Goisern - Tauplitz - Bad Aussee - Bad Goisern / Sveta Agata (50 km). Zjutraj se z vlakom in kolesi v vagonu zapeljemo v hrib do štajerskega Tauplitza. Na planoti pod dachsteinskim masivom kolesarimo od znamenite skakalnice v Kulmu ob skrivnostnih gorskih jezerih Grundlsee in Altaussee - nacisti naj bi v njune globine poskrili nakradene zaklade. S planote se z vlakom vrnemo nazaj v Sveto Agato. (Z, V, N)

3. dan: Sveta Agata / Bad Goisern - St. Wolfgang - Abersee - (Ljubljana) - (45 km). Dopoldne se spustimo v cesarsko zdravilišče Bad Ischl - sem sta vneto hodila cesar in cesarica, saj naj bi zdravilne vode pomagale širiti družino. Časa bo dovolj tudi za ogled cesaričinega dvorca. Kolesarimo proti severu in na kolesih kmalu dosežemo zadnje jezero na poti - Wolfgangsee. V prav nemško kičastem Svetem Bolfenku (tu vse leto praznujejo advent :)) si v znamenitem Belem Konjičku (iz Leharjevih operet) privoščimo zadnjo kavico in za piko na i jezero preplujemo z majhnim trajektom ter v Sankt Gilgnu na Aberseeju zašpilimo kolesarjenje. Mimo Salzburga in Beljaka se pozno zvečer vrnemo v Ljubljano. (Z)

kolesarjenje solnograška jezera

Cena

Cena na osebo: 440 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z udobnim turističnim kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah, dva polpenziona v dvoposteljni sobi v hotelu 3*. Železniško vozovnico Bad Goisern - Tauplitz. Spremljevalni kombi prvi in tretji dan. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja, cestnine, tunelnine ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 45 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 95 €. Enoposteljna soba 30 €.

Cena ne vključuje: vstopnin, ladjico na Wolfgangsee, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše in hkrati največje število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 30.12.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.