jezero v popoldanski luči in v senci Helia kolesarjenja

Lepa pokrajinska kolesarska tura od vršacev Dolomitov, ob obronkih Karnijskih Alp do letoviškega Baškega jezera pod Karavankami. Urejena kolesarska steza ob Dravi in Zilji. Primerno za vse kolesarje, tudi manj pripravljene!

Presežki potovanja:

  • začetek kolesarjenja pod slovitimi Tre Cimami
  • spust ob Lago di Landro in Toblachersee
  • kolesarska steza iz Toblacha v Lienz
  • sanjava Ziljska dolina

Drava in Zilja XL

Samo 8
Helia potovanja
od 355 €
Odhod
30.9.2022
Trajanje
2 noči / 3 dni
Država
Italija, Avstrija
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi Kranj, Radovljica, Jesenice
Dolžina
210 km
Težavnost
2

Šiljasto gorovje, mogočna Drava in koroška jezera

S Tirolske na Koroško, ob Dravi in Zilji, vse po urejeni kolesarski stezi. Od izvira Drave do koroških jezer.

Narava poti: skoraj v celoti kolesarska steza R1, nekaj kratkih odsekov po stranskih cestah, asfaltirane ceste in utrjen makadam.

Program

1. dan: Ljubljana – jezero Misurina – Toblach – Innichen – Lienz (↔ 70 km, ↑ 120 m, ↓ 1.200 m).

Jutranji odhod iz Ljubljane proti Avstriji, skozi karavanški predor mimo Beljaka v pustriško dolino in do jezera Misurina pod špičkami Treh Cim. Tu se kolesarsko potovanje začne.  Dnevna etapa je en sam dolg blag spust (višinska razlika je 1200 metrov!). Pot sprva teče po progi stare dolomitske železnice, nato pa po dolini Drave do vse do Lienza, zadnjega večjega tirolskega kraja. (V, N)

2. dan: Lienz – Šmohor (↔ 65 km, ↑ 450 m, ↓ 530 m).

Pred odhodom iz Lienza postanemo pri nenavadnem spomeniku ruskim kozakom in obiščemo muzej rimskega Aguntuma, predhodnika Lienza. Od Lienza naprej se dolina Drave razširi, kolesarska steza pa pelje po trasi srednjeveških trgovskih poti ob reki. Na koroški strani v Gornjem Dravogradu zamenjamo dolino in se prek Ziljskega sedla (350 metrov vzpona v sedmih kilometrih) spustimo v dolino Zilje. V Kočah Muti se ustavimo, pojemo kosilo in obiščemo ganljiv muzej prve svetovne vojne. Prenočimo v že malo slovenskem Šmohorju ali bližnji okolici. (Z, V, N)

3. dan: Šmohor – Podklošter – Baško jezero (↔ 60 km, ↑ 250 m, ↓ 270 m).

Dopoldne kolesarimo pod mogočnim Dobračem skozi Bistrico v Ziljski dolini do Podkloštra. Beljak si ogledamo pobliže in se nato, glede na poletni vozni red, od Beljaka do Baškega jezera lahko del poti peljemo po Dravi tudi z ladjo. V Baškem jezeru si pred odhodom domov še privoščimo kopanje. V Ljubljano se vrnemo skozi Karavanški predor v poznih večernih urah. (Z)

Cena

Cena na osebo: 355 €

Cena je izračunana ob udeležbi 8 oseb.

Cena vključuje: prevoz oseb in koles s kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah. Dva polpenziona v dvoposteljni sobi v gostiščih 3*, TWC. Spremljevalno vozilo s prikolico in prevoz prtljage med hoteli. Organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 45 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), najem električnega kolesa 105 €. Enoposteljna soba 60 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: ob udeležbi od 6 do 7 oseb se obračuna doplačilo 20 € na osebo. Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanše število prijavljenih: 6 oseb.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, vozovnice za ladjo na Dravi, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 35 EUR za dve osebi / 24 EUR za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Italija

COVID informacije: Avstrija

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja
Natisni