kolesar ob reki Pad Helia kolesarjenje

Kolesarjenje po malo znanih bližnjih kotičkih sosednje dežele v lahkem kolesarskem potovanju. V celotnem poteku kolesarska steza pelje ob Mincio in ob Padu, vse do delte največje italijanske reke!

Presežki potovanja:

  • slikovito Peschiera
  • bogata severnoitalijanska kuhinja
  • kolesarjenje skozi loge ob reki Mincio
  • italijanska renesanča Trnuljčica Mantova
  • nova kolesarska steza ob reki Pad
  • stik Pada z Jadranskim morjem

Kolesarjenje Garda - Jadran

Helia potovanja
od 545 €
Odhod
29.4.2022
Trajanje
4 dni / 3 noči
Država
Italija
Začetna točka
Ljubljana, vstop Vrhnika, Postojna, Sežana
Dolžina
235 km
Težavnost
1

Od predalpskega jezera do modrega Jadrana

Kolesarsko potovanje od jezera Garda do Jadranskega morja je speljana po nam bližnjih a malo manj znanih krajih. Po kolesarskih stezah je speljana ob zeleni Mincio, skozi stara mesta, mimo renesančnih gradov do slikovite delte reke Pad.

Narava poti: skoraj v celoti kolesarska steza, ostalo utrjene poti po nasipih nad rekami. Primerna tudi za družine in začetnike. Lahka kolesarska tura.

Program

1.dan: Ljubljana - Peschiera - Mantova ( ↔ 45 km, ↑ 120 m, ↓ 170 m)

Zgodaj zjutraj srečanje udeležencev v Ljubljani. Po avtocesti se mimo Trsta in Benetk zapeljemo v zahodno Benečijo v Peschiero, kjer sedemo na kolo. Nekoč strateško pomembno mesto na južni obali jezera Garda krasi imenitna trdnjava podobna tisti v Palmanovi. Po začetnem kapučinu sedemo na kolo in zapeljemo na EV7. Evropska transverzala povezuje dve skrajni točki kontinenta - Nordkapp in Malto, mi pa kolesarimo njen lagodni del ob leni reki Mincio. Kosilo si privoščimo v Borgettu, večkrat izbranem za najlepši manjši kraj v Italiji. Do poznega popoldneva vozimo ob sanjavi rečni pokrajini vse do renesančne Mantove. (N)

2. dan: Mantova - Semide ( ↔ 55 km, ↑ 90 m, ↓ 110 m).

Iz Mantove nas še pospremi Mincio, kavo pa že spijemo ob njenem sotočju z "očetom" Padom. Najdaljši italijanski reki nato sledimo vse do njenega konca. Osrednja znamenitost dneva bo rezidenca vojvodske rodbine Gonzaga v Reveru. Zadnjo obpotno ombro si priviščimo v Ostiglii, prespimo pa nekaj naprej v Semidi, še vedno ob Padu. (Z, N)

3. dan: Semide - Polesella ( ↔ 55 km, ↑ 70 m, ↓ 90 m).

Po Ostigli Pad začne vijugati, mi pa kolesarimo po meji med Lombardijo in Benečijo. Narava ob reki je močvirnata, nekaj mokrišč je zavarovanih kot krajinski parki. Osrednji obisk dneva bo namenjen Ferrari. Mesto mogočne dinastije Este, ki je bila vplivna tudi na dunajskem dvoru, si ogledamo med sprehodom po središču. Staro jedro mogočni palač je pod zaščito Unesca. Zadnji sončni zahod nad reko nas čaka v Poleselli. (Z, N)

4. dan: Polesella - Goro - Ljubljana ( ↔ 75 km, ↑ 110 m, ↓ 120 m).

Zaključna etapa je popolnoma ravninska. Družbo nam bodo delale številne ptice, tudi redke vrste flamingov, ki v težko dostopnih kotičkih ob reki najedo varno zavetje. V sicer zelo industrijskem koncu Italije, tu lahko uživamo v miru, pogledih na lepo obdelana polja, dolge drevorede, galebi pa že naznanjo bližino morja, ki ga dosežemo v Goru. Ob svetilniku se v slovo še slikamo, zaključimo s kolesarjenjem, se poslovimo od morja in reke ter prek Padove in Benetk pozno zvečer vrnemo v Ljubljano. (Z)

veduta reke Pad Helia kolesarjenja

Cena

Cena na osebo: 545 €

Cena je izračunana ob udeležbi 14 oseb.

Cena vključuje: prevoz udeležencev in koles z udobnim turističnim kombijem na relaciji Ljubljana - Peschiera in Goro - Ljubljana. Tri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v udobnih hotelih in gostiščih 3*. Prevoz glavne prtljage med hoteli in spremljevalno vozilo ves čas kolesarjenja. Turistično vodenje vodnika z licenco GZS in potovalno knjižico. Skupinko nezgodno zavarovanje, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 60 € (klasično potovalno kolo 21 prestav, stranska torba). Električno kolo 160 €. Enoposteljna soba 85 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: ob udeležbi manj od 14 oseb se obračunajo doplačila:
11 do 13 oseb 25 € na osebo.
8 do 10 oseb  50 € na osebo
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanše število prijavljenih: 8 oseb.

Cena ne vključuje: kosil, večerij in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 69 EUR za dve osebi / 35 EUR za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Italija

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.