pogled na jezero Garda Helia kolesarjenje

Imenitna združitev alpskih in mediteranskih razgledov v lahkem kolesarskem potovanju. V celotnem poteku kolesarska steza pelje ob Rienz, Izarki in Adiži, skozi kostanjeve gozdove, predore nekdanjih železnic do razgledov na največje italijansko jezero!

Presežki potovanja:

  • Pustriška dolina
  • bogata tirolska kuhinja
  • škofovski Brixen in sončni Bolzano
  • kozarec hladnega traminca, ki je doma v teh krajih
  • pogled na jezero Garda
  • staro mestno jedro Trenta

Kolesarjenje Dolomiti - Garda

Helia potovanja
od 585 €
Odhod
22.9.2022
Trajanje
4 dni / 3 noči
Država
Italija
Začetna točka
Ljubljana, vstop Vrhnika, Postojna, Sežana
Dolžina
235 km
Težavnost
2

Od škrtlatnega gorovja do mediteranskega jezera

Kolesarsko potovanje Dolomiti - Garda sodi med najlepša kolesarjenja v Alpah. Pot po kolesarskih stezah je speljana po zelenih dolinah, pod vrhovi Dolomitov, mogočnimi gradovi in med bogatimi sadovnjaki. Sprehajamo se po starih mestih in mediteranskih promenadah ter uživamo v aperolih, kapučinih in svežih belih vinih.

Narava poti: skoraj v celoti kolesarska steza, v celoti ravna ali se rahlo spušča. Primerna tudi za družine in začetnike.

Program

1.dan: Toblach - Mühlbach ( ↔ 55 km, ↑ 300m, ↓ 770 m)

Zgodaj zjutraj srečanje udeležencev v Ljubljani. Po avtocesti se mimo Spittala na Dravi odpeljemo na južno Tirolsko v San Candido / Innichen, kjer sedemo na kolo. Ves čas na spremljajo Dolomiti in tu se začne kolesarska pot vzdolž reke Rienz, ki ji sledimo vse do konca dneva. Peljemo mimo izvira Drave in v Dobbiacu / Toblachu dosežemo najvišjo točko potovanja. Za kavo se popoldne se ustavimo v Brunecku in pod Kronplatzom nadaljujemo po Pustriški dolini vse do njenega konca, kjer prespimo v mali vasici Mühlbach. Pred večerjo se lahko še z vaško vzpenjačo dvignemo na planoto nad vasjo (N)

2. dan: Mühlbach - Bolzano / Bozen ( ↔ 65 km, ↑ 320 m, ↓ 820 m).

Zjutraj se skozi sadovnjake pod mogočno trdnjavo Franzensfeste spustimo v škofovski Brixen. Pred baročno stolnico si privoščimo kavo in se sprehodimo po mestu, ki je bilo dolgo časa v žlahti z Bledom. Po Brixnu se dolina Izarke zelo zoži, kolesarska steza je speljana po trasi nekdanje železniške proge skozi številen predore in viadukte. Prijetno kolesarjenje nas pripelje do glavnega južnotirolskega mesta - Bolzana ali po domače Bocna. V starem središču se sprehodimo med trgovskimi hiškami in čez zeliščni trg prespimo pa v hotelu na obrobju mesta. (Z, N)

3. dan: Bolzano / Bozen - Trento / Trient ( ↔ 65 km, ↑ 100 m, ↓ 160 m).

Kolesarsko potovanje po široki dolini Adiže ta dan vodi po enkratni pokrajini širnih nasadov jabolk in vinogradov. Večno sončna južna Tirolska je sadno srce Italije. Za popoldansko osvežitev v senci si privoščimo "ombro" - kozarček hladnega traminca, ki izvira iz teh krajev. Prenočimo v starodavnem zgodovinskem mestu Trento od koder izvirajo naši Trentarji. Pred večerjo se skozi ozke ulice pisano poslikanih hiš sprehodimo do mogočne katedrale. (Z, N)

4. dan: Trento / Trient - Limone sul Garda ( ↔ 50 km, ↑ 210 m, ↓ 340 m).

Ob Adiži kolesarimo do Roveretta, ki slovi po srednjeveški trdnjavi, ki je nekoč zapirala pot v srce Avstrije. Poslovimo se od reke in čez prelazek pripeljemo nad jezero Garda. Čaka nas dolg in položen razgledni spust v Riva del Garda, kjer se je nekoč končala naša cesarska domovina. Kraj je izjemno slikovit, okolica mogočnih sten in šiljastih kraških štruc na katerih čepijo stari gradovi spominja na srednjeveške slike. Časa bo dovolj tudi za osvežitev v jezeru. Tu zaključimo s kolesarjenjem, se poslovimo od jezera in prek Verone in Benetk pozno zvečer vrnemo v Ljubljano. (Z)

Cena

Cena na osebo: 585 €

Cena je izračunana ob udeležbi 14 oseb.

Cena vključuje: prevoz udeležencev in koles z udobnim turističnim kombijem na relaciji Ljubljana - Innichen / San Candido in Riva del Garda - Ljubljana. Tri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v udobnih hotelih in gostiščih 3* in 4*. Prevoz glavne prtljage med hoteli in spremljevalno vozilo ves čas kolesarjenja. Turistično vodenje vodnika z licenco GZS in potovalno knjižico. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 60 € (klasično potovalno kolo 21 prestav, stranska torba). Električno kolo 160 €. Enoposteljna soba 85 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: ob udeležbi manj od 14 oseb se obračunajo doplačila:
11 do 13 oseb 45 € na osebo.
8 do 10 oseb  75 € na osebo
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanše število prijavljenih: 8 oseb.

Cena ne vključuje: kosil, večerij in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 69 EUR za dve osebi / 35 EUR za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Italija

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.