Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

skupinsko kolesarjenje Helia ob Muri

Ob Muri

s kolesom ob Muri
zagotovljeno!
kolesarjenje ob Muri Helia
Cena:
Od 885 €
Odhod
01 Avgust 2020
Trajanje
6 dni
Dolžina
365 km
Vodnik
Sašo Skalič
Država
  • Avstrija
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 2

Le nekaj kilometrov pod izvirom Mure na Solnograškem se začne kolesarska pot, ki sodi med najlepše v Evropi. Vodi iz srca Alp v Panonsko nižino; od modrih encijanov do vinske trte. V šestih lahkih etapah se v hladu ob reki spustite od gorskih kmetij do hrvaške meje. In videti je veliko: gradove, njihove ostanke, alpske vasice, nenavadne muzeje, pivovarne, kjer boste pogasili žejo, do baročnega Gradca…

Narava poti: tura poteka po kolesarskih stezah in mirnih stranskih poteh, nekaj gričev okrog Judenburga, sicer spuščajoč ali raven teren ob reki. Dnevne etape so sicer nekaj daljše, vendar je ves čas zraven spremno vozilo, ki vam na vašo željo pomaga skrajšati pot.

Program

1. dan: Muhr - St. Michael - Stadl an der Muhr (približno 65 km). Jutranja etapa vodi do Tamswega, kjer spijemo kavo in se podpremo s kislim solnograškim jabolčnim zavitkom v baročnem mestnem jedru. Naprej je tema raznovrstnost lesa – občudujemo ga v lepo tesanih cvetočih balkonih kmetij, mostovih, rezljanih znamenjih ob cesti ali v posebnem (seveda lesenem) muzeju v Sv. Ruprehtu. Prečkali bomo tudi največji leseni most na svetu. Prespimo v že štajerskem mestecu Stadl na Muri. (Hotel, Večerja)

2. dan: Stadl an der Muhr - Judenburg/ okolica (približno 65 km). Razgiban dan z nekaj krajšimi vzponi (največ 80 m). Dopoldne vozimo skozi sotesko reke v Nizkih Turah; ustavimo se za namakanje v vaških tolmunih ali za carski praženec s kompotom. Mimo ruševin starih gradov pridemo do Judenburga. Mesto, ki ga Slovenci poznamo po uporu vojakov ob koncu prve svetovne vojne, si ogledamo med popoldanskim sprehodom. Če noge ne bodo preveč uturjene, se splača vzpeti na mestni stolp, od koder je lep razgled po okolici. (Zajtrk, H, V)

3. dan: Judenburg/ okolica - Bruck an der Mur/ Oberaich (približno 55 km). Na poti od hotela se peljemo mimo edinega avstrijskega vojaškega letališča. Pozneje se dolina Mure zoži. Vrhunec dneva, če ne potovanja, bo obisk in ogled muzeja pivovarne Gösser ter degustacija različnih vrst piva v pivnici, ki je tudi v vročem poletju božansko hladna. Pivo pa točijo kot na črpalkah :) K sreči do konca kolesarskega dneva v Brucku na Muri ne bo več daleč. (Z, H, V)

4. dan: Bruck an der Mur/ Oberaich - Graz/ okolica (približno 60 km). V Brucku Mura naredi koleno in mi zapeljemo proti jugu. Kolesarska steza vijuga med hribi in soteskami, po lepi naravi, mimo številnih kmetij in sadovnjaki. Osrednji postanek dneva bo v Frohnleitnu. Časa zadosti za ogled muzeja na prostem s stavbami in kulturno dediščino iz vse Avstrije. Kolesarimo do Gradca. Sprehodimo se po prijetnem mestu, pobožamo pasji kip in naravnamo ure po grajskem stolpu. Spodaj nas čakata prijazni vesoljček in mestni otok na Muri. (Z, H, V)

5. dan: Graz/ okolica - Cmurek (približno 65 km). Peljemo se proti jugu in Lipnici. Dežele slovi po pridelovanju buč, zato se ustavimo pri kmetih, ki jih predelujejo v okusna olja in druge izvedene dobrote. Popoldne gremo malce stran od Mure na ogled imenitnega gradu Seggau. Grad ima tristo let staro vinsko klet, ne poskusiti vzorcev bi bil že skoraj greh. Kolesarjenje zaključimo na avstrijski strani pod gradom Cmurek. (Z, H, V)

6. dan: Cmurek - Razkrižje (55 km). Čaka nas še zadnja, ravninska etapa. Kar takoj zjutraj zamenjamo državo in breg reke ter se po slovenski strani čez Apaško polje odpravimo proti vzhodu. Kavo spijemo v Radgoni in kupimo še buteljko za ciljno ravnino. Zadnjo etapo odkolesarimo skozi Radence in Veržej, vse do Rakrižja, kjer naša vodna nit zapusti Slovenijo, mi pa zaključimo našo dolgo pot od izvira. Vrnitev v Ljubljano v večernih urah. (Z)


Cena

Cena potovanja na osebo: 885 €

Cena vključuje: prevoz iz Ljubljane z udobnim turističnim kombijem, pet nočitev s polpenzionom v dvoposteljnih sobah TWC v penzionih/hotelih ***/****. Spremljevalno vozilo in turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS na kolesu. Prevoz prtljage med hoteli. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 145 €, najem kolesa 90 €, najem električnega kolesa 170 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 12.1.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.