Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

Helia s kolesi po Dalmaciji

Dalmatinska doživetja in Dubrovnik

Helia Dalmacija s kolesi
Helia kolo in ladja Dalmacija
Cena:
Od 529 €
Odhod
12 September 2020
Trajanje
7 noči / 8 dni
Država
  • Hrvaška
Začetna točka
Split
Težavnost
  • 3

S kolesi po južni Dalmaciji in Dubrovniku!

Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, na kolesu pa obiskujete številne naravne in kulturne zanimivosti na poti. Med postanki se lahko kopate v lepem morju, po prihodu na ladjo pa se udobno namestite; vse to združuje naš kolesarski program, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.

Presežniki:
- lepi dalmatinski otoki
- stara mestna jedra
- čarobne plaže in kristalno čisto morje

Program

Potovanje se začne v Splitu. Prihod v Split na začetek programa in odhod iz Splita po končanem programu v lastni režiji.

1. dan: Split / okolica - Hvar (Stari Grad) (cca 25 km). Prihod v Split oz. okolico in vkrcanje na ladjo. Sledi plovba na otok Hvar do mesta Stari Grad. Prva kolesarska etapa vodi mimo vinogradov skozi starogradsko polje do Vrboske. Mestece ima prelep otoček v sami sredini zaliva, ki je povezan z mostičkom, zaradi katerega jo imenujejo "Male Benetke". Nadaljevanje kolesarjenja po obalni cesti do Jelse in naprej skozi vasice Vrbanj, Svirče, Vrisnik. Naša krožna tura nas pripelje po razgledni cesti zopet nazaj v Stari Grad, kjer nas čaka ladja. (V, L)

2. dan: Stari Grad - Hvar - Korčula (cca 45 km). Po zajtrku začetek kolesarske ture. Kolesarjenje začnemo z vzponom po panoramski cesti skozi Selco do Vidikovca, kjer si bomo privoščili kratek oddih. Sledi nadaljevanje skozi Brusje in dolg spust proti mestu Hvar. Nekaj prostega časa za kopanje in nadaljevanje plovbe proti Korčuli. Izkrcali se bomo v vasici Račišće in od tam nadaljevali po lepi obalni cesti do mesta Korčula. Rojstno mesto Marca Pola si bomo tudi ogledali. (Z, V, L)

3. dan: Korčula - Mljet - Šipan (cca 35 km). Jutranja plovba proti Mljetu. Mljet je s površino 100,4 km² največji otok v dubrovniškem arhipelagu in osmi največji otok Hrvaške. Začetek kolesarjenja v vasici Pomena in skozi nacionalni park, ki si ga bomo tudi ogledali. Nadaljevanje skozi Polaće in manjše vasice vse do našega današnjega cilja, ki bo v Sobri. Nekaj prostega časa za kopanje in plovba proti otoku Šipan in mestecu Šipanska luka. (Z, V, L)

4. dan: Šipan - Dubrovnik (cca 10 km). Po zajtrku krajša kolesarska tura po otoku Šipan, ki je največji otok v skupini Elafitskih otokov. Med dvema nizoma gričevja, višjim na severovzhodu in nižjim na jugozahodu otoka se razprostira rodovitna dolina v kateri gojijo oljke, vinsko trto, fige in agrume. Krajna potopljena konca doline se končujeta v zalivu. Prekolesarili bomo od severozahoda otoka - Šipanske luke do jugovzhoda in zaliva Suđurađ, kjer nas bo čakala ladja. Sledi plovba do Dubrovnika. V mestu boste lahko občutili romantično vzdušje ozkih kamnitih uličic, občudovali lepote spomenikov in poskusili bogato kulinarično ponudbo mesta. (Z, V, L)

5. dan: Dubrovnik - Ston - Trstenik (cca 50 km). Zjutraj bomo zapustili Dubrovnik. Plovba do zaliva Prapratno, kjer začnemo z današnjim kolesarjenjem. Naš prvi postanek bo v bližnjem Stonu (tudi Ston Veli), ki je bil v preteklosti najbolj poznan po solinah in obali, primerni za kopanje, predvsem tista v zalivu Praprotno. Tako Ston, kot tudi Mali Ston so ustanovili Dubrovčani, takoj ko so leta 1333 zavladali Pelješcu. Obe naselji so utrdili in ju povezali s sistemom obrambnih zidov, enim največjih fortifikacijskih objektov na vzhodni obali Jadrana. Po ogledu mesta sledi nadaljevanje kolesarjenja po notranjosti mimo številnih vinogradov po katerih je poznan Peljašac. Naše kolesarjenje zaključimo v Trsteniku. (Z, V, L)

6. dan: Trstenik - Kučišće - Makarska (cca 45 km). Po zajtrku začetek kolesarjenja mimo vinogradov po podrčju Dingača. Postanek v vasi Potomje, kjer si bomo ogledali vinsko klet in imeli degustacijo vina. Sledi nadaljevanje po panoramski cesti do Orebiča in naprej do Kučišća. Sledi vkrcanje na ladjo in plovba do Makarske, znanega turističnega središča, kjer bo na voljo tudi nekaj časa za kopanje na lepih plažah makarske riviere. Večerja in nočitev (cca. 45 km). (Z, V, L)

7. dan: Makarska - Baška Voda - Brela - Omiš (cca 45 km). Kolesarjenje po Makarski rivieri skozi Baško Vodo do mesta Brela in po dolini Cetine do Omiša. Omiš je majhno čudovito obmorsko mestece, ki leži ob izlivu »divje«  reke Cetine. Popoldne prosto za kopanje in oglede. Večerja in prenočevanje na ladji. (Z, V, L)

8. dan: Split / okolica - odhod. Jutranja plovba in zajtrk do mesta vkrcanja, kjer se tura zaključi.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.
Opomba: Lasten prevoz na / iz začetek / konec programa.
kolesarjenje po južni Dalmaciji

Cena

Cena potovanja na osebo: 529 €

Cena vključuje: sedem nočitev na ladji s polpenzionom (zajtrk in večerja), namestitev v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, posteljnina in brisače. Slovenskega turističnega vodnika z licenco GZS, ki kolesari s skupino, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 70 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), najem e-kolesa 180 €, kabina na zgornji palubi 84 €, v primeru manjšega št.oseb (16-20 oseb) 85 €, enoposteljna kabina 140 €.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo), luške in turistične pristojbine 35 € (na licu mesta).

Cena ne vključuje: pijač ob obrokih, vstopnin, ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Najmanjše število prijavljenih za izvedbo programa: 20 oseb.

OPOMBA: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 11.11.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine. 

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovanje organiziramo skupaj s turistično agencijo Chebul.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Split)?
Z vlakom: nočna vožnja iz Ljubljane do Splita (planer potovanja).
Z avtobusom: dnevni odhodi iz Ljubljane, vožnja traja okoli osem ur, cena potovanja je od 20 € do 50 €. Ponudnik prevozov FlixBus.
Z avtom: iz Ljubljane do Splita je približno 550 km.

VideoNaročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.