Skupinska kolesarska potovanja

Kolesarjenja v majhnih skupinah lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete zanimvim zgodbam s poti..

jezero Pragsersee s čolnarno treking Helia

Aktivni vikend Dolomiti - kolesarjenje in treking

skupian planincev v ozadju Tre Cime Helia
bela cerkvica v tirolskem slogu na griču
Cena:
Od 585 €
Odhod
09 September 2021
Trajanje
4 dni / 3 noči
Dolžina
100 km
Država
 • Italija
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
 • 2

Razlaga težavnosti

Aktivni dnevi pod vencem Dolomitov

Vikend kolesarsko vandrovske sezone v sončnih Dolomitih - v tipični južnotirolski vasici Villabassa / Niederdorf v srcu škrlatnega gorovja. Izkoristimo ga za dve lahki kolesarski in dve sprehajalni vandrovski turi ter uživanje v pristni tirolski gostoljubnosti vasice.

Presežniki:
- nastanitev v osrčju Dolomitov enkratnimi razgledi
- dva imenitna kolesarska spusta
- še boljši treking turi prav v srce ošiljenih hribov
- odlično vodenje našega strokovnjaka za Dolomite :)

Narava poti: pretežno kolesarska steza, asfalt, nekoliko več prometa ob vstopu v večje kraje. Utrjene planinske steze in poljske poti. Primerno za vsakogar z običajno rekreativno kondicijo.

Program

1. dan: Ljubljana-Tolmezzo-Sexten-Niederdorf (38 km, 700 metrov spusta). Jutranji odhod iz Ljubljane, vožnja mimo Trbiža in Tolmezza skozi malce zakotno Carnio na prelaz Kreuzsattel. Aktivni vikend se lahko začne! Na višini 1.636 metrov v zaledju Tre Cime začnemo s kolesarskim programom, saj tu zamenjamo prevozno sredstvo in se s kolesi spustimo v Dravsko dolino do Sextna. Prvi pravi tirolski „štrudel“ bomo pomalicali v romantičnem prastarem Innichenu, nato se odpeljemo mimo izvira Drave čez toblaško polje do hotela v Niederdorfu/Villabassi, ki nas gostoljubno sprejema že mnogo let. (V, N)

2. dan: Niederdorf-Prato Piazza-Cimabanche (17 km, 5-6 h, 700 m vzpona, 600 m spusta). Do začetne točke ture se zapeljemo s kombijem, nato pa imamo na sporedu treking spust s planote Prato Piazza v dolino do jezera Lago di Landro (Dürrensee). Za okrepčilo se ustavimo pri dveh kočah, vso pot pa nas bodo navduševali pogledi na Tre Cime in sosednje vrhove. Naš cilj je jezero Lago di Landro, kjer je nekoč tekla meja med Avstroogrsko in Italijo. (Z, V, N)

3. dan: Kirchberg (14 km, 5-6 h, dvig in spust 600 m). Drugi vandrovski dan. Po krajšem prebozu do začetne točke se po stari romarski poti po severni strani doline Rienz povzpnemo na Kirchberg (1.715 m) od koder je fantastičen panoramski razgled dolomitske vršace na nasprotni strani. Spust končamo v starem Toblachu, prestolnici Pustriške doline. (Z, V, N)

4. dan: Niederdorf-Lienz (62 km, 800 metrov spusta). Zadnji kolesarski dan. Po zajtrku zapustimo Južno Tirolsko in se s kolesi spustimo po priljubljeni kolesarski poti. Pot se ves čas spušča in spremlja mlado Dravo. Skozi Sillian mimo Innichena prikolesarimo do Lienza. Tu se po poslovilnem jabolčnem zavitku vkrcamo v kombi in se v večernih urah prek Špitala vrnemo v Ljubljano, kjer se naš aktivni vikend zaključi. (N, Z)

Glede na vremenske razmere se vrstni red aktivnosti lahko spremeni.

panoramski pogled na konice Dolomitov

Cena

Cena na osebo: 585 €

Cena vključuje: prevoz udeležencev in koles s kombijem na navedenih relacijah, tri polpenzioni v dvoposteljni sobi v hotelu ***, TWC. Spremljevalno vozilo, turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 60 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 95 €. Enoposteljna soba 120 €.

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 22.12.2020. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Najmanjše in hkrati največje število prijavljenih: 7 oseb.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.[/yjsgstabsgroup]

Galerija

 • dolomiti-1.27
 • dolomiti-1.35
 • dolomiti-2.21
 • dolomiti-2.25
 • pm-dolomiti_hdr1
 • pragser-see-dolomiti
 • prvomajski_dolomiti_04
 • skladi
 • srecni-kolesarji
 • veseli-na-pasi
[/yjsgstabsgroup]

Video

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.