Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

Kolesarjenje po Medjimurju

Zaključno srečanje v Medžimurju

kolesarjenje po Medzimurju
novo
s kolesi Medzimurje
Cena:
Od 490 €
Odhod
02 Oktober 2020
Trajanje
3 dni
Dolžina
153 - 230 km
Vodnik
Sašo Skalič
Država
  • Hrvaška
Začetna točka
Kranj, Ljubljana
Težavnost
  • 2

S kolesi gori doli in okoli po Medžimurju

Kolo je nedvomno najprimernejše prevozno sredstvo za spoznavanje vseh naravnih lepot, kulturnih posebnosti in gastronomskih užitkov, ki jih ponuja Medžimurje, regija ob Muri in Dravi. Zaradi svoje geografske raznolikosti je ena bolj zanimivih kolesarskih območij, teren je primeren za umirjene cestne rekreativce in tiste, ki želijo svoje sposobnosti preizkusiti na skrbno pripravljenih stezah za gorsko kolesarjenje.

Naš hotel bo v LifeCLass Termah Sveti Martin, ki so prvi specializirani Adria Bike Hotel na Hrvaškem, ki nudi celostno infrastrukturo za kolesarje.

Kaj vse bomo videli in odkrili na potovanju:
- novo obnovljeni dvorec in restavracija Terbotz, številne vinske kleti,
- mesto Čakovec,
- prvo naftno polje na svetu v Peklenici (začelo obratovati že daljnega leta 1856),
- spomeniški dom rudarjev,
- mlin na Muri oz.'skela', farmo jelenov,
- najsevernejšo točko Hrvaške Žabnik,
- najvišja točka pokrajine – 343 m visok Mohokos,...

Za vas smo pripravili zanimiv program, saj se lahko na drugi in tretji dan odločite za eno izmed dveh variant kolesarskih tras, za krajšo, lažjo in bolj umirjeno (A) ali daljšo in bolj dirkaško (B). Prvi dan pa se vsi skupaj podamo na raziskovanje okolice.

Narava poti: stranske ceste in kolesarske steze.

Program

1. dan: Ljubljana – Sveti Martin (45 km/vzpon 590 m). Iz Ljubljane se zapeljemo proti Medžimurju in Svetemu Martinu, kjer ostanemo dve noči.
Takoj po prihodu se pripravimo za kolesarjenje in začnemo izpred hotela, kjer nas najprej čaka strm vzpon, ki mu bo sledil dolg in lep spust v dolino. Naslednjih 10 kilometrov se bomo peljali po ravnici in se počasi vzpenjali in se po nežnih in slikovitih hribih vrnili na izhodišče. Med potjo se bomo spoznavali z raznolikostjo območja, povzpeli na najvišjo točko Medžimurja, 343 m visok Mohokos, se vozili mimo vinogradov, se ustavili pri kakšni vinski hiši na kozarček rujnega vinca... (V, H)

2. dan: Sveti Martin (krožna vožnja 67 km/vzpon 960 m ali 103 km/vzpon 1.190 m)
Varianta A: Domačini to regijo imenujejo hrvaški Ardeni in kmalu vam bo jasno zakaj. Vozimo se skozi pokrajino, ki se konstantno spreminja, med grički do ravnic in gozdov. Prelepa pot, pri kateri imate kaj za videti in doživeti lepote območja.
Varianta B: Trasa vodi na dolžini dobrih 100 km skozi ravninsko območje, med obema rekama in umetnim jezerom na Dravi skozi barvita naselja in vasi Medžimurja. (Z, V, H)

3. dan: Sveti Martin – Ljubljana (41 km/vzpon 790 m ali 83 km/vzpon 1.045 m)
Varianta A: Med 4 griči Medžimurja - Pot v celoti ostaja v hribovitem delu tega drugače nižinskega območja. Odlična in na trenutke zahtevna pot zaradi kratkih in strmih vzponov in prav takih spustov. Vozimo se po malih podeželskih cestah med vinogradi, mimo lepo urejenih vrtov, s pogledi na okoliško podeželje.
Varianta B: Pot vas bo vodila po Medžimurskih ravnicah, ob reki Muri in ob meji z Madžarsko. Poteka skozi obmejno mesto Mursko Središće in skozi samo središče Čakovca, glavnega mesta Medžimurja. Na poti nazaj do hotela krajši vzpon, drugače pa je večinski del trase ravninski.
Povratek proti Ljubljani v poznih popoldanskih oz. večernih urah. (Z)

Cena

Cena na osebo: 490 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z avtobusom iz Ljubljane po navedenih relacijah, dva polpenziona v dvoposteljni sobi v hotelu 4*. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja, cestnine ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 45 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 95 €. Enoposteljna soba 50 €.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 11.11.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.