Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

Kolesarska tura iz Dolomitov do koroških jezer

Zaključno - Po kurjem kljunu

Prekmurje - s kolesom Helia
zagotovljeno
s kolesi in Helio po Prekmurju
Cena:
od 195 €
Odhod
16 Oktober 2020
Trajanje
2 noči / 3 dni
Dolžina
približno 160 km
Vodnik
Sašo Skalič
Država
  • Slovenija
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi Jesenice, Kranj,Celje
Težavnost
  • 2

Za konec kolesarske sezone se tokrat podamo v Lendavo in naredimo nekaj tematskih izletov z zgodbo po bližnji okolici!

Narava poti: podeželske stranske ceste. Nekaj gričev, vendar bom imeli s seboj nekaj električnih koles, ki jih boste lahko preizkusili "v živo na terenu".

Program

1. dan: Ljubljana – Celje - Središče ob Dravi - Velika Polana - Lendava (50 km). Gorice, tünka in Miško Kranjec. Zgodaj dopoldne odhod iz Ljubljane, vstop je možen na Celjskem. Tokrat s kolesarjenjem začnemo v malce nenavadnem kraju, kamor ne zahajate prav pogosto - v Središču ob Dravi. Po prevzemu in preizkušnji koles se odpeljemo proti severu. Dopoldanska trasa je speljana po manj znanem in obiskanem vzhodnem robu jeruzalemskih gričev. Pot gre sicer malo gori-doli vendar nam moči brž povrne malica z domačo tünko. Pri Razkrižju prečkamo Muro in vstopimo na Ravnico. V čast pisatelja Miška Kranjca pri njegovi rojstni hiši v Veliki Polani pripravimo literarnih petnajst minut, nato pa gremo še do zgodovinsko - tehničnega spomenika Copekovega mlina. Popoldne pripeljemo v Lendavo, kjer nas odlični hotel Cubis gosti naslednja dva dni. (N)

2. dan: Lendava - Dobrovnik - Bogojina - Filovci - Renkovci - Lendava (60 km). Vse najboljše Prekmurja. Čaka nas celodnevni izlet, poln zanimivosti. Peljemo do Dobrovnika in skozi šumo v Kobdilje - pravo podobo idilične prekmurske vasi. Tu vstopimo v regionalni park Goričko. Njegov osrednji vodni lik je Bukovniško jezero, kjer si na energetskih točkah uredimo dnevno auro. Ob obisku Prekmurja ne sme izostati obisk Plečnikove cerkve v Bogojini. Strop krasijo lončeni okrasi, večinoma izdelani v bližnjih Filovcih. V lončarski vasi obiščemo muzej na prostem, tisti z umetniško žilico se lahko poskusite v poslikavi lončevine. Kaj bo za kosilo? Dödoli s kumaricami v kislem mleku, tlačenko in gibanico! Renkovci so domovina Lušta! Seveda se tudi tu ustavimo za obisk in ogled pridelave ter degustacijo sočnih paradižnikov. Zadnji obisk dneva namenimo še Ocean orhids - plantaži orhidej, prvi zgodbi o prekmurskem uspehu. Pozno popoldne se vrnemo v Lendavo (Z, N)

3. dan: Lendava - Petišovci - Lendavske gorice - Dolga vas - Lendava (43 km). Mrtvice, kljun in razgledi. Tokrat kolesarimo ob Muri. Njene mrtvice, ki so zaščiteno mokrišče, so pred leti zaslovele kot območje mejnega spora s sosednjo državo. Tudi Petišovci so, zaradi spornega načina črpanja zemeljskega plina, dosegli prve strani tiska in spletišč. Nato pedale poženemo vse do najbolj skrajne vzhodne točke Slovenije, ki jo je mogoče dosečim s kakim kolesom. Po kavi s pereci (kifeljčki) v Pince Marof - najbolj vzhodni slovenski vasi se malo potrudimo in povzpnemo v Lendavske gorice. Do razglednega Vinariuma po vinski cesti skozi vinograde vijugamo ob državni meji. Pogled s stolpa v lepem vremenu seže v štiri države. Utrujeni si privoščimo langoš, nato pa se spustimo v vas, ki jo pogosto omenjajo po radiu. Pred povratkom v Lendavo se ustavimo še pri židovskem pokopališču. Poslovimo se od Prekmurcev in eden od drugega ter si zaželimo srečno do spomladi. Povratek v Ljubljano v poznih večernih urah. (Z, N).Cena

Cena potovanja na osebo: 195 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles s kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah. Dve nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu ***, TWC. Malico drugi dan. Spremljevalno vozilo s prikolico prvi dan. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS. Organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 30 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), najem električnega kolesa 60 €. Enoposteljna soba 40 €.

Cena ne vključuje: večerij, vstopnin v navedene znamenitosti, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše število prijavljenih: 5 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 18.6.2020.

Rok za prijave: dva meseca pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil: celoten znesek ob prijavi.

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne / naravne / politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.