Skupinska kolesarska potovanja

Kolesarjenja v majhnih skupinah lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete zanimvim zgodbam s poti..

večerni Krf helia kolesarjenje

Krf z ladjo in kolesi

pečine na obali Krfa kolesarjenje Helia
novo!
Skupinska kolesarjenja
Cena:
1.240 €
Odhod
12 Junij 2021
Dodatni termin
jesenski datum: 18.9.2021
Trajanje
8 dni / 7 noči
Dolžina
245 km
Vodnik
Sašo Skalič
Začetna točka
letališče Ljubljana
Težavnost
 • 2

Razlaga težavnosti

Kolesarske počitnice na Krfu, otoku blizu obale Epira na severozahodnem robu Grčije. Otok je domovina legendarnih Feničanov, tu so se končale dogodivščine Odiseja in njegovi gostitelji so končno organizirali njegov povratek na Itako. Krfu so prizanesli potresi, ki so opustošili preostali del Jonskih otokov; tako ohranja skoraj nedotaknjene tradicionalne vasi in srednjeveško glavno mesto. Od 19. stoletja je otok postal priljubljena destinacija vseh, ki imajo radi sonce, vključno s kralji. Avstrijska cesarica Elizabeta in nemški cesar Wilhelm sta uživala Krf in njegove slikovite pokrajine. Njegova neskončna zelena narava in blago vreme nudita idealne pogoje za lepe kolesarske ture.

Narava poti: trasa je srednje zahtevna a povprečna telesna pripravljenost zadostuje. Nekaj zahtevnejši je četrti dan, ki pa se mu lahko ognete tako, da ostanete na ladji.

Presežki ture:
- mesto Krf s trdnjavo, samostanom in Mišjim otokom
- vožnja med širnimi sadovnjaki in nasadi oliv
- plovba mimo Albanije na celinsko Grčijo
- slikovito benečansko mestece Parga

Program

1. dan: srečanje udeležencev na letališču Ljubljana, polet na Krf. Po pristanku kratek prevoz v pristanišče, kjer nas čaka naša ladja Hera. Spoznavanje  z ladjo in posadko, po večerji kratek sprehod po mestu. (Večerja)
2. dan: Krf - Lefkimi 45 km. Dan začnemo s prevzemom koles in panoramsko ogledno vožnjo čez mesto. Kolesarsko potovanje se začne z vožnjo proti jugu otoka. Osrednja posebnost dneva bo obisk Achileona - dvorca, v katerem je umirjene dneve samote preživljala naša predzadnja cesarica Elizabeta, po domače Sisi. Dan zaključimo v mestecu Lefkimi na skrajnem jugu otoka. (Zajtrk, V)
3. dan: Lefkimi - Pelekas 45 km. Prijetno kolesarjenje po jugozahodu otoka. Vozimo skozi vasice, nad obalnimi pečinami in čez olivnjake. Čas bo za jutranjo grško kavo, kosilo na rivi in postanke na razglednih točkah, ki jih ta dan ne bo zmanjkalo. Zahodna obala slovi po majhnih peščenih plažah v zalivčkih, kjer je voda kristalno čista in kar vabi na sprotni skok s kolesarskega sedla v toplo morje. (Z, V)
4. dan: Peleksa - Pelekas 50 km. Čaka nas malo bolj razgiban, vendar zelo raznovrsten dan. Kolesarimo proti severu, vendar se ognemo mogočni gori Pantokrator. Pokrajina je razgibana in raznolika. Med vožnjo si privoščimo postanke in počitke na najlepših otoških plažah ter ob samotnih kapelicah. Proti koncu bo obvezen postanek ob Kanalu ljubezni - par, ki ga preplava skupaj bo ostal večno zaljubljen... (Z, V)
5. dan: Sidari - Kassiopi 25 km. Dan bo bolj sproščen in ležeren. Čez severne plaže nadaljujemo v smeri urnega kazalca proti mestecu Kassiopi. Tu nas že čaka naša ladja. Po vkrcanju zelo blizu Albanije  preplujemo ožino in prenočimo na celini v mali vasici Sagiada. (Z, V)
6. dan: Sagiada - Igumenica 25 km. Kratek kolesarski dan se konča v živahni Igumenitsi, glavnem obalnem kraju Epira. Privoščimo si kolesarjenja prosto popoldne in ga namenimo pohajkovanju po mestu, kak nakup in uživanje v pristaniškem vrvežu. (Z, V)
7. dan: Igumenica - Parga 55 km. Tokrat bolj zgodaj zapustimo Igumenico, se malo oddahnemo od obale in zapeljemo v notranjost Epira. Kolesarimo mimo jezer Kaneta in Kalodiki, potem pa se spustimo v antično Pargo. Mestece je izjemno slikovito, nad njim stoji trdnjava iz benečanskih časov. Popoldne pospravimo kolesa, se vkrcamo in odplujemo nazaj na Krf. (Z)
8. dan: po zajtrku slovo od posadke in izkrcanje z barke. Pred poletom v domovino bo glede na red letenja še nekaj časa za zadnji sprehod po mestu. Antío Kérkyra! - poletimo v Ljubljano, kjer se naše vtisov polno potovanje zaključi. (Z)

Organizator potovanja in ladjar si pridržujeta pravico do spremembe programa, če bi tako zahtevale vremenske, plovne ali administrativne okoliščine.

Potovanje je pripravljeno v najboljši nadi, da se do junija zdravstvena situacija izboljša in bo že dovoljevala turistična potovanja. Če to še ne bo mogoče, se boste prijavljeni na junijski odhod lahko brezplačno pre-prijavili na septemberskega.

Cena

Cena aranžmaja na osebo: 1.240 €

Cena vključuje: letalski prevoz v drugem razredu na relaciji Ljubljana - Krf in nazaj, vključno z letališkimi taksami in 20 kg prtljage na osebo. Prevoz z letališča do mesta in nazaj. Bivanje v dvoposteljni kabini na počitniški ladji namenjeni križarjenjem. Ladijski prevoz po itinerarju, pristaniške takse, sedem nočitev v dvoposteljni kabini, sedem zajtrkov, šest večerij. Najem treking kolesa s torbami in čelado. Potovalno dokumentacijo, knjižico z opisom poti. Turistično vodenje - slovenski vodnik z licenco GZS, ki spremlja skupino iz Ljubljane. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: za enoposteljno kabino 460 €. Doplačilo za električno kolo 80 €.

Cena ne vključuje: kosil, večerje v Igumenici, pijač ob obrokih.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo). 

Najmanjše število prijavljenih: 12 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 08.01.2021.

Rok za prijave: dva meseca pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne / naravne / politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naša ladja

Nameščeni bomo na ladji Hera. Manjša luksuzna ladjica tipa gullet ima 6 udobnih kabin.
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (1)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (10)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (11)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (12)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (13)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (14)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (2)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (3)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (4)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (5)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (6)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (7)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (8)
 • helia kolesarjeenje barka hera krf (9)

Video

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.