Z Goričkega v Piran z e-kolesi

Natisni
kolesarka z ekolesom ob Krki Helia kolesarjenje
28.9.2021
par kolesarjev pelje ob Kolpi Helia
Cena:
Od 485 €
Odhod
28 September 2021
Trajanje
6 dni / 5 noči
Dolžina
440 km
Vodnik
Sašo Skalič
Država
  • Slovenija
Začetna točka
Ljubljana (Lendava), vstop Kranj, Celje, Maribor
Težavnost
  • 3

Razlaga težavnosti

Po naši kokoši od glave do repa :)

Ponuja se vam edinstvena priložnost, da se zapeljete po Kreslinovi pesmi "Iz Goričkega v Piran"! Izvirna kolesarska tura spoznavanja domovine, sestavljena iz niza dnevnih tur po koncih in krajih, kamor le redko zaidemo celo bolj mobilni, kaj šele s kolesi. Potovanje, ki potrdi spoznanje, da res živimo v raju.

Narava poti: trasa je srednje zahtevna a povprečna telesna pripravljenost in električno kolo zadostujeta.

Program

1. dan: (Ljubljana) Lendava - Osluševci 55 km. Srečanje udeležencev v Ljubljani, od koder se mimo Celja in Maribora odpeljemo v Lendavo. Naše epsko kolesarsko potovanje začnemo na madžarski meji pod stolpom Vinarium. Pri Hotizi se prvič skoraj dotaknemo hrvaške meje, Jeruzalemske gorice pa prečkamo, okrepčani s tünko, po vzhodnejši poti kot običajno - do Središča ob Dravi. Mimo Ormoža pod goricami in gradom Svete Nedelje odkolesarimo do Osluševcev, kjer prvič prenočimo.

2. dan: Osluševci - Tržec - Majšperk - Rogatec - Stara Vas Bizeljsko 80 km. Po zajtrku kolesarimo skozi simpatične male vasice in Gorišnico - eno najmanših slovenskih občin proti Ptuju. Starodavnemu mestu se na široko ognemo, obrnemo proti jugu in pri Tržcu zapeljemo v dolino Dravinje do Majšperka. Privoščimo si kavo, nato pa čez prelazek pod Donačko Goro vozimo proti jugu. Pred Rogatcem si ogledamo muzej na prostem ali dvorec Strmol, v katerem je gospodinjski muzej Slovenije. Popoldne nas čaka še prijetno kolesarjenje po novi kolesarski stezi ob Sotli vse do Bizeljskega. Čez noč bomo v gosteh pri znamenitem vinarju Isteniču. (Zajtrk, Nočitev)

3. dan: Stara Vas Bizeljsko - Brežice - Kostanjevica - Novo Mesto - Dolenjske Toplice 80 km. Kolesarsko potovanje nadaljujemo z malo lažjo dnevno etapo. Čaka nas vrsta znamenitosti - brod na Savi, baročna dvorana brežiškega gradu, odštekane Klunove toplice, šentjernejski petjaln, prestolnica situle, pred večerjo se že lahko kopamo v vročih vrelcih Dolenjskih Toplic. (Z, N)

4. dan: Dolenjske Toplice - Kočevski Rog - Kočevje - Kočevska reka - Osilnica 70 km. Zapustimo dolino Kolpe in se skozi roške partizanske gozdove mimo Baze 20 podamo v Kočevje, kjer kosimo in malo počijemo. Tudi popoldne nas čaka Rog, iz Kočevske reke pa se po svetovni novi cesti s Strme rebri (mali Vršič) spustimo v Osilnico, kjer nas čakajo Pri Kovaču. (Z, N)

5. dan: Osilnica - Stari Trg pri Ložu - Mašun - Ilirska Bistrica - Hrušica 85 km. Predzadnji dan vozimo najbolj zanimivo in neobičajno etapo, po koncih in krajih, kamor večina Slovencev le redko zaide. Da si prihranimo vzpon nazaj v Rog malo goljufamo in nekaj kilometrov kolesarimo mimo Čabra, skozi Hrvaško. Dopoldne pa po "volčji transverzali" pod Snežnikom skozi Mašun sestopimo na Primorsko vse do Ilirske Bistrice. Od tu je le še kratek skok pod Brkini do Hrušice, kjer prenočimo. (Z, N)

6. dan: Hrušica - Črni Kal - Padna - Piran 70 km. Zjutraj nas le še nekaj kilometrov loči do kraškega roba, od koder že lahko vidimo naše morje. Spustimo se v zaledje slovenske Istre in skozi stare vasice, čez grebene in obložene mize pri Sečovljah dosežemo Jadran. Čaka nas le še paradna promenadna vožnja ture po "Elizejskih poljanah" skozi Portorož do Pirana, kjer se pod Tartinijem slikamo za slovo. Vrnitev v Ljubljano pozno zvečer. (Z)

sečoveljske soline helia kolesarjenje

Cena

Cena potovanja na osebo: 485 €

Cena vključuje: prevoz s turističnim kombijem na relaciji Ljubljana - Lendava in Piran - Ljubljana. Pet nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih in gostiščih **/***. Najem električnega kolesa s torbami. Spremljevalno vozilo s tehnično delavnico, rezervnimi kolesi, je v pomoč pri premagovanju daljših klancev; prevoz prtljage med prenočišči. Potovalno dokumentacijo, knjižico z opisom poti. Turistično vodenje - slovenski vodnik na kolesu z licenco GZS, ki spremlja skupino iz Ljubljane. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: za enoposteljno sobo 90 €

Popusti: za lastno električno kolo 40 €, popust za lasten prevoz do Lendave in iz Pirana v Ljubljano 25 €

Cena ne vključuje: kosil in večerij

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo)

Najmanjše število prijavljenih: 12 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 02.02.2021.

Rok za prijave: dva meseca pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne / naravne / politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naše električno kolo

SCOTT E-sub Active
Udobno potovalno kolo za dolge proge ima sedem mehanskih in pet električnih prestav. Doseg baterije ob povprečni rabi 100 km. Kolo je opremljeno s 35 litrsko potovalno torbo abus in ključavnico.

helia potovalno kolo za dolge proge