pogled na jezero Garda Helia kolesarjenje

Kolesarjenje Dolomiti - Garda

Natisni
Helia kolesarjenje kolesarska steza pri Bolzanu
vsi jesenski odhodi razprodani, čakalna vrsta
Helia kolesa dolomiti garda zemljevid
Cena:
445 €
Odhod
23 September 2021
Dodatni termin
odhod 16.9. - eno prosto mesto!
Trajanje
4 dni / 3 noči
Dolžina
240 km
Vodnik
Aleksandra
Država
  • Italija
Začetna točka
Ljubljana, vstop Kranj, Jesenice
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

Od škrtlatnega gorovja do mediteranskega jezera

Kolesarsko potovanje Dolomiti - Garda sodi med najlepša kolesarjenja v Alpah. Pot po kolesarskih stezah je speljana po zelenih dolinah, pod vrhovi Dolomitov, mogočnimi gradov in med bogatimi sadovnjaki. Sprehajamo se po starih mestih in mediteranskih promenadah ter uživamo v aperolih, kapučinih in svežih belih vinih.

Presežki potovanja:
- Pustriška dolina
- škofovski Brixen
- spust v Riva del Garda
- nova kolesarska steza nad jezerom Garda

Narava poti: skoraj v celoti kolesarska steza, v celoti ravna ali se rahlo spušča. Primerna tudi za družine in začetnike. Lahka kolesarska tura.

Program

1.dan: Toblach - Mühlbach (65 km) Zgodaj zjutraj srečanje udeležencev v Ljubljani. Po avtocesti se mimo Spittala na Dravi odpeljemo na južno Tirolsko v San Candido / Innichen, kjer sedemo na kolo. Ves čas na spremljajo Dolomiti in tu se začne kolesarska pot vzdolž reke Rienz, ki ji sledimo vse do konca dneva. Peljemo mimo izvira Drave in v Dobbiacu / Toblachu dosežemo najvišjo točko potovanja. Popoldne se ustavimo v Brunecku in pod Kronplatzom nadaljujemo po Pustriški dolini vse do njenega konca, kjer prespimo v mali vasici Mühlbach. (N)

2. dan: Mühlbach - Bolzano / Bozen (65 km). Zjutraj se skozi sadovnjake pod mogočno trdnjavo Franzensfeste spustimo v škofovski Brixen. Privoščimo si kavo in se sprehodimo po mestu, ki je bilo dolgo časa v žlahti z Bledom. Po Brixnu se dolina Izarke zelo zoži, kolesarska steza je speljana po trasi nekdanje železniške proge skozi številen predore in viadukte. Prijetno kolesarjenje nas pripelje do glavnega južnotirolskega mesta - Bolzana ali po domače Bocna. V starem središču spijemo kavo, prespimo pa v hotelu na obrobju mesta. (Z, N)

3. dan: Bolzano / Bozen - Trento / Trient (72 km). Kolesarsko potovanje po široki dolini Adiže ta dan vodi po enkratni pokrajini širnih nasadov jabolk in vinogradov. Večno sončna južna Tirolska je sadno srce Italije. Za popoldansko osvežitev v senci si privoščimo "ombro" - kozarček hladnega traminca, ki izvira iz teh krajev. Prenočimo v starodavnem zgodovinskem mestu Trento od koder izvirajo naši Trentarji. Pred večerjo se skozi ozke ulice pisano poslikanih hiš sprehodimo do mogočne katedrale. (Z, N)

4. dan: Trento / Trient - Limone sul Garda (62 km). Ob Adiži kolesarimo do Roveretta, ki slovi po srednjeveški trdnjavi, ki je nekoč zapirala pot v srce Avstrije. Poslovimo se od reke in čez prelazek pripeljemo nad jezero Garda. Čaka nas dolg in položen razgledni spust v Riva del Garda, kjer se je nekoč končala naša cesarska domovina. Po odmoru za kosilo si za desert privoščimo še jagodo na torti našega potovanja - vožnjo po novi, izjemno slikoviti kolesarski stezi nad jezerom Garda. Vsekana v zahodne obalne pečine in delno po visečih platojih nad jezerom je prava inženirska mojstrovina. V Limone sul Garda zaključimo s kolesarjenjem, se poslovimo od jezera in prek Verone in Benetk pozno zvečer vrnemo v Ljubljano. (Z)


Cena

Cena na osebo: 445 €

Cena vključuje: prevoz udeležencev in koles z udobnim turističnim kombijem na relaciji Ljubljana - Innichen / San Candido in Limone sul Garda - Ljubljana. Tri nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v udobnih hotelih in gostiščih 3*. Prevoz glavne prtljage med hoteli in spremljevalno vozilo ves čas kolesarjenja. Turistično vodenje vodnika z licenco GZS in potovalno knjižico. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 60 € (klasično potovalno kolo 7 ali 21 prestav, stranska torba). Električno kolo 160 €. Enoposteljna soba 85 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.1.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa. Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.