Kolesarska tura iz Dolomitov do Dravograda

Presežniki potovanja.

  • Začetek kolesarjenja pod slovitimi Tremi Cimami
  • Spust z jezera Misurina do Lienza, eden najlepših in najdaljših kolesarski sputov v Alpah
  • Kolesarjenje ob mladi Dravi
  • Zasanjana Ziljska dolina
  • Vožnja z ladjo po Dravi in čez Podjunski most
  • Zaključek v Slovenj Gradcu

 

Poletje ob Dravi

Helia potovanja
895 EUR
Odhod
18.7.2023
Trajanje
6 dni / 5 noči
Država
Avstrija
Začetna točka
Ljubljana
Dolžina
350 km
Težavnost
2

S kolesom iz Dolomitov domov ob Dravi in Zilji

Če bi tokrat preživeli poletni dopust kolesarskem sedlu, ne iščite naprej. Potovanje iz srca Dolomitov do mestnega trga v Slovenj Gradcu je prava izbira. Proga je speljana po imenitnih razglednih kolesarskih stezah, skozi senčne loge ob Dravi in Zilji ter čez cvetoče koroške travnike. Spotoma bo tudi čas za osvežitev v kakem izmed toplih jezer.

Narava poti: kolesarske steze, stranske podeželske ceste z malo prometa. Primerno za kolesarje s povsem povprečno kondicijo.

Program

1.dan: Ljubljana-Misurina-Toblach-Innichen-Lienz (↔ 70 km, ↑ 140 m, ↓ 1.220 m)

Jutranji odhod iz Ljubljane proti Avstriji, skozi karavanški predor mimo Beljaka v pustriško dolino in do jezera Misurina pod špičkami Treh Cim. Na tem izjemno sloikovitem kraju začnemo kolesariti. Dnevna etapa je en sam blag kolesarski spust (višinska razlika je 1200 metrov!). Sprva teče po progi stare dolomitske železnice, nato pa mimo izvira in po dolini Drave do vse do Lienza, zadnjega tirolskega kraja. (V, N)

2. dan: Lienz - Tröpolach (↔ 59 km, ↑ 430 m, ↓ 500 m)

Pred odhodom iz Lienza postanemo pri nenavadnem ganljivem spomeniku ruskim kozakom in obiščemo muzej rimskega Aguntuma, predhodnika Lienza. Od Lienza naprej se dolina Drave razširi, kolesarska steza pa pelje po trasi srednjeveških trgovskih poti ob reki. Pred Oberdrauburgom prestopimo deželno mejo in se na že koroški strani prek prelaza Gailbergsattel (350 metrov vzpona v sedmih kilometrih) spustimo v dolino Zilje. V Kotschach Mauthnu se ustavimo in na začetku Ziljske doline pojemo kosilo. Naš dnevni cilj je v vasici Tröpolach pod priljubljenim smučiščem Mokrine. (Z, V, N)

3. dan: Tröpolach - Podklošter - Baško jezero (↔75 km, ↑ 410 m, ↓ 430 m)

Dopoldne kolesarimo pod mogočnim Dobračem skozi Bistrico v Ziljski dolini do Podkloštra. Beljak si ogledamo pobliže in se nato, glede na poletni vozni red, od Beljaka do Baškega jezera lahko del poti peljemo po Dravi tudi z ladjo. V Baškem jezeru si pred večerjo še privoščimo kopanje. (Z, V, N)

4. dan: Baško jezero - Borovlje (↔ 46 km, ↑ 270 m, ↓ 380 m)

Vrnemo se nazaj k Dravi in kolesarimo po slovenskem Rožu. Kavo spijemo v keltski vasi – okultnem središču in muzeju na prostem. Za kosilo se ustavimo v Rožeku, tu obiščemo grad ali obsežen živalski vrt. Popoldne ob Dravi skozi slovenske vasi pod Kepo kolesarimo do slovitih in nekoč tako priljubljenih Borovelj pod Ljubeljem. (Z, V, N)

5. dan: Borovlje - Pliberk (↔ 57 km, ↑ 380 m, ↓ 370 m)

Dopoldne se lepo počasi peljemo po delu Dravske doline, ki slovi po – tišini! Steza je speljana po bregu umetnega jezera, daleč od naselij in drugih cest, kar nekaj kilometrov bomo srečevali le kolesarje. Na desni nas ves čas spremljajo severni obronki Kamniških Alp. S postanki dosežemo naš dnevni cilj, znamenito Klopinjsko jezero. Tu se bomo lahko kopali in spočili. Zadnjič prenočimo pod Matjaževo Peco v glavnem mestu Podjune – slovenskem Pliberku in domači gostilni. (Z, V, N)

6. dan: Pliberk - Slovenj Gradec (↔ 40 km, ↑ 280 m, ↓ 370 m)

Do cilja in zaključka potovanja nas čaka en sam dolg spust. Pri Sveti Luciji prečkamo impozanten viseči kolesarski most. V Dravogradu zaključimo kolesarjenje in se v Ljubljano vrnemo mimo Slovenj Gradca in Velenja. (Z) 

Cena

Cena potovanja na osebo: 895 EUR

Cena vključuje: prevoz udeležencev in koles z udobnim turističnim kombijem na relaciji Ljubljana - jezero Misurina in Slovenj Gradec - Ljubljana. Pet polpenzionov v dvoposteljni sobi TWC v hotelih in gostiščih 3*. Prevoz glavne prtljage med hoteli in spremljevalno vozilo ves čas kolesarjenja. Turistično vodenje vodnice z licenco GZS in potovalno knjižico. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 140 EUR. Najem kolesa 110 EUR (klasično potovalno kolo, 21 prestav, stranska torba) električno kolo 230 EUR.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 EUR (na prijavo). Prevoz in rokovanje z vašim električnim kolesom 15 EUR.

Možna doplačila: ob udeležbi manj od 14 oseb se obračunajo doplačila:

9 do 13 oseb 55 EUR na osebo.
6 do 8 oseb 75 EUR na osebo

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanše število prijavljenih: 14 oseb.

Cena ne vključuje: kosil in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Približen znesek odpovednega rizika znaša 78 EUR na osebo.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

    Zavarovanje odpovedi potovanja/prekinitev potovanja (PDF)
    Informacije o COVID-19 in zavarovalnem kritju (PDF)
    Splošni pogoji - Evropsko zavarovanje (PDF)

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

    Splošne informacije (PDF)
    Pogoji zavarovanja Coris (PDF)

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2022. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme/lokalne/naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

KolesaPotovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo.

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno koloHelia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno koloElektrična kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.