Kolesarska tura Lanzarote

Otok Lanzarote je eden sedmih Kanarskih otokov. Majhen otok v velikosti 600 km2 je dobil ime po pomorščaku Malloccellu Lancerottiju, ki ga je odkril v štirinajstem stoletju. Do osemnajstega stoletja je doživel nekaj vulkanskih izbruhov, rezultat je fascinantna vulkanska pokrajina z nekaj sto kraterji. Otok kar kipi od vplivov vizionarskega umetnika, arhitekta in okoljevarstvenika Cesarja Manriqueja, ki je otok rešil pred naglim vdorom množičnega turizma.

Presežki potovanja:

  • edinstvena vulkanska pokrajina
  • nenavadna umetniška dela arhitekta Cesarja Manriqueja
  • podnebje omogoča kopanje in sončenje vse dni v letu
  • Montana Roja - ogasli vulkan Rdeča gora
  • Timanfaya narodni park

Lanzarote - otok vulkanov

Helia potovanja
1.190 €
Odhod
22.10.2022
Trajanje
8 dni / 7 noči
Država
Španija
Začetna točka
letališče Benetke
Težavnost
2

Kolesarsko potovanje med vulkanskimi kraterji

Lanzarote je najsevernejši in najbolj vzhodni otok Kanarskih otokov in je vulkanskega izvora. Rodil se je z ognjenimi izbruhi in ima strjene tokove lave ter ekstravagantne kamnite formacije. Otok je nastal pred približno 15 milijoni let kot produkt žariščne vulkanske točke Kanarskih otokov.

Narava poti: delno razgibano območje, občasno ravninski predeli. Razdalje niso pretirane, na oba prosta dneva se lahko odločite, kako bi preživeli dan (na kolesu ali drugače).

Program

1. dan: Srečanje udeležencev na letališču v Benetkah in polet v Arrecife na otoku Lanzarote.

Po kratkem prevozu pridemo v obmorsko letovišče s plažami Costa Teguise, začetno točko našega potovanja. (N)

2. dan: Costa Teguise - Haria ( ↔ 48 km, ↑ 695 m, ↓ 415 m).

Po zajtrku prevzamemo kolesa in naše kolesarjenje po Lanzarotu se lahko začne! Danes obiščemo Obiščite César Manrique's najbolj znana in edinstvena arhitekturna dela, kot so El Jardín de Cactus, Los Jameos del Agua, El Mirador del Río, ki so sestavni del pokrajine. Obiščemo tudi vulkansko jamo La Cueva de los Verdes in kolesarimo skozi ribiške vasice, ne da bi izgubili pogled na impresivno Monte Corona vulkan. Proti večeru prispemo v slikovito vas Haría, ki jo obdaja nešteto palm. (Z, N)

3. dan: Haria – Teguise  ( ↔ 52 km, ↑ 710 m, ↓ 730 m).

Od Haríe gremo po cesti navzdol proti Teguiseu, nekdanji prestolnici otoka. Naša pot ponuja spektakularne razglede navzdol na obalo. Teguise samo po sebi je čudovito mestece s tipično arhitekturo in številnimi prijetnimi bari za osvežitev. Od tu nadaljujemo proti San Bartoloméju in skozi fascinantno vinorodno območje La Geria do našega hotela, kjer preživimo naslednji dve noči v Teguiseu ali blizu njega. (Z, N)

4. dan: Teguise (krožna vožnja ↔ 46 km, ↑↓ 445 m  ali prosti dan).

Danes je prost dan, preživite ga lahko v Teguiseu ali blizu njega. Lahko se odločimo za sprostitev ali uživanje v krožni vožnji ali celo oboje. Krožna tura nas popelje proti čudoviti plaži Famare s spektakularnim ozadjem vulkanskih pečin. Po kolesarjenju ob obali se odpravimo čez obsežna črna polja lave in lunino pokrajino nazaj v Teguise. (Z, N)

5. dan: Taguise – Playa Blanca ( ↔ 55 km, ↑ 372 m, ↓ 635 m).

Napotimo se proti glavni znamenitosti otoka, Parque Nacional de Timanfaya. Tu je vulkanska narava Lanzaroteja najbolj spektakularna. Izbruhi v letih 1730-1736 so pokopali četrtino celotnega otoka, vključno z več vasi in oblikovali impresivno pokrajino lave in vulkanov ki jih vidimo danes. Nato odkolesarimo na jug otoka, postanek na poti napravimo za obisk obmorskega vulkanskega kraterja El Golfo, preden končno dosežemo Playa Blanca, Belo Plažo. (Z, N)

6. dan: Playa Blanca (krožna vožnja ↔ 36 km, ↑ ↓ 260 m ali prosti dan).

Playa Blanca se nahaja na jugu otoka in od tam se odpirajo pogledi do bližnjega Kanarskega otoka Fuerteventura. Danes imamo na izbiro obiskati bližnje zalive in plaže Papagayo, najboljše na otoku in še edine nedotaknjene s strani turistov ali pa ostanemo v Playa Blanci in se prepustimo toplim sončnim žarkom. (Z, N)

7. dan: Playa Blanca - Arrecife ( ↔ 50 km, ↑ 475 m, ↓ 495 m).

Iz Playe Blance se preko gričevnate pokrajine Femes pripeljemo v vinorodno La Gerio. Tukaj so domačini s posebnim načinom suhega poljedelstva uspeli razviti uspešno pridelavo zelenjave in vina. Najbolj znana vrsta je malvazija. Vinogradi so zaradi svoje nenavadnosti prava atrakcija. Izgledajo kot nekakšen lijak v zemlji, katerega namen je črpanje vlage okoli pa so naloženi kamni, ki ščitijo rastlino pred močnim vetrom. Od tu se spustimo do morja in sledimo obalni promenadi od Puerto del Carmen do Arrecifa. (Z, N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja.

Vrnemo se na letališče Arrecife in poletimo nazaj v izhodiščne Benetke. (Z)

Cena

Cena na osebo: 1.190 €

Cena je izračunana ob udeležbi 14 oseb.

Cena vključuje: sedem zajtrkov in večerij v dvoposteljni sobi TWC v podeželskih gostiščih in hotelih 4* in 5*. Prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo, knjižico z opisom poti. Turistično vodenje - slovenski vodnik z licenco GZS, ki spremlja skupino iz Benetk. Organizacijo potovanja in DDV.

Cena ne vključuje: letalskega prevoza. Predviden je polet iz Benetk / Trevisa direktno na Lanzarote z nizkocenovnikom Ryanair. Nakup vozovnic bomo uredili za vse udeležence potovanja skupno, ko bo prijavljeno minimalno število potnikov. Vključene niso tudi pijače, vstopnine (v park Timanfaya, umetniške stvaritve arhitekta Cesarja Manrique) in ostali izdatki, ki niso vključeni v ceno aranžmaja.

Doplačila po želji: za enoposteljno sobo 210 €, najem hibridnega kolesa s čelado 130 €, najem električnega kolesa 170 €, povratni transfer Ljubljana - letališče naknadno.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 €.

Možna doplačila: ob udeležbi manj od 14 oseb se obračunajo doplačila:
9 do 13 oseb 45 € na osebo.
6 do 9 oseb 75 € na osebo

Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 6 oseb.

Cena ne vključuje: kosil, večerij in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša 99 € na osebo.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Španija

Kolesa

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo.

Standardno kolo

Cross Evado lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Električna kolesa Hunt VRC so odlična za kolesarske ture. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 100 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.