jezero Pragsersee s čolnarno treking Helia

Mala vasica Niederdorf / Villabassa na severnem obrobju je imenitno izhodišče za lahke poletne šport v bližnji okolici. Nastanjeni bomo v našem "skoraj družinskem" hotelu Weiherbad, kjer nas bo gostila Monika s svojo prijazno ekipo.

 • nastanitev v osrčju Dolomitov enkratnimi razgledi
 • dva imenitna kolesarska spusta
 • še boljši treking turi prav v srce ošiljenih hribov
 • krog okoli Treh Cim
 • odlično vodenje strokovnjakinje za Dolomite :)

Aktivni vikend Dolomiti - kolesarjenje in treking

Helia potovanja
od 685 €
Odhod
23.6.2022
Dodatni termin
1.9.2022
Trajanje
4 dni / 3 noči
Država
Italija
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi Kranj, Radovljica, Jesenice
Dolžina
80 km s kolesom, 30 km treking
Težavnost
2

Aktivni konec tedna pod vencem Dolomitov

Vikend kolesarsko vandrovske sezone v sončnih Dolomitih - v tipični južnotirolski vasici Villabassa / Niederdorf v srcu škrlatnega gorovja. Izkoristimo ga za dve lahki kolesarski in dve sprehajalni vandrovski turi ter uživanje v pristni tirolski gostoljubnosti.

Narava poti: pretežno kolesarska steza, asfalt, nekoliko več prometa ob vstopu v večje kraje. Utrjene planinske steze in poljske poti. Primerno za vsakogar z običajno rekreativno kondicijo.

Program

1. dan: Ljubljana - Tolmezzo - Sexten - Niederdorf kolesarjenje ( ↔ 25 km, ↑ 70 m, ↓ 540 m).

Jutranji odhod iz Ljubljane, vožnja mimo Trbiža in Tolmezza skozi malce zakotno Carnio na prelaz Kreuzsattel. Aktivni vikend se lahko začne! Na višini 1.636 metrov v zaledju Tre Cime začnemo s kolesarskim programom, saj tu zamenjamo prevozno sredstvo in se s kolesi spustimo v Dravsko dolino do Sextna. Prvi pravi tirolski „štrudel“ bomo pomalicali v romantičnem prastarem Innichenu, nato se odpeljemo mimo izvira Drave čez toblaško polje do hotela v Niederdorfu / Villabassi, ki nas gostoljubno sprejema že mnogo let. (V, N)

2. dan: treking jezero Braies - Grunwald Alm ( ↔ 18 km, 6.30 ur, ↑↓ 870 m)

Do začetne točke ture v Innerpragsu se zapeljemo s kombijem, nato pa imamo na sporedu treking vzpon do jezera Pragser Wildsee. Jezerska voda je ledeniška, zato je neverjetno tirkizne barve, kot Soča. Pot po dolini Grünwald nadaljujemo prav v srce Dolomitov. Za okrepčilo se ustavimo pri koči na visokogorski planoti, vso pot pa nas bodo navduševali pogledi na sosednje vrhove. (Z, V, N)

3. dan: jezero Landro - koča Auronzo ( ↔ 13 km, 5.30 ur, ↑ 1.170 m, ↓ 140 m)

Drugi vandrovski dan - dan najlepših razgledov. Zapeljemo se pod jezero Dürrnsee / Lago di Landro, kjer začnemo treking. Skozi dolino mlade Rienz se zlagoma vzpenjamo na severno stran Treh Cim. Po bodu gorske skupine naredimo krožno pot, ki jo zaključimo pri koči Rifugio d'Auronzo. Od hiše je lep razgled na vse sosednje špičke in jezero Misurina globoko pod nami. Mimo Toblaškega jezera se vrnemo nazaj v Villabasso / Niederdorf. (Z, V, N)

4. dan: Niederdorf - Lienz kolesarjenje ( ↔ 55 km, ↑ 150 m, ↓ 620 m).

Zadnji kolesarski dan. Po zajtrku zapustimo Južno Tirolsko in se s kolesi spustimo po priljubljeni kolesarski poti. Pot se ves čas spušča in spremlja mlado Dravo. Skozi Sillian mimo Innichena prikolesarimo do Lienza. Tu se po poslovilnem jabolčnem zavitku vkrcamo v kombi in se v večernih urah prek Špitala vrnemo v Ljubljano, kjer se naš aktivni vikend zaključi. (N, Z)

Glede na vremenske razmere se vrstni red aktivnosti lahko spremeni.

Cena

Cena na osebo: 685 €

Cena je izračunana ob udeležbi 14 oseb.

Cena vključuje: prevoz udeležencev in koles na navedenih relacijah, tri polpenzione v dvoposteljni sobi v hotelu ***, TWC. Spremljevalno vozilo, turistično vodenje planinskega slovenskega vodnika z licenco GZS in PZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 120 €. Najem kolesa 30 € (klasično potovalno kolo, 21 prestav, stranska torba). Električno kolo 70 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: ob udeležbi manj od 14 oseb se obračunajo doplačila:
11 do 13 oseb 25 € na osebo.
8 do 10 oseb 55 € na osebo
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanše število prijavljenih: 8 oseb.

Cena ne vključuje: kosil in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša 48 € na osebo (57 € če je doplačilo za enoposteljno sobo).

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Italija

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s vojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Galerija

 • dolomiti-1.27
 • dolomiti-1.35
 • dolomiti-2.21
 • dolomiti-2.25
 • pm-dolomiti_hdr1
 • pragser-see-dolomiti
 • prvomajski_dolomiti_04
 • skladi
 • srecni-kolesarji
 • veseli-na-pasi
[/yjsgstabsgroup]<br

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.