jesenski panoramski pogled na Dolomite

Najlažje prečenje škrlatnega gorovja na dveh kolesih, ki vsak dan nagradi z imenitnimi razgledi na šiljaste vršace, globoke soteske in enkratne kolesarske steze. Čez hribe brez napora po progi nekdanjega gorskega tramvaja!

Presežniki potovanja:

  • kozarček aperola v osrčju Dolomitov
  • kolesarska steza po trasi železnice se vije skozi tunelčke in pne čez mostove nad gorskimi rekami
  • pogled na venec gora, ki obkrožajo Cortino
  • kolesarska steza na visečih mostovih nad Brento
  • mondena Cortina in Bassano del Grappa

Izzi Dolomiti

Helia potovanja
od 470 €
Odhod
22.9.2023
Trajanje
3 dni
Država
Italija
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi Kranj, Radovljica, Jesenice
Dolžina
145 km
Težavnost
2

Iz Dobbiaca / Toblacha čez prelaz Cimabanche po trasi nekdanje gorske železnice

Narava poti: nezahtevna tura, pretežno kolesarska steza. Primerna prav za vsakogar. Četrtina poti je neutrjena makadamska trasa, tura je neprimerna za cestna kolesa.

Program

1. dan: Toblaško polje - Cortina (↔ 35 km, ↑ 450 m, ↓ 410 m).

Zjutraj srečanje udeležencev potovanja v Ljubljani. Zanimivo potovanje s kombijem prek Jesenic, Lienza skozi Dolomite do Toblaškega polja, najbolj zahodne točke, ki smo jo naselili Slovenci. V San Candidu / Innechenu začetek vožnje s kolesi. Kolesarjenje teče po urejeni stezi skozi dolino Höhlensteintal, mimo Toblaškega jezera in številnih ganljivih spomenikov iz prve svetovne vojne. Uživali boste v pogledih na srce Dolomitov, tudi na Tre Cimme. Nočitev v olimpijski Cortini, priljubljenem letovišču Italijanov, ki dajo kaj nase, tako ali drugače. (N)

2. dan: Cortina - Belluno (↔ 55 km, ↑ 380m, ↓ 1.140 m).

Po trasi nekdanje dolomitske železnice proti jugu. Pot vodi mimo nekdanje olimpijske skakalnice, mogočnih gorskih podorov ter čez mostičke in viadukte gorske želenice. Za dopoldanski kapučino se ustavimo v Pieve di Cadore - rojstnem kraju Tiziana. Skozi San Vito in dolino Boite pridemo do kraja Longarone, ki ga je leta 1963 uničila katastrofalna poplava počenega jezu. Belluno je glavno mesto pokrajine Cadore. Mesto ima svojevrsten šarm alpskega kraja in italijanske kulture. Okrog glavnega trga je nekaj monumentalnih palač, zvečer pa si na korzu ogledamo mestno "parado" in si privoščimo pravo italijansko pico. (Z, N)

3. dan: Belluno - Bassano del Grappa (↔ 75 km, ↑ 820 m, ↓ 920 m).

Po kratkem transferju vozimo nekaj kilometrov ob jezeru Corlo. Po dolgem spustu skozi mogočne italijanske obmejne trdnjave Scale di Primolano pridemo v dolino Brente. Kolesarska steza je vpeta nad reko in pod mogočne stene planote Asiago. Na začetku je še alpska, v južnem delu doline pa že dobi mediteranski videz. Sledimo ji do Bassana del Grappa, kje zaključimo kolesarsko potovanje. Mestece je dobilo ime po bližnjem hribu, posodilo ga je tudi žganju, ki ga lahko poskusite. Čas bo za odličen sladoled in ogled mestnih znamenitosti, trga Liberta in cerkve sv.Frančiška. Domov se vrnemo pozno zvečer preko Nove Gorice. (Z)

kolesarji peljejo čez most v Dolomitih

Cena

Cena na osebo: 470 €

Cena je izračunana ob udeležbi 8 oseb.

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z udobnim turističnim kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah. Dve nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 4*, TWC, prevoz prtljage med hoteli. Spremljevalno vozilo in spremstvo ter potovalno knjižico. Organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 90 €. Najem kolesa 45 € (klasično potovalno kolo, 21 prestav, stranska torba). Električno kolo 125 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: ob udeležbi od 6 do 7 oseb se obračuna doplačilo 35 € na osebo. Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 6 oseb.

Cena ne vključuje: kosil, večerij in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 46 EUR za dve osebi / 35 EUR za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 9.12.2022. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Elektrićna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.