pogled na sotesko reke Donave kolesarska tura Donava

Prvi del klasike vseh klasik in imenitna tura za vse, ki so mogoče že prekolesarili druge etape poti ob Modri reki. Primerno za vse, mlajše, starejše in družine. Za ljubitelje lepe pokrajine in zgodovinskih krajev. Od bavarskega pivskega vrča do belih klobas.

Presežki potovanja:

  • Passau - mesto treh rek
  • mlada Donava pri Donawörthu
  • vijugava Donava v soteskah pred Kehlsteinom
  • stolnica Regensburg, prizorišče mnogih zgodovinskih dogodkov
  • avtomobilski Ingolstadt

Bavarska Donava

Helia potovanja
od 975 €
Odhod
5.8.2024
Trajanje
6 dni / 5 noči
Država
Avstrija, Nemčija
Začetna točka
Ljubljana, vstop Kranj, Jesenice
Dolžina
300 km
Težavnost
2

Skoraj od izvira do zgodovinskega Passaua

Nemški del kolesarke poti ob Donavi sodi med najbolj priljubljena evropska skupinska kolesarska potovanja. Omogoča spoznavanje bavarskih zanimivosti in znamenitosti: od baročnih Donauwörtha in Kehlsteina, živih tehničnih spomenikov avtomobilske industrije do mogočnih dvoran Walhalle in mitov nemške preteklosti. V spremstvu odličnega piva in klobas.

Narava poti: v celoti kolesarska steza, v celoti ravna ali se rahlo spušča. Primerna tudi za družine in začetnike.

Program

1.dan: Prihod v Donauwörth.

Pred večerjo se sprehodimo po mestecu, ki stoji na znameniti nemški Romantični poti. Krasi ga lepo ohranjeno mestno jedro, ki je preživelo nekaj vojn in zob časa, mi pa si v pozdrav državi gostiteljici na mestnem trgu privoščimo prvi vrček poštenega piva. (N)

2. dan: Donauworth - Ingolstadt ( ↔ 60 km, ↑ 260 m ↓ 300 m).

Po zajtrku preverimo kolesa in se spustimo k Donavi. Na poti proti severozahodu je reka mirna, široka in malce lena. Glavna znamenitost je na koncu dneva Ingolstadt - ena od prestolnic nemške avtomobilske industrije. V skladu z mestnim slovesom obiščemo Audijev muzej. Popolnoma v skladu s slovesom firme, tudi tehnološki muzej ne razočara in je zanimiv tudi za tiste, ki jih pločevina be zanima preveč. (Z, N)

3. dan: Ingolstadt - Regensburg ( ↔ 82 km, ↑ 420 m ↓ 450 m).

Pot ob poti postane malo bolj razgibana, Donava se na nekaj mestih ujame v ožine in celo prvo krajšo sotesko. Osrednji počitek ta kosilo si tokrat zamislimo v Kehlsteinu. Mestu dominira spomenik osvoboditve Bavarcev izpod davnega Napoleonovega jarma. Popoldne se ležerno po okljukah Donave odpeljemo do zgodovinskega Regensburga, kjer prespimo v starem delu mesta. Pred večerjo se sprehodimo do mogočne stolnice, prizorišča številnih cerkvenih zborov, ki so vplivali na potek zgodovine. Malce daljšo dnevno etapo lahko skrajšate s spremljevalnim vozilom. (Z, N)

4. dan: Regensburg – Straubing (↔ 53 km, ↑ 100 m ↓ 120 m ).

Čez most Nibelung in drevored Walhalla zapeljemo na slovito kolesarsko pot "Tour de Baroque" ki vodi do kraja Donaustauf. Kolesarimo skoraj skozi od daleč viden in slaven tempelj Walhalla . Walhalla je dvorana slavnih, ki časti hvalevredne in ugledne ljudi v nemški zgodovini – "politike, vladarje, znanstvenike in umetnike nemškega jezika". Pot nas bo nadalje peljala skozi mesto Geisling do Straubinga, znanega po baročnih hišah in slikovitem mestnem trgu. Svetovnega slovesa in kratkega ogleda je vreden "Römische Schatzfund" najden bogat antični rimski zaklad v muzeju v Gaubündnu. (Z, N)

5. dan: Straubing – Osterhofen (↔ 57 km, ↑ 130 m ↓ 140 m).

Današnja kolesarska etapa po dolini Donave je povsem ravninska. Čez Oberalteich dosežemo Bogen am Fuße, obkrožen s strmim pogorjem Bogen. Pot se nadaljuje do kraja Metten, kjer ob lepem vremenu lahko občudujete dvojna cerkvena vrata, ki se nežno svetijo, lepoto pa poudarja okoliška gričevnata dežela. V poletni mesecih okolico reke poživljajo polja žita, cvetoče oljne repice in seveda neskončni nasadi hmelja. Nočitev tipičnem bavarskem mestecu Osterhofen, kjer si še zadnjič privoščimo večerjo v še bolj tipični pivnici. (Z, N)

6. dan: Osterhofen – Passau (↔ 45 km, ↑ 120 m ↓ 130 m).

Še naprej kolesarimo po "Baročni poti", videli bomo najstarejši bavarski benedektinski samostan in prispeli v majhno vasico Winzer. Nato se kolesarska pot malo spremeni, celo nekaj manjših vzponov bo. Sledi kolesarjenje po levi strani Donave vse do hidroelektrarne Kachlet. Po prečkanju reke prispemo na naš cilj - zgodovinski Passau.  Baročno mesto s svojo veličastno lego med tremi rekami, Inn, Ilz in Donavo je nepozaben zaključek te kolesarske ture. Pozno popoldne se mimo Salzburga po turski avtocesti vrnemo nazaj v Ljubljano kamor prispemo v poznih večernih urah. (Z)

Potovanje od Regensburga do Passaua je na voljo tudi v individualni obliki. Več o tem potovanju...

Cena

Cena na osebo: 975 €

Cena je izračunana ob udeležbi 8 oseb.

Cena vključuje: prevoz udeležencev in koles z udobnim turističnim kombijem na relaciji Ljubljana - Donauwörth in Passau - Ljubljana. Šest nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelih in gostiščih 3*. Prevoz glavne prtljage med hoteli in spremljevalno vozilo ves čas kolesarjenja. Vodenje in potovalno knjižico. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 160 €. Najem kolesa 110 € (klasično potovalno kolo, 24 prestav, stranska torba) električno kolo 270 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: ob udeležbi od 6 do 7 oseb se obračuna doplačilo 60 € na osebo. Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 6 oseb.

Cena ne vključuje: kosil, večerij in vstopnin.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 98 EUR za dve osebi / 49 EUR za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 15.11.2023. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.